Το γαλλικό clafoutis με φράουλες και παγωτό βανίλια | piperata.gr Skip to main content
clafoutis

Το γαλλικό clafoutis με φράουλες και παγωτό βανίλια

Το λατρεμένο γαλλικό γλυκό clafoutis (κλαφουτί) με φράουλες και παγωτό βανίλια. Αφράτο και αρωματικό, κάτι ανάμεσα σε κέικ και σουφλέ, θα το ευχαριστηθούν μικροί και μεγάλοι.

 

Υλικά

 

2 αυγά

100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

80 γρ. βούτυρο, λιωμένο

50 γρ. βούτυρο κρύο, κομμένο σε κυβάκια (για το ψήσιμο)

60 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική

150 γρ. γάλα, φρέσκο

1 βανιλίνη σε σκόνη

αλεύρι και βούτυρο για το ταψί

φράουλες

 

Εκτέλεση

 

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200°C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά ένα ταψάκι 15 x 25 εκ.

Σε ένα φαρδύ μπολ χτυπάμε τα αυγά. Προσθέτουμε το αλεύρι (κοσκινισμένο) και χτυπάμε με ένα αυγοδάρτη. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, τη βανίλια και τη ζάχαρη και συνεχίζουμε να χτυπάμε.

Τέλος προσθέτουμε και το γάλα και χτυπάμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

Κόβουμε τις φράουλες στη μέση ή σε τέταρτα αν είναι μεγάλες. Τις βάζουμε μέσα στο ταψάκι που έχουμε προετοιμάσει και από πάνω ρίχνουμε το μείγμα μας.

Ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά.

Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και προσθέτουμε στην επιφάνεια το υπόλοιπο βούτυρο που έχουμε κόψει σε μικρά κυβάκια.

Επαναφέρουμε στο φούρνο και μειώνουμε τη θερμοκρασία στους 180°C. Ψήνουμε για ακόμα 25 λεπτά. Τέλος, βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και σερβίρουμε αμέσως.

Παραδοσιακά σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη από πάνω, αλλά μπορείς να βάλεις και παγωτό.



Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV