Τουρκία: Συνελήφθησαν 115 στελέχη της δίωξης οικονομικού εγκλήματος επειδή ερεύνησαν τον Ερντογάν | piperata.gr Skip to main content
masak

Τουρκία: Συνελήφθησαν 115 στελέχη της δίωξης οικονομικού εγκλήματος επειδή ερεύνησαν τον Ερντογάν

Σύμφωνα με την Hürriyet, οι τουρκικές αρχές προχώρησαν τη Δευτέρα στην σύλληψη 115 πρώην αξιωματούχων οικονομικού εγκλήματος διότι διεξήγαν έρευνα στον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν.

 

Τα πρώην πλέον στελέχη του Σώματος Ερευνας Οικονομικών Εγκλημάτων (MASAK), δηλαδή του βασικού οργάνου ανίχνευσης ξεπλύματος χρήματος και απάτης στην Τουρκία, κατηγορούνται πως συνδέονται με τον Γκιουλέν και τους υποστηρικτές του που το 2016 διοργάνωσαν πραξικόπημα εις βάρος του προέδρου. Βρίσκονται υπό κράτηση εν αναμονή της δίκης τους.

 

Οι τουρκικές αρχές ανακάλυψαν πως ορισμένοι από τους υπόπτους, χρησιμοποίησαν μια εφαρμογή κρυπτογραφημένων μηνυμάτων γνωστή ως  Bylock, η οποία χρησιμοποιείτο αποκλειστικά από γκιουλενιστές.

 

Μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, οι αρχές κατέσχισαν περιουσιακά στοιχεία αξίας 10 δισεκατομμυρίων ευρώ που υποτίθεται πως ανήκαν σε οπαδούς του Γκιουλέν μέσω των ερευνών του MASAK…  Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV