Νέα διάκριση για την ομάδα ocLean - Δημιούργησε εφαρμογή για τη ρύπανση των θαλασσών | piperata.gr Skip to main content
ocLean

Νέα διάκριση για την ομάδα ocLean - Δημιούργησε εφαρμογή για τη ρύπανση των θαλασσών

Μία ακόμα διάκριση για την ομάδα ocLean, που  κατέλαβε τη 2η θέση στον Τελικό Πανελλήνιο Διαγωνισμό του Social Innovation Relay (SIR) για τη συμβολή της στην αντιμετώπιση της θαλάσσιας μόλυνσης.

Συγκεκριμένα η ομάδα αποτελείται από μαθητές του Γενικού Λυκείου και του Επαγγελματικού Λυκείου της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής στη Θεσσαλονική και κατάφεραν να δημιουργήσουν μία εφαρμογή για την αντιμετώπιση της μόλυνσης του βυθού.

Η καινοτόμος εφαρμογή, το οικολογικό μήνυμα, η άψογη επαγγελματική παρουσία στην έκθεση της Θεσσαλονίκης αλλά και η ολοκληρωμένη προσέγγιση των νεαρών «επιχειρηματιών» ενθουσίασαν τους κριτές και τώρα τα παιδιά διεκδικούν μια νέα διάκριση. 

Η αξιολόγηση έγινε βάσει κριτηρίων που τίθενται παγκοσμίως από το Junior Achievement Europe και αφορούν μεταξύ άλλων στην κοινωνική επίδραση, τη βιωσιμότητα και τον χρηματοοικονομικό κλάδο. Τα μέλη της κριτικής επιτροπής, εξήραν την εφευρετικότητα και το αίσθημα κοινωνικής ευαισθησίας των μαθητών και εντυπωσιάστηκαν από την πληρότητα των business canvas.

ocLean

Πως λειτουργεί η εφαρμογή

Ο χρήστης της εφαρμογής για smartphones αφού εντοπίσει τη ρύπανση μπορεί να επιλέξει το είδος (πλαστικό, γυαλί, αλουμίνιο) και το μέγεθος της και παράλληλα να δώσει τις ακριβείς συντεταγμένες αφού η εφαρμογή καταγράφει άμεσα τα δεδομένα σε κοινόχρηστο χάρτη.

Όταν η ένδειξη είναι κόκκινη σημαίνει ότι έχει εντοπιστεί μολυσμένη περιοχή. Όταν είναι πράσινη σημαίνει ότι το πρόβλημα έχει αντιμετωπιστεί και η περιοχή έχει καθαριστεί.   

Στο χάρτη καταγράφεται το ιστορικό των ενεργειών, όπως επίσης υπάρχει και η δυνατότητα να ανεβάσει ο χρήστης φωτογραφίες του 'πριν' και του 'μετά' για μία ουσιαστική και υπεύθυνη θέση, για ένα καλύτερο μέλλον.

Οι μαθητές όχι μόνο αναζήτησαν, αλλά εξασφάλισαν σημαντικές χορηγίες από φορείς που σχετίζονται με περιβαλλοντικά θέματα. 

Υπενθυμίζεται ότι η ομάδα της «Oclean» είχε αποσπάσει την επίσης δεύτερη θέση στο διαγωνισμό επιχειρηματικότητας του Junior Achievement Greece για τα σχολεία της βόρειας Ελλάδας και της Κρήτης.  
Το πρόγραμμα «διαδικτυακός διαγωνισμός Κοινωνικής Καινοτομίας - Social Innovation Relay (SIR)», απευθύνεται σε μαθητές ηλικίας 15-18 ετών (Γ΄ Γυμνασίου και Λυκείου) και διεξάγεται διαδικτυακά. Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV