Η οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ προσφεύγει στον ΟΗΕ | piperata.gr Skip to main content
Τζορτζ Φλόιντ

Η οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ προσφεύγει στον ΟΗΕ

Στον ΟΗΕ προσφεύγει η οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ, ζητώντας του οργανισμού στην υπόθεση δολοφονίας του 46χρονου Αφροαμερικανού από τον πρώην, πλέον, αστυνομικό, Ντέρεκ Σόβιν.

 

Ειδικότερα, η οικογένεια του Φλόιντ μαζί με τον εκπρόσωπο για τα ανθρώπινα δικαιώματα για τους Αφροαμερικανούς, Ben Crump, απέστειλαν γράμμα προς την ομάδα του ΟΗΕ που είναι υπεύθυνη για την προάσπιση των δικαιωμάτων των ανθρώπων αφρικανικής καταγωγής, ζητώντας να επέμβει ενεργά στην υπόθεση της αποτρόπαιας δολοφονίας του 46χρονου αλλά και να καταθέσει προτάσεις για την αναδιαμόρφωση του θεσμού της αστυνομίας στις ΗΠΑ, όπως αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο του CNN.

 

O Crump δήλωσε συγκεκριμένα πως «οι ΗΠΑ έχουν ένα μακροσκελές μοτίβο και μία τακτική να αφαιρούν από τους Αφροαμερικανούς το θεμελιώδες δικαίωμα στη ζωή».

 

Σημείωσε μάλιστα ότι έχει ζητήσει την προστασία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης σε "αμέτρητες υποθέσεις" αστυνομικής αυθαιρεσίας και βίας σε βάρος μαύρων, όμως οι υπεύθυνοι αστυνομικοί δεν καταδικάστηκαν, ούτε καν σε περιπτώσεις με αδιαμφισβήτητα πλάνα από τα περιστατικά.

 

"Όταν μία ομάδα ανθρώπων, οποιασδήποτε εθνικότητας, συστηματικά αποστερείται του βασικού ανθρώπινου δικαιώματος στην ζωή από την ίδια της την κυβέρνηση και για δεκαετίας, θα πρέπει να απευθυνθούμε στην διεθνή κοινότητα για υποστήριξη και στα Ηνωμένα Έθνη για παρέμβαση. Θυμόμαστε τα λόγια του Αιθίοπα αυτοκράτορα, Χαιλέ Σελασιέ, στην ομιλία του στην ΓΣ του ΟΗΕ το 1963, με την οποία δεσμεύτηκε να συνεχίσει να μάχεται για ισότητα και δικαιοσύνη μέχρι «η φιλοσοφία η οποία θεωρεί κάποια φυλή ανώτερη και άλλες κατώτερες, να εγκαταλειφθεί οριστικά. Μέχρι το χρώμα των ανθρώπων να μην είναι σημαντικότερο από το χρώμα των ματιών τους»", ανέφερε ο Crump.

 

 

 

 

 

 

 Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV