Μίμης Πλέσσας: Το πρώτο video clip στα 95 του χρόνια με την Rosanna Mailan! (pics+vids) | piperata.gr Skip to main content
Μίμης Πλέσσας: Το πρώτο video clip στα 95 του χρόνια με την Rosanna Mailan! (pics+vids)

Μίμης Πλέσσας: Το πρώτο video clip στα 95 του χρόνια με την Rosanna Mailan! (pics+vids)

Ο Μίμης Πλέσσας συνάντησε την εξωτική Rosanna Mailan, μαγεύτηκε από την ταλαντούχο μουσικό από την Καραϊβική και μαζί δημιούργησαν μια καταπληκτική λάτιν εκδοχή του αγαπημένου ελληνικού τραγουδιού του «Αν είναι η αγάπη αμαρτία» που έχει γράψει ιστορία.

 

 

 

Ποια είναι όμως η Rosanna Mailan και πώς βρέθηκε να συνδημιουργεί με τον Μίμη Πλέσσα;

 

Η Rosanna, είναι μία Κουβανή στον Πειραιά. Έφυγε από την Αβάνα όταν ήταν 16 χρόνων για να βρει τον πατέρα της, Remy Mailan, ο οποίος είχε έρθει στην Ελλάδα ως μέλος ενός μουσικού συγκροτήματος, για μία καλύτερη ζωή. Πατέρας και κόρη σύντομα ξεκίνησαν να συνεργάζονται, ταξιδεύοντας από νησί σε νησί με σκοπό να χαρίζουν στους τυχαίους ακροατές τους, κομμάτια από τη δική τους εξωτική πραγματικότητα.

 

 

Οι Έλληνες τους υποδέχθηκαν με θέρμη και εκείνη ένιωσε ότι είχε βρει τη δεύτερη πατρίδα της. Το πρώτο τραγούδι που έμελλε να μάθει να τραγουδάει στα ελληνικά, ήταν το «Αν είναι η αγάπη αμαρτία», όταν τυχαία έπεσε στα χέρια της ένα CD του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Μίμη Πλέσσα. Καθώς τα χρόνια περνούσαν εκείνη εργάστηκε σκληρά ενώ παράλληλα σπούδασε μουσική.

Σταδιακά κατάφερε να δημιουργήσει τη «δική της μικρή Κούβα» στο Κερατσίνι του Πειραιά, όπου μένουν μαζί με τον γιο και τον πατέρα της.

 

rosanna

 

Μέσα από αλλεπάλληλες συναυλίες και εμφανίσεις αρχικά σε μικρούς χώρους και αργότερα σε γνωστά αθηναϊκά στέκια, μόνη ή με συνοδεία ελάχιστων μουσικών, χάραξε το δικό της μονοπάτι για τη μουσική της επιτυχία.

Ακολούθησαν η υπογραφή του συμβολαίου της στην Minos - EMI και οι συνεργασίες με καταξιωμένους μουσικούς σε Ελλάδα και εξωτερικό, όχι μόνο στη latin αλλά και στο χώρο της jazz, world και ethnic μουσικής.

 

λλλ

 

Το καλοκαίρι του 2019, ο προσωπικός της φίλος Παύλος Χριστοδούλου, γνωρίζοντας την αγάπη της για τον Μίμη Πλέσσα, δίχως να της πει που πάνε, την οδήγησε στο κατώφλι του σπιτιού του μεγάλου συνθέτη. Εκείνη μετά από ένα μεγάλο σοκ, τρεμάμενη ερμήνευσε το αγαπημένο της τραγούδι, ενώ ο ίδιος ο Μίμης Πλέσσας έπαιζε τα ακόρντα στο πιάνο. Καρπός αυτής της συγκινητικής συνάντησης, ήταν η δημιουργία της ισπανικής έκδοσης του κομματιού «Αν είναι η αγάπη αμαρτία», με ισπανικό τίτλο «A Ti Dedicaré Toda Mi Vida».

 

σσ

 

Η Rosanna επιμελήθηκε των στίχων, τους οποίους πλαισιώνουν γοργά κρουστά, ο μελωδικός ήχος της ακουστικής κιθάρας και το μπαντονεόν, στοιχείο της σύγχρονης Λατινοαμερικάνικης μουσικής. Ο Roman Gomez έχει αναλάβει την ενορχήστρωση, συνεργαζόμενος με μουσικούς από την Αργεντινή και την Κούβα, με τρόπο τέτοιο ώστε να επικρατεί το latin πνεύμα.

 

 Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV