Εγκληματική τροπολογία Αυγενάκη: Το ρουσφέτι σε Ντόρα-Κούβελο και η εμπλοκή Ρουσόπουλου - Κατάδικοι παράγοντες θα μπορούν να διοικούν στον αθλητισμό! | piperata.gr Skip to main content
Τροπολογία Ρουσφέτι Αυγενάκη: Κατάδικοι παράγοντες θα μπορούν να διοικούν ομάδες!

Εγκληματική τροπολογία Αυγενάκη: Το ρουσφέτι σε Ντόρα-Κούβελο και η εμπλοκή Ρουσόπουλου - Κατάδικοι παράγοντες θα μπορούν να διοικούν στον αθλητισμό!

Μία νέα (ν)τροπολογία Αυγενάκη, αυτή τη φορά σχετικά με τα κωλύματα των παραγόντων, έχει προκαλέσει την έντονη δυσαρέσκεια τόσο της ΑΕΚ όσο και της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφορικά με δυο συγκεκριμένες πτυχές της. Υπάρχει ωστόσο και μια τρίτη για την οποία δεν έχει γίνει πολύς λόγος και είναι εξίσου, αν όχι περισσότερο, σημαντική: Το PIPERATA.GR σήμερα αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για τις πιέσεις πολιτικών παραγόντων, προκειμένου να περάσει αυτή η φωτογραφική διάταξη, αλλά και την απόπειρα που έγινε να μην έβγαινε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ η διαπιστωτική πράξη του ΓΓΑ για την καθαίρεση του ΔΣ της Ομοσπονδίας Πάλης.

 

...διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη

Ας τα πάρουμε με τη σειρά: οι διαμαρτυρίες της ΑΕΚ έχουν να κάνουν με την κατάργηση της διάταξης που επιτρέπει σε μέτοχο ΠΑΕ να έχει μετοχές ως και 15% σε στοιχηματική εταιρία (σ.σ.: στην Ένωση ισχυρίζονται πως αυτό αποτελεί φωτογραφική διάταξη για τον Δημήτρη Μελισσανίδη), ενώ οι διαμαρτυρίες του ΣΥΡΙΖΑ εκκινούν από την αλλαγή των δεδομένων όσον αφορά στις εκλογές της ομοσπονδίας του μπάσκετ και κάνουν λόγο για επιβολή κομματικών συμφερόντων στις διαδικασίες του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

 

Η τρίτη τροποποίηση του Αυγενάκη, που για την ώρα δεν έχει σηκώσει πολλή σκόνη, αλλά αναμένεται αυτό να συμβεί σύντομα, ειδικά μετά το παρόν αποκαλυπτικό δημοσίευμα του PIPERATA.GR, έχει να κάνει με τους αθλητικούς παράγοντες, που είτε έχουν παραπεμφθεί να δικαστούν για κακούργημα είτε έχουν καταδικαστεί αλλά θα μπορούν να συνεχίζουν ακάθεκτοι να ασκούν διοικητικά καθήκοντα στον αθλητισμό. 

 

Ο ισχύων νόμος προβλέπει πως δεν μπορεί κάποιος να είναι παράγοντας ή/και μέτοχος σε κάποια ΠΑΕ αν έχει παραπεμφθεί για κακούργημα με τελεσίδικο βούλευμα, αν έχει καταδικαστεί τελεσίδικα για κακούργημα ή αν έχει καταδικαστεί τελεσίδικα για πλημμέλημα.

 

Η λέξη «τελεσίδικα» είναι το κλειδί για την ερμηνεία του νόμου και φαίνεται ξεκάθαρα ότι αποτελεί φωτογραφική διάταξη που, την εν λόγω διατύπωση, η τροπολογία Αυγενάκη έρχεται και την αντικαθιστά με τη λέξη «αμετάκλητα».

 

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι ένας αθλητικός παράγοντας θα απαγορεύεται να έχει την εν λόγω ιδιότητα (δηλαδή θα είναι έκπτωτος) μόνο σε περίπτωση που έχει απορριφθεί το όποιο αίτημα μου περί αναίρεσης της καταδικαστικής απόφασης από τον Άρειο Πάγο. Αυτό λοιπόν συνιστά η (ν)τροπολογία Αυγενάκη περί αμετάκλητης καταδίκης. Κι αυτό γιατί με αφορμή το όποιο απειροελάχιστο τεκμήριο αθωότητας θα έχει απομείνει σε έναν καταδικασμένο, θα θέτει σε κίνδυνο τον αθλητισμό και τους άλλους συμμετέχοντες σε αυτόν. 

 

Από την άλλη, η καταδίκη σε πρώτο και στη συνέχεια σε δεύτερο βαθμό (αν έχει το δικαίωμα προσφυγής στο Εφετείο), συνιστά τελεσίδικη απόφαση. Αυτή, μέχρι πρότινος, αρκούσε για να μην έχει κανείς δικαίωμα περαιτέρω εμπλοκής στα διοικητικά τού αθλητισμού.

 

Ήτοι, αν ένας αθλητικός παράγοντας (βλ. Κώστας Θάνος στην ΕΛΟΠ) ή ένας ποδοσφαιρικός παράγοντας (βλ. Βαγγέλης Μαρινάκης στην ΠΑΕ Ολυμπιακός), έχει καταδικαστεί ή θα καταδικαστεί σε πρώτο και δεύτερο βαθμό (αν έχει δικαίωμα έφεσης) για κακούργημα ή/και πλημμέλημα δεν θα του αφαιρείται το δικαίωμα να συμμετέχει σε διοίκηση ομοσπονδίας ή/και αθλητικού σωματείου.  

 

Στην προκειμένη, από τη στιγμή που θα προσφύγει κάποιος καταδικασμένος παράγοντας του αθλητισμού στον Άρειο Πάγο, όπως έχει κάνει ο Κώστας Θάνος, ο οποίος είναι η μοναδική περίπτωση αυτή τη στιγμή έκπτωτου προέδρου στην ΕΛΟΠ, τώρα που αυτή τη βδομάδα καθαιρέθηκε το ΔΣ της ομοσπονδίας Πάλης στην οποία είχε δικό του άνθρωπο στο πόδι του και συνέχιζε ατύπως να διοικεί, πλέον θα μπορεί να επανέλθει και να διεκδικήσει μέσω των εκλογικών διαδικασιών που θα ακολουθηθούν την επάνοδο του στα διοικητικά δρώμενα του αθλήματος!

 

Η περίπτωση δε Μαρινάκη, έρχεται και «κουμπώνει» προληπτικά... Ως γνωστόν ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός είναι υπόδικος σε μία σειρά από πολύκροτες υποθέσεις όπως: το Noor1, τα στημένα παιχνίδια στο ποδόσφαιρο (εκδικάζεται), τη χρήση βίας κατά δημοσιογράφου στο Hilton (σε βαθμό πλημμελήματος ως γνωστόν πλέον θα εκδικαστεί στις 23/9/2020). Κι ενώ ήδη βρίσκεται ο φάκελος στον ανακριτή για τα αδικήματα σε βαθμό κακουργημάτων και περαιτέρω πλημμελημάτων για την υπόθεση Hilton με ηθικό αυτουργό τον ίδιον, σχετικά με την αρπαγή, εκβίαση και απειλή ζωής δημοσιογράφου (του υπογράφοντος).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ανακριτής θα εξετάσει και το αίτημα συσχετισμού των δικογραφιών Hilton και απόπειρας δολοφονίας του διαιτητή Θανάση Τζήλου, καθώς υπάρχουν κοινοί δράστες και ηθικοί αυτουργοί (μπράβοι Μαρινάκη), αλλά και ίδιες ή άλλες τηλεφωνικές συνδέσεις και όχι μόνο που ανήκουν είτε στην ναυτιλιακή εταιρεία του υπόδικου εφοπλιστή στην Ελλάδα είτε στην ΠΑΕ Ολυμπιακός. 

 

Για να επανέλθουμε στο σκάνδαλο της επίμαχης τροπολογίας-ρουσφέτι Αυγενάκη, πρέπει να τονιστεί ότι με δεδομένο πως οι αποφάσεις του Αρείου Πάγου κάνουν χρόνια να βγουν, αλλά και το γεγονός ότι πολλές φορές ο Άρειος Πάγος δεν επικυρώνει ή αναιρεί κάποια απόφαση αλλά απλά την επιστρέφει στο Εφετείο για νέα εκδίκαση (βλ. περίπτωση Κώστα Θάνου), η κυβέρνηση ανοίγει το δρόμο σε καταδικασμένους παράγοντες και μάλιστα ακόμη και από δύο δικαστήρια, να συνεχίζουν να εμπλέκονται στα κοινά του αθλητισμού για επιπλέον χρόνια χωρίς κανένα πρόβλημα! Όταν στο δημόσιο, μπαίνει κανείς (και ορθώς) σε διαθεσιμότητα και μόνο επειδή είναι κατηγορούμενος...

 

Το «καυτό» παρασκήνιο και οι εξωθεσμικές πιέσεις...

Όπως πληροφορείται το PIPERATA.GR, ενώ το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους είχε δώσει γνωμοδότηση περί καθαίρεσης του ΔΣ της ΕΛΟΠ για λόγους παράβασης καθήκοντος (ερμηνεύοντας σχετική δικαστική απόφαση που υποτίθεται δεν μπορούσαν να κατανοήσουν οι νομικοί του υφυπουργείου Αθλητισμού), του οποίου πρόεδρος ΔΣ ήταν «άνθρωπος του Θάνου» και γραμματέας ΔΣ ήταν «άνθρωπος των Κούβελου-Ρουσόπουλου», κι ενώ είχε υπογραφή η σχετική διαπιστωτική πράξη από τον αμερόληπτο ΓΓΑ, Γιώργο Μαυρωτά, ο υφυπουργός Αθλητισμού όχι μόνο δεν άφηνε μέσω υπηρεσιακών υπαλλήλων της ΓΓΑ να αναρτηθεί στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, αλλά έδωσε και το δικαίωμα στους έκπτωτους να ανακοινώσουν τη διεξαγωγή εκλογών άρον-άρον. Νομίζοντας ότι έτσι θα προλάβαιναν τις εξελίξεις, καθώς διακαώς ήθελαν να διατηρηθεί ως εκλογικό σώμα τα σωματεία-σφραγίδα που έχουν στη λίστα, κι εκτός αυτής αρκετά υγιή σωματεία που κατά παράβαση καθήκοντος έχουν διαγράψει.  

Την ίδια ώρα, ο κ. Αυγενάκης δεν δεχόταν πιέσεις μόνο για να καθυστερήσει την επίμαχη ανάρτηση της διαπιστωτικής πράξης Μαυρωτά, αλλά συζητούσε και το ενδεχόμενο να την «πνίξει»!

Ωστόσο, οι πληροφορίες λένε ότι μετά τα σχετικά αποκαλυπτικά δημοσιεύματα του PIPERATA.GR, αλλά και τις αγανακτισμένες διαμαρτυρίες παραγόντων του αθλήματος της Πάλης, το Μέγαρο Μαξίμου και ειδικά ο Γιώργος Γεραπετρίτης έδωσαν εντολή το θέμα να κλείσει άμεσα, χωρίς άλλα παρατράγουδα, σύμφωνα και με τη δικαστική απόφαση και τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

 

Έτσι μετά την καθυστέρηση αρκετών ημερών από την παραλαβή της γνωμοδότησης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και σίγουρα 24 ωρών και πλέον μετά την υπογραφή Μαυρωτά και του σχετικού αποκλειστικού δημοσιεύματος εδώ στη στήλη «Πιπεράτα Παρασκήνια» (διά χειρός μου), αναγκαστικά η διαπιστωτική πράξη αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ και πρωτοδημοσιεύθηκε στο PIPERATA.GR. 

 

Ποιους συνάντησε ή/και μίλησε τηλεφωνικώς (πολλάκις) ο κ. Αυγενάκης; Με λίγα λόγια, από ποιους δέχθηκε πιέσεις;

Σύμφωνα με πληροφορίες που δύσκολα επιδέχονται αμφισβήτησης, πρώτα-πρώτα είχε επαφή με τον κ. Ισίδωρο Κούβελο, ο οποίος επειδή είναι μέλος της ΕΟΕ και παρότι εκπροσωπεί την ομοσπονδία Ιππασίας, ισχυρίζεται απροκάλυπτα ότι έχει έννομο συμφέρον να παρεμβαίνει σε αποφάσεις που αφορούν άλλες ομοσπονδίες, ζητώντας μάλιστα να «εξαφανίζονται» ή/και να «ακυρώνονται» αποφάσεις αρμόδιων θεσμικών οργάνων και αξιωματούχων.

Κάτι το οποίο προσφάτως, σχεδόν παράλληλα με τα προαναφερόμενα, ως προστάτης κάποιων τιμωρημένων, το έπραξε και για άλλη πολύπαθη ομοσπονδία (δηλαδή, όχι μόνο της Πάλης), όπως λόγου χάρη είναι του Καράτε. Αλλά για αυτό το ζήτημα θα ακολουθήσει άλλο αποκλειστικό δημοσίευμα, εδώ στη στήλη «Πιπεράτα Παρασκήνια» του PIPERATA.GR διά χειρός μου. 

 

Η παρέμβαση της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη ήταν προκειμένου να διαπιστώσει αν ο κ. Αυγενάκης δεν εκτελεί τις επιθυμίες του κ. Κούβελου επειδή ο ίδιος έχει πλέον ψυχρές σχέσεις ή αν αυτό οφείλεται στο Μαξίμου που δεν επιτρέπει να γίνονται τέτοιου είδους ρουσφέτια υπέρ τού σύζυγό της. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάλογες πιέσεις άσκησε και προς τον αδελφό της που τυγχάνει να είναι πρωθυπουργός, αλλά δεν εισακούσθηκε. 

 

Κάπου εκεί, πήγαν άδοξα και οι όποιες χλιαρές προσπάθειες του κ. Θοδωρή Ρουσσόπουλου, μιας και ο ίδιος περιμένει την υπουργοποίηση του (όπως αποκαλύψαμε προορίζεται να αναλάβει το υπουργείο Τουρισμού), οπότε δεν θέλησε να γίνει ενοχλητικός και να μπει στο μάτι (και) του Γεραπετρίτη... 

 

Το αξιοπερίεργο, εν τούτοις, είναι ότι κυριολεκτικά τις ίδιες στιγμές που διαδραματίζονταν όλα αυτά, ο κ. Αυγενάκης συνέταξε κατά σύμπτωση την «αμαρτωλή διάταξη» στην -ομολογουμένως- εγκληματική ούτως ή άλλως για τον αθλητισμό τροπολογίας, η οποία μόνο ντροπή θα έπρεπε να προκαλεί στους κυβερνώντες και γενικώς σε όσες και όσους βουλευτές επιλέξουν να τη ψηφίσουν, κρυμμένη όπως είναι και της αρμόζει, άρον-άρον την ερχόμενη Δευτέρα 29/6, μέσα σε άσχετο νομοσχέδιο. Προφανώς για λόγους άμβλυνσης της δυσαρέσκειας που προκλήθηκε με την πλευρά Ντόρας (βλ. Κούβελος - Μαρινάκης), αλλά και εξυπηρέτησης πάμπολλων ακόμη ρουσφετιών διαπλεκόμενων αθλητικών παραγόντων και επιχειρηματιών που απομυζούν τον αθλητισμό.   

 

 

ΥΓ.: Κάπως έτσι, το Μαξίμου ικανοποιεί και το ρουσφέτι Ρουσόπουλου προς την «κακή παρέα» του...  

 

ΥΓ.(2): Η εν λόγω (ν)τροπολογία Αυγενάκη είναι απαράδεκτη και αποδεικνύεται διαπλεκόμενη, ακόμη και σε ότι αφορά τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, καθώς καταργεί το κώλυμα των εμπόρων αθλητικών ειδών. Θα μπορεί δηλαδή να διοικεί την ομοσπονδία ο μηχανικός αυτοκινήτων και ανταλλακτικών που έχει πελάτες του αθλητές, προκειμένου να φτιάχνει κανονισμούς, οι οποίοι θα συμφέρουν το μαγαζί του! Μιλάμε για το μεγαλύτερο ασυμβίβαστο στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού και του ποδηλάτου, καθώς οι έμποροι σε αυτούς τους αθλητικούς χώρους παίζουν καίριους ρόλους και στήνουν τις μεγαλύτερες οικονομικές διαπλοκές.  

 

ΥΓ:(3): Αλήθεια, τι σχέση έχει η φωτογραφική διάταξη για την άρση των κωλυμάτων στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού με το Ράλλυ Ακρόπολις και με διοικητικούς παράγοντες συγκεκριμένης εταιρείας, που προ ημέρων φωτογραφιζόταν κορδώνοντας σαν το παγόνι ο κ. Αυγενάκης, υποσχόμενος on camera «λαγούς με πετραχήλια», περί διεξαγωγής αγώνων στην Ελλάδα, παρότι γνωρίζουν άπαντες ότι δεν πρόκειται να γίνουν, καθώς η χώρα μας χρωστάει αμύθητα ποσά, τα οποία πρέπει πρώτα να εξοφληθούν;

 

     

 Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.