Επόμενος Σταθμός: Ουτοπία: Το ντοκιμαντέρ για τους αγώνες της ΒΙΟΜΕ | piperata.gr Skip to main content
ΒΙΟΜΕ

Επόμενος Σταθμός: Ουτοπία: Το ντοκιμαντέρ για τους αγώνες της ΒΙΟΜΕ

Το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Επόμενος Σταθμός: Ουτοπία» σε σκηνοθεσία του Απόστολου Καρακάση, είναι αφιερωμένο στους αγώνες της ΒΙΟΜΕ, ενός εργοστασίου που βρίσκεται στα χέρια των εργατών του. 

 

Το νέο ντοκιμαντέρ για τη ΒΙΟΜΕ σε σκηνοθεσία Απόστολου Καρακάση και παραγωγή των Marco Gastine και Ελένης Χανδρινού, διηγείται όσα ίσως να μην είναι ευρέως γνωστά για την ιστορία και τους αγώνες του αυτοδιαχειριζόμενου εργοστασίου της ΒΙΟΜΕ, που παράγει προϊόντα υγιεινής και γενικού καθαρισμού και τα στέλνει στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων, στη Μόρια.

 

Η νέα παραγωγή των Marco Gastine παρουσιάζει ολόκληρη τη πορεία της ΒΙΟΜΕ, από το κλείσιμο του εργοστασίου και την απόφαση των εργαζομένων για την αυτοδιαχείριση του, έως και την εξέλιξη του εγχειρήματος μέσα στα χρόνια.

 

Στο ντοκιμαντέρ οι θεατές μπορούν να κατανοήσουν καλύτερα το ιστορικό, τις προκλήσεις και τις κάθε είδους δυσκολίες που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οι εργαζόμενοι κατά το κλείσιμο του εργοστασίου, αλλά και όσες άλλες βρέθηκαν στο δρόμο τους μετά την απόφαση για εργατικό έλεγχο.

 

Το ντοκιμαντέρ είναι διαθέσιμο για συνδρομητική προβολή στο souldefinition.net.

 

Η διακοπή ρεύματος από την ΔΕΗ στις εγκαταστάσεις της ΒΙΟΜΕ

 

Στις 30 Απριλίου, στις 6.30 το πρωί, η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στο αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο της ΒΙΟ.ΜΕ παρουσία ΜΑΤ. Οι εργαζόμενοι του εργοστασίου, σε ανακοίνωσή τους μετά το συμβάν, ανέφεραν: 

 

«Οι βρικόλακες της εξουσίας που δρουν στο σκοτάδι, βρήκαν τη στιγμή να κόψουν το ρεύμα, στις 6:30 το πρωί. Είχαν έτοιμο το γερανό στημένο και με υποστήριξη από 2 κλούβες ΜΑΤ, που αυτό σημαίνει πολιτική εντολή, λειτούργησαν σαν τις μετακατοχικές κυβερνήσεις, που εκτελούσαν τους αγωνιστές στο σκοτάδι για να μην αντιδράσει ο κόσμος. Καταγγέλλουμε παράλληλα και τους <<συναδέλφους>> της ΔΕΗ που συνέργησαν σαν εκτελεστές στο ίδιο έργο.

 

Απαιτούμε την ΑΜΕΣΗ επανασύνδεση του ρεύματος.

 

Κι όλα αυτά ενώ είμαστε σε διαδικασίες με το Υπουργείο Εργασίας για τη πλήρη νομιμοποίηση της Σ.Ε.ΒΙΟ.ΜΕ. Κι ενώ γνωρίζουν ότι παράγουμε προϊόντα ατομικής και οικιακής υγιεινής, τα οποία είναι πρώτης ανάγκης για την κοινωνία.»

 Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV