Η Σουηδία καταγγέλλει τον ΠΟΥ - Την κατατάσσει στις χώρες με ισχυρή επανεμφάνιση κρουσμάτων | piperata.gr Skip to main content
Η Σουηδία καταγγέλλει τον ΠΟΥ - Την κατατάσσει στις χώρες με ισχυρή επανεμφάνιση κρουσμάτων

Η Σουηδία καταγγέλλει τον ΠΟΥ - Την κατατάσσει στις χώρες με ισχυρή επανεμφάνιση κρουσμάτων

Οι σουηδικές αρχές κατήγγειλαν σήμερα την απόφαση του ΠΟΥ να κατατάξει το σκανδιναβικό βασίλειο μεταξύ των χωρών στις οποίες σημειώνεται «ισχυρή επανεμφάνιση» κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού.

 

Κάνοντας λόγο για «εντελώς κακή ερμηνεία» των σουηδικών δεδομένων. Ο αρμόδιος για την Ευρώπη κλάδος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας είχε περιλάβει χθες, Πέμπτη, τη Σουηδία σε έναν κατάλογο ένδεκα συνολικά χωρών στις οποίες «η επιτάχυνση της μετάδοσης έχει επιφέρει ισχυρή επανεμφάνιση» του ιού.

 

Η Σουηδία είχε επιλέξει μια μοναχική προσέγγιση στην Ευρώπη μη επιβάλλοντας περιορισμούς στον πληθυσμό της στο πλαίσιο της μάχης εναντίον του νέου κορωνοϊού. 

 

Οι χώρες στον κατάλογο του ΠΟΥ για τον κορωνοϊό

 

Στον εν λόγω κατάλογο περιλαμβάνονται επίσης η Αρμενία, η Μολδαβία, η Βόρεια Μακεδονία, το Αζερμπαϊτζάν, το Καζακστάν, η Αλβανία, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, το Κιργιστάν, η Ουκρανία και το Κόσοβο.

 

Στις χώρες αυτές, «η επιτάχυνση της μετάδοσης επέφερε μια ισχυρή επανεμφάνιση του ιού. Αν αυτή δεν τεθεί υπό έλεγχο, θα οδηγήσει τα συστήματα υγείας της Ευρώπης στο χείλος του γκρεμού, για μια ακόμη φορά», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο διευθυντής του κλάδου του ΠΟΥ για την Ευρώπη Χανς Κλούγκε.

 

Η δήλωση αυτή χαρακτηρίσθηκε σήμερα «πολύ σοβαρή» από τον σουηδό επιδημιολόγο Άντερς Τέγκνελ, της Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας, ο οποίος ερωτήθηκε σχετικά από τη δημόσια σουηδική τηλεόραση.

 

«Έχουμε έναν αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων που εντοπίζονται στη Σουηδία, όμως αυτό συμβαίνει επειδή κάνουμε πολύ περισσότερα διαγνωστικά τεστ σε σχέση με πριν», τόνισε ο σκανδιναβός γιατρός. Ταυτόχρονα, εξήγησε ο ίδιος, «οι εισαγωγές στα νοσοκομεία και στις μονάδες εντατικής μειώνονται».

 

Σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα, αυτή τη στιγμή εισάγονται στις μονάδες εντατικής των νοσοκομείων περίπου δέκα άνθρωποι την ημέρα, έναντι περίπου 40 κατά την κορύφωση της επιδημίας τον Απρίλιο. Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV