ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Μέγας «Μπαταχτσής» αλλά λένε τσαμπατζήδες τους Έλληνες – Απογειώθηκαν τα χρέη του κόμματος επί Μητσοτάκη – 391,3 εκ. ευρώ το «φέσι»

3 Μαρτίου 2016. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με το χαμόγελο στα χείλη, παρουσιάζει το σχέδιο της οικονομικής εξυγίανσης της ΝΔ. Το σύνθημα ήταν «βάζουμε τάξη στο σπίτι μας». Οι «θεατές» χειροκροτούν με πάθος όταν ακούν τον πρόεδρο της Ν.Δ. να τους λέει με στόμφο ότι το σχέδιο θα στηρίζεται σε 3 βασικές αρχές:

–         Τη διαφάνεια , η οποία, όπως είπε είναι αίτημα των πολιτών και απαραίτητη προϋπόθεση για να δομηθούν στέρεες σχέσεις εμπιστοσύνης

–         Στον σεβασμό στον φορολογούμενο, καθώς όπως τόνισε το μεγαλύτερο κομμάτι της οικονομικής στήριξης προέρχεται από χρήματα του φορολογούμενου

–         Στην ανάγκη ισοσκελισμένων προϋπολογισμών»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν σταμάτησε εκεί. Συνέχισε καταχειροκροτούμενος ότι «τα κόμματα πρέπει να τα βγάζουν πέρα με τα ετήσια έσοδά τους. Θα εισηγηθώ καταστατική πρόβλεψη που να απαγορεύει στα κόμματα να δανείζονται»!

Και κατέληξε: «Έχουμε υποχρέωση να βάλουμε σε τάξη τα οικονομικά και να μην επιβαρύνουμε τον Έλληνα φορολογούμενο. Εύχομαι το παράδειγμα της ΝΔ να το ακολουθήσουν και άλλα κόμματα. Τα κόμματα είναι πυλώνες του δημοκρατικού μας συστήματος. Η απαξίωσή τους υπονομεύει την ίδια τη δημοκρατία. Βάζουμε σε τάξη τα οικονομικά του κόμματος και προτείνουμε ένα διαφορετικό μοντέλο χρηματοδότησης του κόμματος».

6 χρόνια μετά…

Και φτάνουμε στο σήμερα. Στον τελευταίο ισολογισμό του κόμματος, όπως αυτός είναι αναρτημένος στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος, σύμφωνα με τον οποίο ο πρόεδρος της Ν.Δ.  απογείωσε τα χρέη της ΝΔ κατά 78%, με το «φέσι» να αγγίζει τα 400 εκ. ευρώ (391,3 εκατ. ευρώ για την… ακρίβεια).

Απλή… σημείωση: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέλαβε τα ηνία της Νέας Δημοκρατίας με χρέη 214 εκατ. ευρώ.

Και ακόμα μια σημείωση: Την προηγούμενη χρονιά, η Ν.Δ. απάντησε για τις «κατηγορίες» που δεχόταν για τον ισολογισμό πως φταίνε οι… τόκοι. Όπως φάνηκε στον τελευταίο ισολογισμό, στη Νέα Δημοκρατία δεν πληρώνουν ούτε τα δάνεια, ούτε τους τόκους.

Και την ίδια ώρα, να βγαίνουν στην κυβέρνηση και να λένε «τζαμπατζήδες» τους Έλληνες που έχουν χάσει τη μπάλα με τα οικονομικά τους εξαιτίας της ακρίβειας ΠΑΝΤΟΥ!

Αυτή είναι η Νέα Δημοκρατία! Αυτός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης που θα έβαζε – δήθεν – τάξη στα οικονομικά του δικού του κόμματος. Αυτή είναι – ακόμη μία – μεγάλη κοροϊδία!

Ο ισολογισμός της ΝΔ

NEA

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *