Το νέο εξώφυλλο της Vogue θα κοσμεί έργο του Ντέιβιντ Χόκνει | piperata.gr Skip to main content
vogue

Το νέο εξώφυλλο της Vogue θα κοσμεί έργο του Ντέιβιντ Χόκνει

Ένα έργο του Ντέιβιντ Χόκνει κοσμεί το πρώτο από τα δεκατέσσερα εξώφυλλα του τεύχους Αυγούστου της βρετανικής Vogue

Ο αρχισυντάκτης Edward Enninful ανέθεσε σε σπουδαίους εικαστικούς και φωτογράφους της χώρας, από τον Tim Walker, τη Nadine Ijewere, τον Nick Knight, Lubaina Himid να παρουσιάσουν αγαπημένα τους τοπία.

Σύμφωνα με τη βρετανική Vogue η σειρά των έργων διερευνά το θέμα της επαναφοράς. Οι πρωτότυπες εκτυπώσεις κάθε έργου, θα δημοπρατηθούν με στόχο να βοηθηθούν οι οργανώσεις που μάχονται τον νέο κορωνοϊό.   

Στο πρώτο έργο, του Ντέιβιντ Χόκνεϊ, απεικονίζεται το Δυτικό Γιορκσάιρ. «Πρόκειται για το χωριό Kilham στα τέλη της άνοιξης», αναφέρει ο καλλιτέχνης. Το έργο δημιουργήθηκε το 2006. «Τώρα, βρίσκομαι στη Νορμανδία, ένας παράδεισος για μένα. Έχω φτιάξει 120 πίνακες iPad από τον μεγάλο κήπο μας, είναι σαν να έχω πάντα έτοιμο σχεδιαστικό και ζωγραφικό εξοπλισμό που δεν χρειάζεται καθάρισμα. Είναι φανταστικό», αναφέρει ο Χόκνεϊ προσθέτοντας πως «κατέγραψε» με το iPad τη μεγαλύτερη και πιο φωτεινή πανσέληνο που είδε εδώ και καιρό.   

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

For the August 2020 issue, #BritishVogue asked some of Britain’s most acclaimed photographers and artists to turn to the natural world and share their take on the idea of “reset”. Submitting imagery of nature in all its glory from around the UK, the series of 14 special covers spans #DavidHockney’s ‘Wheat field near Fridaythorpe’ artwork (pictured), #NadineIjewere’s breathtaking image of the Isle of Skye, as well as striking urban landscapes from #TimWalker and #JuergenTeller. Later in the year, an auction of original prints, kindly donated by the artists, will be held in aid of Covid-19 relief charities. See the full portfolio in the new issue, on newsstands and available for digital download Friday 3 July. And click the link in bio to read more about Hockney's cover image.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη British Vogue (@britishvogue) στις 29 Ιούν, 2020 στις 9:05 πμ PDT

Όπως αναφέρει η Vogue ο αντίκτυπος που είχε ο κορωνοϊός στον πλανήτη μας ήταν εμφανής ήδη από τις αρχές της πανδημίας όταν ο κόσμος έβλεπε τα δελφίνια να κολυμπούν στα λιμάνια της Σαρδηνίας (...) απολαμβάνοντας τα μειωμένα επίπεδα ρύπανσης.

«Μερικοί υποστήριξαν ότι ο κορωνοϊός ήταν εκδίκηση του πλανήτη για τον όλεθρο που έχουν προκαλέσει οι άνθρωποι», γράφει η συγγραφέας Helen Macdonald σε κείμενο που συνοδεύει τα νέα εξώφυλλα.   

«Άλλοι, περισσότερο ήσυχα, προσεκτικά και ανθρώπινα, αναρωτήθηκαν αν (σ.σ. η πανδημία) μπορεί να σηματοδοτήσει μια επαναδιαπραγμάτευση της σχέσης μας με τη φύση» αναφέρει προσθέτοντας πως ακόμη και πριν τον κορωνοϊό η κλιματική κρίση απαιτούσε από εμάς να επανεξετάσουμε τους όρους της σχέσης αυτής.

Το έργο, με την πρώτη ματιά, δεν θυμίζει «τυπικό Χόκνεϊ» αναφέρει η Vogue, σημειώνοντας ότι η πρόσφατη κρίση μας έκανε να δούμε τη φύση, μεταξύ πολλών άλλων πραγμάτων, από μία νέα οπτική. Σύμφωνα με την Helen Macdonald «η βρετανική εξοχή δεν είναι μόνο δάση και αγροκτήματα, λόφοι και χωράφια. Είναι ένα μέρος πλούσιο με μύθους και λογισμούς, που εδώ και πολύ καιρό θεωρείται αποθετήριο εθνικής ταυτότητας».Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV