Μπάχαλο στο ΕΣΥ, ράντζα παντού αλλά παραίτηση καμία…

7 Ιουνίου, 2022. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο συνέδριο του ygeiamou.gr, δήλωσε με υπερηφάνεια ότι πιστεύει ακράδαντα σε ένα εντελώς δημόσιο και ισχυρό Εθνικό Σύστημα Υγείας. Όπως πρόσθεσε «…η ενίσχυση του ΕΣΥ, η ορθολογική αντιμετώπιση των παθογενειών βάσει ενός ολοκληρωμένου σχεδίου, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα της κυβέρνησης. Και για την επόμενη τετραετία, εφόσον μας εμπιστευτεί ο Ελληνικός λαός με την ψήφο του».

Δεν στάθηκε μόνο εκεί. Όπως υπογράμμισε, ως ένα από τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΕΣΥ κατά την τρέχουσα περίοδο, είναι η υποστελέχωση και ένα ιδιότυπο «brain drain». Καθώς οι γιατροί, ενώ εκπαιδεύονται στην Ελλάδα, προσελκύονται από καλύτερα αμειβόμενες θέσεις στο εξωτερικό.

Στη συνέχεια, παρουσίασε σχηματικά τις αρχές του στρατηγικού σχεδιασμού για το μέλλον του ΕΣΥ που… ονειρεύεται.

Και στο σημείο εκείνο πρόσθεσε – σε σχέση με την συμμετοχή του ιδιωτικού παράγοντα – ότι «το ΕΣΥ, το δημόσιο σύστημα υγείας, θα πρέπει να είναι πάντα ο κεντρικός πυλώνας. Όμως, θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, ώστε να αξιολογούμε σωστά και να διορθώνουμε αποτελεσματικά τις παθογένειες».

Βαθιά νυχτωμένος…

Ο πρωθυπουργός, είναι βαθιά νυχτωμένος με όσα συμβαίνουν ΣΗΜΕΡΑ στην Υγεία. Αδιάβαστος, ανενημέρωτος για όσα τραγικά βιώνουν οι πολίτες καθημερινά στα δημόσια νοσοκομεία!

Τα παχιά τα λόγια, οι φρούδες ελπίδες, δεν ξεγελούν πλέον το κόσμο.

Μετά την πανδημία, επικρατεί το απόλυτο χάος! Όποιος… τύχει να πάει σε ένα δημόσιο νοσοκομείο που εφημερεύει, θα δει την απόλυτη καταστροφή! Ράντζα παντού, γεμάτες οι κλίνες ΜΕΘ, ασθενείς που κάνουν το σταυρό τους και συγγενείς να φωνάζουν στους γιατρούς ώστε να τους εξυπηρετήσουν.

Η κατάσταση έχει ξεφύγει και κανείς δεν μπορεί να πει με ασφάλεια τι μέλει γενέσθαι με το ΕΣΥ.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, βγαίνει σε τηλεοπτικές εκπομπές μοιράζοντας ΘΑ ΘΑ ΘΑ, ωστόσο αυτό που θα έπρεπε να είχε κάνει ήταν να παραιτηθεί!

Δεν νοείται να παραμένει στη θέση του! Μια βόλτα, ένα βράδυ, σε ένα εφημερεύων δημόσιο νοσοκομείο, θα ήταν αρκετή για να πει «φεύγω, παραιτούμαι, δεν μπορώ». Αντίθετα, εκείνος, παραμένει υπουργός Υγείας, με ευθύνη και του Κυριάκου Μητσοτάκη που τον αφήνει να εκτίθεται. Αυτό όμως είναι το λιγότερο. Γιατί το «μάρμαρο» το πληρώνουν οι ασθενείς.

Για να καταλάβετε το μπάχαλο, διαβάστε σήμερα μία ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει:

–         Στα εγκαίνια, σήμερα, στο ψυχιατρικό τμήμα του νοσοκομείου – φάντασμα όπως το χαρακτηρίζει η Ομοσπονδία – δεν υπάρχει προσωπικό ενώ τα κρεβάτια δεν πληρούν τις προδιαγραφές!

–        Τα Νοσοκομεία ΑΤΤΙΚΟΝ και ΝΙΚΑΙΑΣ πλημμυρίζουν από ράντζα στις εφημερίες από το 2013 που έκλεισε το νοσοκομείο της ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ. Στη πανδημία κλήθηκε και νοσήλευε δεκάδες περιστατικά κορωνοιου χωρίς προσωπικό, εξοπλισμό και χωρίς επαρκή οξυγόνο με μεγάλη επικινδυνότητα για τους ασθενείς.

–         Για να διαπιστώσει κανείς τη κατάρρευση της ψυχικής Υγείας θα πρέπει να έρθει στο Δρομοκαΐτειο. Σε μία εφημερία να διαπιστώσει πόσα ανήλικα παιδιά έρχονται με εισαγγελική εντολή να εξετασθούν ή  να εισαχθούν  χωρίς να επιτρέπεται η νοσηλεία τους.

Αξίζει να σημειωθεί τέλος το εξής: Όποιος «γκουκλάρει» στο διαδίκτυο τη λέξη ράντζα (την τελευταία εβδομάδα), θα διαβάσει μεταξύ άλλων τους εξής τίτλους:

–         «Εικόνες ντροπής σε μεγάλο δημόσιο νοσοκομείο με ασθενείς σε ράντζα στους διαδρόμους»

–         «Ελλάδα της ντροπής και του αίσχους»

–         «Βγήκαν πάλι τα ράντζα στην Ψυχιατρική Κλινική του ΠΑΓΝΗ»

–         «Πνίγονται ξανά από ράντζα τα νοσοκομεία – Διασωληνωμένοι και εκτός ΜΕΘ»

–         «Παρατημένοι για μέρες σε ράντζα στο διάδρομο ασθενείς»

Α, μας συγχωρείτε! Ναι, το μόνο ενδιαφέρει αυτή την κυβέρνηση είναι η επιμονή στις ΑΔΙΚΕΣ αναστολές υγειονομικών! 

NEA

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *