Τα υπέροχα πουλέν της νεοδεξιάς | piperata.gr Skip to main content
Τα υπέροχα πουλέν της νεοδεξιάς

Τα υπέροχα πουλέν της νεοδεξιάς

Η ΑΝΑΝΕΩΣΗ των κοινοβουλευτικών ομάδων θεωρείται από τους άγραφους κανόνες των εκλογών. Οι αρχηγοί των κομμάτων και οι αρμόδιες επιτροπές επιλέγουν φρέσκα πρόσωπα από διάφορους χώρους του ευρύτερου κοινωνικού γίγνεσθαι προκειμένου να διεισδύουν στις αντίστοιχες δεξαμενές ψηφοφόρων.

 

Γράφει ο Τάκης Σπετσιέρης

 

ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θέτοντας τα δικά του κριτήρια, τοποθέτησε στις εκλογικές λίστες της Νέας Δημοκρατίας πολλά νέα πρόσωπα και στις μεγάλες περιφέρειες. Έγιναν βουλευτές -και μάλιστα κυβερνητικοί- πουλέν όπως ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ο Μπάμπης Παπαδημητρίου και παραλίγο η Σοφία Νικολάου η οποία συγκέντρωσε περίπου 11.000 σταυρούς στην πολύ δύσκολη περιφέρεια της Α΄ Αθήνας, βάζοντας έτσι μια σημαντική παρακαταθήκη για την επόμενη φορά.

 

ΘΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙ κάθε καλόπιστος αναγνώστης προς τι η χρήση του χαρακτηρισμού «πουλέν». Για την οικονομία της συζήτησης ας θεωρήσουμε τους προαναφερθέντες βουλευτές -όπως και την κυρία Νικολάου- φερέλπιδες. ήδη η κυρία Νικολάου αξιοποιείται στην νευραλγική θέση της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής.

 

ΕΥΛΟΓΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΕΡΩΤΗΜΑ που θα γεννηθεί στο μυαλό του αναγνώστη: γιατί αυτά τα τέσσερα πρόσωπα να γίνονται τα αντικείμενα ενός άρθρου; Πιστέψτε με, μόνο για τον δημόσιο λόγο τους -υπάρχουν και στον ΣΥΡΙΖΑ αντίστοιχα… πουλέν αλλά αυτά δεν κυβερνούν, δεν ψηφίζουν νόμους και δεν εφαρμόζουν ούτε και παράγουν (σοβαρή) πολιτική.

 

ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΠΡΟΣΩΠΑ, λοιπόν, επελέγησαν διότι προκάλεσαν με τον δημόσιο λόγο τους και γέλωτες. Πρώτος και καλύτερος ο κ. Παπαδημητρίου ο οποίος ανερυθρίαστα χαρακτήρισε το νερό «υπερβολικά φθηνό». βέβαια ο αγαπητός Μπάμπης είχε την εμπειρία να μαζευτεί κάπως. Ο κ. Μπογδάνος όπως πάντα ασυγκράτητος, όπως και στην τηλεοπτική του καριέρα, δημιουργεί διαρκώς θόρυβο γύρω από το όνομά του με τελευταίο επίτευγμά του τα όσα εξέμεσε για τη δολοφονία Λαμπράκη. Ο κ. Κυρανάκης, ίσως η πιο ενδιαφέρουσα περίπτωση και από τις τέσσερις, καθώς προαλειφόταν για… υφυπουργός σύμφωνα με τους μηχανισμούς πέριξ του Μαξίμου, κατάφερε το ακατόρθωτο με τα πρόσφατα καμώματά του στην προανακριτική: να του κοπεί το δικαίωμα ακόμα και να ανασαίνει εντός εκτός και επί τα αυτά της ΝΔ και προφανώς όχι για να προστατευθεί.

 

Η ΚΥΡΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ όμως ξεπέρασε όλους τους προηγούμενους με τη χθεσινή της παρουσία στη Βουλή, καθώς αποκάλεσε Τούρκο τον βουλευτή Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ Χασάν Χουσεΐν Ζεϊμπέκ ο οποίος πράγματι έχει σπουδάσει φαρμακευτική σε Πανεπιστήμιο της Άγκυρας.

 

ΓΚΑΦΑ, ΑΓΝΟΙΑ Ή ΕΠΑΡΣΗ; Τίποτε από τα τρία. Επρόκειτο για μια επίδειξη τσάμπα μαγκιάς με επικίνδυνες, ωστόσο, προεκτάσεις αφού η κυρία Νικολάου έπαιξε το παιχνίδι της τουρκικής προπαγάνδας που επιμένει να χαρακτηρίζει Τούρκους τους μουσουλμάνους της Θράκης, παρόλο που το ζήτημα έχει λυθεί με τη Συνθήκη της Λωζάννης, το 1923, και τις υποχρεωτικές ανταλλαγές των πληθυσμών.

 

ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ο κ. Μητσοτάκης την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του και τα στελέχη αιχμής στον κρατικό μηχανισμό δεν θα του το υποδείξουν οι δημοσιογράφοι. το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τους καταγράφουμε για να ξέρουν οι ψηφοφόροι που… σταύρωσαν τον Ιούλιο του 2019.


ΤΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ για όλους μας είναι ότι κάτι τέτοια «πουλέν» αναζητάει η κοινωνία και τα αναδεικνύει, γιατί το αφήγημά τους, «πατρίς θρησκεία οικογένεια» σε μετανεωτερική έκδοση είναι αυτό που έχει ανάγκη μια κοινωνία σε διαρκή ταυτοτική κρίση, ήδη πολύ πριν τη μεγάλη οικονομική κρίση που έχει διαλύσει το σύμπαν. Και ως γνωστόν οι κρίσεις συντηρητικοποιούν τις κοινωνίες.

 

ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟ ΔΟΓΜΑ «πατρίς θρησκεία οικογένεια» το υπηρέτησαν πολιτικά όντα με πολύ μεγαλύτερο ανάστημα από αυτό του Μπάμπη, του Κυρανάκη, του Μπογδάνου και της κυρίας Νικολάου. Θα πει κανείς ότι υπήρξε και κάποιος Γεώργιος Αθανασιάδης-Νόβας, ο θρυλικός «γαργάλατας» που έγινε μάλιστα και πρωθυπουργός!


Ο ΚΑΛΟΣ ΘΕΟΣ της Ελλάδας να μας φυλάει από τα μελλούμενα με τη συγκεκριμένη «έκδοση» της Δεξιάς και του συντηρητισμού στη χώρα μας…

 Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV