Πρόταση Κύπρου σε Ισραήλ για συνεκμετάλλευση του κοιτάσματος «Αφροδίτη» στο τεμάχιο 12 της Κυπριακής ΑΟΖ | piperata.gr Skip to main content
Πρόταση Κύπρου σε Ισραήλ για συνεκμετάλλευση του κοιτάσματος «Αφροδίτη» στο τεμάχιο 12 της Κυπριακής ΑΟΖ

Πρόταση Κύπρου σε Ισραήλ για συνεκμετάλλευση του κοιτάσματος «Αφροδίτη» στο τεμάχιο 12 της Κυπριακής ΑΟΖ

Γραπτή πρόταση στο Ισραήλ για συνεκμετάλλευση του κοιτάσματος «Αφροδίτη» στο τεμάχιο 12 της Κυπριακής ΑΟΖ, υπέβαλε το κυπριακό υπουργείο Ενέργειας.

 

Αυτό αποκάλυψε σήμερα, Τετάρτη 24 Ιουνίου, ο Κύπριος Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Πολίτης 1076», σημειώνοντας παράλληλα ότι αναμένεται η γραπτή αντίδραση του υπουργείου Ενέργειας του Ισραήλ και εκτιμώντας ότι βρισκόμαστε κοντά σε συμφωνία για το θέμα.

 

Μιλώντας για τη συνάντηση που είχε χθες με τον Ισραηλινό ομόλογό του, ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι του ζητήθηκε όπως η Κυπριακή Δημοκρατία προωθήσει τις σχέσεις Ισραήλ- Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ωστόσο διευκρίνισε ότι το λεγόμενο «ειρηνευτικό σχέδιο» Τραμπ για το Μεσανατολικό, το οποίο προνοεί την ενδεχομένη προσάρτηση της Δυτικής Όχθης από πλευράς Ισραήλ, δεν βρίσκει σύμφωνη την Κυπριακή Δημοκρατία.

 

Για την τριμερή Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών είπε ότι αυτή θα γίνει αμέσως μετά την 1η Αυγούστου.Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV