Τα νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που περιμένουμε στην Ελλάδα μέσα στο 2020 | piperata.gr Skip to main content
ηλεκτρικα αμάξια

Τα νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που περιμένουμε στην Ελλάδα μέσα στο 2020

Με την ανακοίνωση των νέων μέτρων για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα, το ενδιαφέρον του κόσμου για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχει αυξηθεί, καθώς αυτά γίνονται πιο προσιτά στο μέσο αγοραστή ενώ παράλληλα προσφέρουν καλύτερη αυτονομία που καλύπτει πλέον τις ανάγκες του μέσου οδηγού.

 

Εκτός από τις υφιστάμενες προτάσεις της αγοράς που παρουσιάσαμε αναλυτικά σε άρθρο μας, μέσα στους επόμενους μήνες θα δούμε την πρεμιέρα αρκετών ηλεκτρικών μοντέλων από πληθώρα κατασκευαστών. Ας τα δούμε λοιπόν με αλφαβητική σειρά για να έχουμε μια καλύτερη εικόνα του τι μέλλει γενέσθαι.

Audi Q4 e-tron και E-tron GT

audi

Οι εκδόσεις παραγωγής των πρωτοτύπων Q4 e-tron (2019) και E-tron GT (2018) της Audi αναμένεται να παρουσιαστούν μέσα στο 2020 με πιθανή κυκλοφορία στις αρχές του 2021. Με αυτά τα μοντέλα η Audi θα εμπλουτίσει την ηλεκτρική γκάμα της δίπλα στα υφιστάμενα e-tron και e-tron Sportback.

Το Q4 e-tron θα είναι ηλεκτρικό SUV που θα τοποθετηθεί ανάμεσα στα Q3 και Q5 από πλευράς μεγέθους, βασισμένο στην πλατφόρμα MEB του VW Group με δύο ηλεκτροκινητήρες και τετρακίνηση.

Το E-tron GT θα είναι ένα ηλεκτρικό grand tourer που θα βασίζεται στα μηχανικά μέρη της Porsche Taycan και θα συνδυάζει ελκυστική σχεδίαση και εξαιρετικές επιδόσεις.

BMW iX3

βμς

Η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση της X3 παρουσιάστηκε σε μορφή πρωτοτύπου το 2018, με την έκδοση παραγωγής - φωτογραφίες της οποίας έχουν διαρρεύσει - να αναμένεται μέσα στο 2020. Το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης θα αποτελείται από δύο ηλεκτροκινητήρες και μπαταρία 70-74 kWh που θα προσφέρει αυτονομία 400-440 km.

DS 3 Crossback E-Tense

δς

Βασισμένο στην πλατφόρμα eCMP (όπως τα Opel Corsa-e και το Peugeot e208), το DS 3 Crossback E-Tense θα είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της γαλλικής DS. Το μοντέλο πρωτοπαρουσιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2018 και αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2020 με ηλεκτροκινητήρα 136 PS και μπαταρία 50kWh που του χαρίζει αυτονομία έως 320 km.

FIAT 500

φιατ

Η ολοκαίνουρια τρίτη γενιά του FIAT 500 είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο του FCA Group. Το ανασχεδιασμένο αμάξωμα με συμπαγείς εξωτερικές διαστάσεις διατηρεί όλα τα στοιχεία που έκαναν τόσο αναγνωρίσιμη την προηγούμενη γενιά του, σε συνδυασμό με μια νέα ηλεκτρική πλατφόρμα και πιο premium προσανατολισμό. Κίνηση στο μοντέλο δίνει ένας ηλεκτροκινητήρας με απόδοση 118 PS (87 kW), ενώ η μπαταρία 42 kWh επιτρέπει αυτονομία έως 320 km.

Ford Mustang Mach-E

φορντ

Το ηλεκτρικό SUV της Ford δανείζεται το όνομά του από τη θρυλική Mustang. Θα διατίθεται σε πισωκίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις με διαφορετική ισχύ (έως 456 PS) και μπαταρία χωρητικότητας 75,7 kWh ή 98,8 kWh (αυτονομία έως 600 km). Εκτός από την επιθετική εμφάνιση και τις επιδόσεις, το Mustang Mach-E θα διακρίνεται για το τεχνολογικά προηγμένο εσωτερικό και τα συστήματα ημιαυτόνομης οδήγησης.

Honda e

honda

Το ηλεκτρικό σουπερμίνι της Honda παρουσιάστηκε σε μορφή πρωτοτύπου το 2017, με την έκδοση παραγωγής να ακολουθεί το 2019. Το Honda e με την χαριτωμένη εμφάνιση που θυμίζει την πρώτη γενιά Civic, θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις ισχύος - με 100 kW (136 PS) και με 113 kW (154 PS) - και μπαταρία 35,5 kWh που θα του χαρίζει αυτονομία έως και 220 km.

Skoda Enyaq iV

σκοντα

Το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο παραγωγής της Skoda έχει SUV αμάξωμα, ευρύχωρη καμπίνα και βασίζεται στην πλατφόρμα MEB του Volkswagen Group (όπως και το VW ID.3).  Το Enyaq iV που θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2021 θα διατίθεται σε 5 εκδόσεις ισχύος (από 146 PS έως 302 PS), με 3 μεγέθη μπαταριών (από 55 kWh έως 82 kWh), ως πισωκίνητο ή ως τετρακίνητο. Ανάλογα με την έκδοση, η αυτονομία του θα κυμαίνεται από 340 km έως 500 km.

SEAT el-Born

σεατ

Το SEAT el-Born είναι ένα ηλεκτρικό μικρομεσαίο βασισμένο στην πλατφόρμα MEB του Volkswagen Group, το οποίο φέρει στενή συγγένεια με το αντίστοιχο Volkswagen ID.3. Το ισπανικό μοντέλο παρουσιάστηκε σε μορφή πρωτοτύπου το 2019 ενώ η έκδοση παραγωγής αναμένεται να ακολουθήσει μέσα στο 2020. Όπως και το ID.3, έτσι και το el-Born θα έχει ηλεκτροκινητήρα 204 PS ενώ η μπαταρία 62 kWh θα επιτρέπει αυτονομία έως 420 km.

Tesla Model Y

τεσλα

Η SUV έκδοση του ηλεκτρικού Tesla Model 3 παρουσιάστηκε το 2019 και έχει ήδη αρχίσει να κυκλοφορεί στην αμερικανική αγορά. Το Model Y διατίθεται ως πισωκίνητο (ένας ηλεκτροκινητήρας) και ως τετρακίνητο (δύο ηλεκτροκινητήρες), με την αυτονομία να κυμαίνεται από 389 km έως 541 km ανάλογα με την έκδοση. Παράλληλα προσφέρει πιο ευρύχωρη καμπίνα από το Model 3 και δυνατότητα τρίτης σειράς καθισμάτων, ενώ έχει πιο προσιτή τιμή από το μεγαλύτερο Model X.

Volkswagen ID.3 και ID.4

φολκς

Η έκδοση παραγωγής του πρωτοτύπου  ID Concept που είδαμε το 2016 παρουσιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2019 και θα κάνει το εμπορικό του ντεμπούτο το φθινόπωρο του 2020 με αρχική τιμή κάτω από τα €30.000. Το ηλεκτρικό μικρομεσαίο της Volkswagen έχει μέγεθος Golf αλλά πιο ευρύχωρη καμπίνα λόγω της πλατφόρμας MEB. Το σύστημα κίνησης αποτελείται από ηλεκτροκινητήρα 204 PS (150 kW) και μπαταρία 45 kWh, 58 kWh ή 77 kWh ανάλογα με την έκδοση που του χαρίζουν αυτονομία 330 km, 420 km ή έως και 550 km αντίστοιχα.

Η Volkswagen ετοιμάζει παράλληλα και ένα ηλεκτρικό SUV με το όνομα ID.4 που θα μοιράζεται τα ίδια μηχανικά μέρη σε συνδυασμό με ψηλότερο αμάξωμα και ακόμα μεγαλύτερους χώρους

Volvo XC40 Recharge

βολβο

Η ηλεκτρική έκδοση του XC40 με το πρόθεμα Recharge είναι το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο παραγωγής της Volvo, ενώ αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο φθινόπωρο του 2020. Εξωτερικά, μοιάζει αρκετά με το αδελφό μοντέλο όμως σε τεχνικό επίπεδο έχει σημαντικές διαφορές με ανασχεδιασμένο πλαίσιο. Το σύστημα κίνησης αποτελείται από δύο ηλεκτροκινητήρες συνδυαστικής ισχύος 408 PS και μια μπαταρία 78kWh που εξασφαλίζει αυτονομία 400 km. 

Πηγή: drive.grAdd new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV