Νετανιάχου: Στα πρόθυρα lockdown το Ισραήλ | piperata.gr Skip to main content
ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ

Νετανιάχου: Στα πρόθυρα lockdown το Ισραήλ

Το Ισραήλ «βρίσκεται στα πρόθυρα» πλήρους lockdown για να περιορίσει τη διάδοση του κορωνοϊού, δήλωσε ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του δικτύου i24news.tv, σε σύσκεψη που διεξήχθη το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Υγείας Γιούλι Έντελσταϊν προειδοποίησε ότι οι ισραηλινές αρχές πρέπει να συμπεριφερθούν με υπευθυνότητα απέναντι στη νέα αύξηση των κρουσμάτων.

Φέρεται δε να προειδοποίησε πως, εάν το υπουργικό συμβούλιο δεν εγκρίνει τους περιορισμούς που συστήνει το υπουργείο Υγείας, σε μια εβδομάδα θα υπάρχει κίνδυνος επιβολής πλήρους lockdown.

Σύμφωνα με προηγούμενες αναφορές του Channel 12 του Ισραήλ, το υπουργείο Υγείας ζήτησε να υπάρξουν περαιτέρω περιορισμοί στον αριθμό των ατόμων που μπορούν να βρίσκονται ταυτόχρονα σε μπαρ ή καφετέριες.

Επίσης εξέφρασε την επιδίωξη να κλείσει πολιτιστικούς χώρους και γυμναστήρια και να εισάγει περιορισμούς στη χρήση πάρκων και παραλιών.

Το Ισραήλ βρίσκεται αντιμέτωπο με αύξηση των κρουσμάτων, καθώς καταγράφηκαν πάνω από 800 νέες περιπτώσεις στη χώρα την Κυριακή.Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV