Μεταπτυχιακές υποτροφίες από την κυβέρνηση της Ιαπωνίας για το 2021-2022 | piperata.gr Skip to main content
ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Μεταπτυχιακές υποτροφίες από την κυβέρνηση της Ιαπωνίας για το 2021-2022

Το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου ανακοίνωσε ότι η Κυβέρνηση της Ιαπωνίας παραχωρεί μεταπτυχιακές υποτροφίες (Μάστερ ή Διδακτορικό) σε Κύπριους πολίτες για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022.

 

Διευκρινίζεται ότι η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων λήγει στις 18 Σεπτεμβρίου 2020.

Οι υποτροφίες θα παραχωρηθούν σε Κύπριους υπηκόους, που γεννήθηκαν στις 2 ή μετά τις 2 Απριλίου, 1986, που επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε ιαπωνικά πανεπιστήμια σαν ερευνητές για μεταπτυχιακό ή διδακτορικό τίτλο.

Διευκρινίζεται ότι η διάρκεια σπουδών για ερευνητές είναι 2 χρόνια ή ένα και έναμιση χρόνο  (συμπεριλαμβανομένων έξι μηνών εκμάθησης της Ιαπωνικής γλώσσας) και θα αρχίσει τον  Σεπτέμβρη ή Οκτώβρη 2021, ανάλογα με τις οδηγίες του πανεπιστημίου.

Η υποτροφία περιλαμβάνει το ταξίδι προς/από Ιαπωνία, τα δίδακτρα, της φοιτητική βίζα και ένα  μηνιαίο ποσό από το οποίο καλύπτεται και η διαμονή. Το ποσό ανέρχεται στα 143.000 ΓΕΝ  (περίπου 1.214 ΕΥΡΩ με βάση την τρέχουσα ισοτιμία) για ερευνητές.

Η επιλογή των υποψηφίων θα γίνει στις αρχές Οκτώβρη 2020, αρχικά με βάση την αξιολόγηση  των εγγράφων που θα κατατεθούν και αργότερα με βάση την απόδοση του υποψηφίου στις  γραπτές εξετάσεις αγγλικής και ιαπωνικής γλώσσας, καθώς και στην προσωπική συνέντευξη.  Επισημαίνεται ότι σε περίπτωση απόρριψης αίτησης, η Πρεσβεία της Ιαπωνίας δεν είναι υποχρεωμένη να  αιτιολογήσει την απόφασή της. Μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων δεν προβλέπεται διαδικασία επανεξέτασης αιτήσεων και δεν γίνονται δεκτές ενστάσεις.Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV