Η πρώτη 3-D vegan μπριζόλα είναι γεγονός (pics&vid)! | piperata.gr Skip to main content
3-D

Η πρώτη 3-D vegan μπριζόλα είναι γεγονός (pics&vid)!

Nα δούμε τι άλλο θα μας ξημερώσει μέσα στο 20202… Στο Ισραήλ, η εταιρία Redefine Meat, δημιούργησε την πρώτη τρισδιάστατα τυπωμένη vegan μπριζόλα!

 

Ναι καλά διαβάσετε η μπριζόλα αυτή, δεν περιέχει κανένα ίχνος κρέατος αλλά μόνο φυτικά υποκατάστατα. Το συγκεκριμένο προϊόν παράγει εταιρεία στο Ισραήλ προς όφελος της υγείας των ανθρώπων και του πλανήτη. Φιλοδοξεί να αντικαταστήσει την αληθινή μπριζόλα και υπόσχεται ίδια γεύση, αίσθηση και όψη. 

Η νέα… εναλλακτική μπριζόλα αποτελείται από σόγια, πρωτεΐνες από μπιζέλια, λίπος καρύδας και ηλιέλαιο. Είναι πλούσια σε πρωτεΐνη και δεν έχει χοληστερίνη.

MPRIZOLA

«Η τεχνολογία μας μπορεί να δημιουργήσει τεμάχια μυών, όπως είναι η δομή της αγελάδας και μπορεί να το παράγει με πολύ πιο αποτελεσματικό τρόπο, με χαμηλότερο κόστος και φυσικά είναι πολύ καλύτερο για το περιβάλλον» τόνισε ο δ.σ. και συνιδρυτής της Redefine Meat, Εσχάρ Μπεν Σιτρίτ. 

Περισσότερα από 50 δισεκατομμύρια κιλά κρέατος καταναλώνονται σε ετήσια βάση παγκοσμίως και η ζήτηση αυξάνεται. Οι συνέπειες για το περιβάλλον είναι τεράστιες καθώς για την παραγωγή ενός μόνο κιλού απαιτούνται 20.000 λίτρα νερού και κατά την διαδικασία εκλύονται 22 κιλά αερίων του θερμοκηπίου. 

«Πιστεύω ότι είναι καλό για το περιβάλλον και έτσι δεν θα χρειαστεί πλέον να σκοτώνουμε ζώα. Ακούγεται καλό» πρόσθεσε ο Ντορόν Ζεμούρ, κάτοικος του Ισραήλ. 

 

Όσοι δεν μπορούν να αντισταθούν στο κρέας αλλά ανησυχούν ταυτόχρονα για τις συνέπειες που έχει η βιομηχανία στο περιβάλλον, η «εναλλακτική αυτή μπριζόλα» λύνει το πρόβλημα.

Η εταιρία αναμένεται να τεστάρει τη νέα μπριζόλα σε εστιατόρια του Ισραήλ στις αρχές του επόμενου μήνα και σχεδιάζει να την… σερβίρει σε ρεστοράν της Ευρώπης μέσα στο 2022.

MPRIZOLAAdd new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV