Λιγουρίτσες… Οία οέο! Καλοφάγωτα!

Όλο το διαδίκτυο πήρε χθες φωτιά, μόλις ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Γκίγκας Μαγιορκίνης πόσταρε στα κοινωνικά του δίκτυα την «χαλάρωσή» του στην Σαντορίνη, μέσα σε τζακούζι, στέλνοντας τα χαιρετίσματά του, έχοντας «λιγουρίτσες» και φωνάζοντας «Οία οέο».

Ειδικά στο twitter, ορισμένοι χρήστες βγήκαν από τα… ρούχα τους, λέγοντας πως σε μια χώρα που μετράει χιλιάδες νεκρούς από τον κορωνοϊό, τουλάχιστον είναι απρεπές για ένα μέλος της επιστημονικής επιτροπής να επιδεικνύει τα «λούσα», την ημέρα που βγήκαν οι… μάσκες και σκίστηκαν τα πιστοποιητικά.

Έχει δικαίωμα ένα μέλος της Επιτροπής να περάσει ένα χαλαρό τριήμερο με τζακούζι στην Σαντορίνη; Βεβαίως και έχει! Δεν χωράει συζήτηση. Μπορεί να έχει και δική του πισίνα, εφόσον το αντέχει η τσέπη του (σ.σ. πόθεν έσχες;).

Το ερώτημα είναι εάν πρέπει να υπάρχει τέτοιου είδους προβολή. Η «επίδειξη» της χαλαρότητας και της λιγούρας με τα κριτσίνια. Πριν τον κορωνοϊό, το τζακούζι του Γκίκα Μαγιορκίνη που ήταν παντελώς άγνωστος στον κόσμο, θα είχε περάσει απαρατήρητο. Στην ουσία, κανείς δεν θα είχε δώσει σημασία. Μόνο οι φίλοι του.

Τώρα, είναι όλα διαφορετικά. Και προκλητικά. Ο Γκίκας Μαγιορκίνης έγινε γνωστός δίπλα στον Σωτήρη Τσιόδρα. «Τράβηξε το κουπί» της σχεδόν καθημερινής ενημέρωσης της επιτροπής των λοιμοξιολόγων, οι οποίοι αποφάσιζαν για τα lockdown, τις μάσκες, τα πιστοποιητικά κοκ. Μας έλεγε τι πρέπει να κάνουμε και τι όχι. Μας έβαζε κόκκινες γραμμές. Παντού!

Παράλληλα, δημοσιεύματα έγραφαν για τα χρήματα (χιλιάδες ευρώ) που έπαιρνε π.χ. από τον ΕΟΔΥ για έρευνες που έκανε για τον κορωνοϊό, ή το AIDS στο διάστημα που κρατούσε η υγειονομική κρίση. Σημαντική σημείωση: Όλα νόμιμα! Αναρτημένα στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Και εκείνος, δεν είπε ποτέ κουβέντα. Τίποτα.

Και ερχόμαστε στην άλλη πλευρά. Όταν βλέπεις τους 7.500 υγειονομικούς που είναι σε αναστολή, να είναι στο δρόμο και να στάζουν ιδρώτα από την ζέστη κραυγάζοντας για τα δίκαια αιτήματά τους, να μην έχουν λιγουρίτσες αλλά να πεινάνε επειδή έχουν μείνει απλήρωτοι και φυσικά να φωνάζουν «εδώ όλοι στο υπουργείο Υγείας» μέχρι να δικαιωθούν.

Κάντε το εικόνα…

Ελλάδα, Μάιος 2022, κυβέρνηση Μητσοτάκη…

NEA

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *