«Κόκκινο Ποτάμι»: Πλάνα από τα γυρίσματα του συγκινητικού τελευταίου επεισοδίου | piperata.gr Skip to main content
«Κόκκινο Ποτάμι»: Πλάνα από τα γυρίσματα του συγκινητικού τελευταίου επεισοδίου

«Κόκκινο Ποτάμι»: Πλάνα από τα γυρίσματα του συγκινητικού τελευταίου επεισοδίου

Άκρως συγκινητικό, σύμφωνα με το Ethnos.gr, αναμένεται να είναι το τελευταίο επεισόδιο, της δραματικής ιστορικής σειράς του Open, «Κόκκινο Ποτάμι» που σκηνοθέτησε ο Μανούσος Μανουσάκης δίνοντας σάρκα και οστά στο ομώνυμο βιβλίο του συγγραφέα Χάρη Τσιρκινίδη.

 

Το σίριαλ που κάλυψε τα γεγονότα μιας ολόκληρης εποχής, μια παραγωγή υψηλών προδιαγραφών, και ξεδίπλωσε τα τραγικά γεγονότα της γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού γνώρισε τεράστια επιτυχία, κερδίζοντας την καρδιά και την αναγνώριση του τηλεοπτικού κοινού.

 

Στην εκπομπή του Open «Τώρα Ο,τι Συμβαίνει» παρουσιάστηκαν αποκλειστικά πλάνα από το τελευταίο γύρισμα της σειράς «Κόκκινο Ποτάμι» με τον Μανούσο Μανουσάκη και τους συντελεστές να «αποχαιρετούν» συγκινημένοι αυτή την άρτια συνεργασία. Σε φορτισμένο κλίμα, με συναισθήματα χαράς αλλά και πολλή συγκίνηση γυρίστηκε το μεγάλο φινάλε της σειράς «Κόκκινο Ποτάμι», μια σειρά που συντρόφευε τα βράδια των τηλεθεατών, και έδωσε μαθήματα Ιστορίας. 

 

Μανουσάκης: «Εγκλήματα που δεν τιμωρούνται επαναλαμβάνονται»

 

Ο σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης είπε για τη σειρά «Κόκκινο Ποτάμι»: «Ο κ. Σαββίδης αφιερώθηκε σε αυτή τη σειρά. Και το κανάλι αφιερώθηκε σε αυτή τη σειρά. Αποτυπώσαμε ό,τι μπορούσε να αποτυπωθεί και ό,τι μπορούσε ο τηλεθεατής να το ανεχθεί. Γιατί οι φρικαλεότητες που έγιναν ήταν πολύ πιο ακραίες από αυτά που εμείς επιλέξαμε να καταγράψουμε. Ήταν πράγματα που δεν μπορούσαμε να τα καταγράψουμε.... Εγκλήματα που δεν τιμωρούνται επαναλαμβάνονται. Για να μην επαναληφθεί η γενοκτονία στον κόσμο, αυτή η γενοκτονία πρέπει να τιμωρηθεί, τώρα τουλάχιστον μόνο με την αναγνώριση, αυτό είναι το μόνο όπλο που έχουμε, ώστε αυτό να είναι η τιμωρία αυτών που την εκτέλεσαν».

 

Φανερά συγκινημένη η Αναστασία Παντούση (η Ιφιγένεια της σειράς) είπε: «Πιστέψαμε στον Μίλτο και την Ιφιγένεια και όσο περίεργο και ρομαντικό κι αν ακουστεί, μέχρι τελευταία στιγμή πιστεύω ότι μας έβλεπαν από εκεί πάνω και τελειώσαμε την ιστορία τους». 

 

Ο Μανούσος Μανουσάκης ολοκληρώνοντας το τελευταίο γύρισμα μίλησε στους συντελεστές δίνοντας τα δικά του συγχαρητήρια σε όλους: «Κάναμε κάτι που δεν έχει ξαναγίνει. Είμαστε σίγουροι για αυτό, δεν έχει ξαναγίνει αυτό που κάναμε και συγχαρητήρια σε όλους. Σας ευχαριστώ όλους πολύ» είπε ο σκηνοθέτης του «Κόκκινου Ποταμιού» και... έριξε την αυλαία.  

 

Ο Αργύρης Πανταζάρας (Θέμης) έγραψε σε ανάρτησή του για το φινάλε της σειράς και τον Μανούσο Μανουσάκη: «Ο σκηνοθέτης που ερμηνεύει όλους τους ρόλους. Που βουτάει σε παγωμένα νερά και στη λάσπη για να δείξει την σκηνή. Που αναπνέει μαζί με τον ηθοποιό και τον ρόλο. Που εμπνέει και εμπνέεται. Που φωνάζει σαν αρχιστράτηγος και που ψιθυρίζει σαν παιδί. Εύχομαι να είστε όλοι τυχεροί στη ζωή και στη δουλειά σας να γνωρίζετε τέτοιους ανθρώπους ή να γίνετε εσείς τέτοιοι άνθρωποι για τους άλλους. Μυστικό: Δεν υπάρχει επιτυχία! Υπάρχουν επιτυχημένες συναντήσεις»

 

O Ιωάννης Παπαζήσης (Μίλτος) έγραψε σε ανάρτησή του: «Η κάθε ιστορία έχει το δικό της τέλος, αρκεί να μην αποφασίζει η μοίρα για αυτήν, το τέλος πλησιάζει».

 

Από την Κυριακή 5 Ιουλίου «Το Κόκκινο Ποτάμι» θα μεταδίδεται 2 φορές την εβδομάδα, Κυριακή και Δευτέρα (Κυριακή 5 Ιουλίου, Δευτέρα 6 Ιουλίου, Κυριακή 12 Ιουλίου και Δευτέρα 13 Ιουλίου το τελευταίο επεισόδιο).

 

ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΟΤΑΜΙ

ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΟΤΑΜΙ

 

ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΟΤΑΜΙ 4

ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΟΤΑΜΙ

ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΟΤΑΜΙ

ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΟΤΑΜΙ

 Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.