Πάμπλο Πικάσο: Περισσότερα από 150 σχέδια, γλυπτά και πίνακες στο Μουσείο της Λυών (vid) | piperata.gr Skip to main content
Πάμπλο Πικάσο: Περισσότερα από 150 σχέδια, γλυπτά και πίνακες στο Μουσείο της Λυών (vid)

Πάμπλο Πικάσο: Περισσότερα από 150 σχέδια, γλυπτά και πίνακες στο Μουσείο της Λυών (vid)

Ο Πικάσο πάει Λυών. Σε λίγες μέρες το Μουσείο Καλών Τεχνών της Λυών πρόκειται να παρουσιάσει την έκθεση «Ο Πικάσο, η παραλία και οι κολυμβητές», που αποτελείται από πάνω από 150 σχέδια γλυπτά και πίνακες του μεγάλου Ισπανού ζωγράφου που φωτίζουν την αγάπη του για την θάλασσα και τις παραλίες.

 

Ακόμη, ένα τμήμα της έκθεσης φιλοξενεί έργα σημαντικών καλλιτεχνών που επηρεάστηκαν από τον Ισπανό Καλλιτέχνη, με αρκετούς ζωγράφους που εμπνεύστηκαν από πίνακες αφιερωμένους στη γυναίκα, τη θάλασσα και την παραλία. Σχετικά με την έκθεση αυτή η Συλβί Ραμόντ, διευθύντρια του μουσείου «Des Beaux - Arts», ανέφερε:

 

«Στην πραγματικότητα, κάθε ενότητα διηγείται μια ιστορία από την ζωή και το έργο του Πικάσο. Συνήθως πρόκειται για μια ιστορία αγάπης και για μια γυναίκα που αγαπήθηκε πολύ. Χρησιμοποιήσαμε πολλά αρχεία του Μουσείου Picasso.

 

Είχαμε μία καλή συνεργασία. Επίσης παρουσιάσαμε πολλές φωτογραφίες από τα οικογενειακά του άλμπουμ. Είναι πολύ συγκινητικό γιατί γνωρίζουμε καλύτερα τον άνθρωπο Πικάσο. Τον βλέπουμε σε χαλαρές στιγμές, να διασκεδάζει με τις γυναίκες του, τα παιδιά και τους φίλους του.»

 

Η έκθεση αυτή φιλοξενείται στο Μουσείο Καλών Τεχνών της Λυών μέχρι τις 3 Ιανουαρίου 2021.

 

Δείτε το βίντεο:

 Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV