Οι διεθνείς αποδείξεις περί σκευωρίας Καλογρίτσα, ο γαλάζιος πανικός, ο υπόδικος χορηγός και το πραγματικό παρακράτος | piperata.gr Skip to main content
Παρακράτος Παραδικαστικό παρακολουθήσεις ΕΥΠ υπόδικος χορηγός ΣΥΡΙΖΑ ΝΔ Καλογρίτσας

Οι διεθνείς αποδείξεις περί σκευωρίας Καλογρίτσα, ο γαλάζιος πανικός, ο υπόδικος χορηγός και το πραγματικό παρακράτος

«Ο πανικός της ΝΔ για οικονομία και γαλάζιο παρακράτος έβγαλε από τη ναφθαλίνη τον κ. Καλογρίτσα – Το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο εντόπισε υπαρκτό έργο (ανάθεσης στον Καλογρίτσα), αλλά στην Ελλάδα η κυβέρνηση Μητσοτάκη και τα γαλάζια παιδιά στα ΜΜΕ μιλούν για εικονικό».

 

...διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη

Τα παραπάνω και όχι μόνο, επισημαίνονται από την Κουμουνδούρου, η οποία έτσι δίνει αρκετά πειστικές εξηγήσεις αναφορικά με τους ισχυρισμού Καλογρίτσα - Λοβέρδου, που κατ' ουσίαν έρχονται από πλευράς Νέας Δημοκρατίας και ΚΙΝΑΛ να ενισχύσουν τις υποτιθέμενες αποκαλύψεις περί παρακράτους ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αν και αυτές ακόμη εξελίσσονται σε μπούμερανγκ για το κυβερνών κόμμα, όπως και για τον υπόδικο χορηγό του (εκτός -πολλών- άλλων, αεροπαγίτισσα φέρεται να λέει ότι μοίραζε... γλυκά σε κουτιά, όπως ο τοκογλύφος-καφετζής με τα σοκολατάκια στην ελληνική ταινία «ο Ηλίας του 16ου»), ο οποίος πρωτοστατεί σε αυτό τον «βρώμικο πόλεμο» μέσω των ΜΜΕ του. 

 

Ειδικότερα πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι: «Ο κ. Καλογρίτσας ισχυρίζεται μέσω του κ. Λοβέρδου στη μήνυσή του ότι δήθεν με εντολή Παππά δόθηκαν τα 3 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία της εφημερίδας Documento. Η εφημερίδα Documento, όπως προκύπτει, δημιουργήθηκε τον Νοέμβριο του 2016 από τον κ. Καλογρίτσα. Την περίοδο εκείνη ωστόσο, τα χρήματα αυτά παρέμεναν δεσμευμένα -ως εγγυητική επιστολή για τον διαγωνισμό για τις άδειες- υπέρ του Δημοσίου μέχρι τον Ιανουάριο του 2017. Όταν εντέλει τον Γενάρη του ‘17 αποδεσμεύτηκαν τα χρήματα που είχαν καταβάλει οι υποψήφιοι για τον διαγωνισμό, μετά την απόφαση του ΣτΕ, άρα και τα 3 εκατ. ευρώ του κ. Καλογρίτσα, εκείνος είχε ήδη αποχωρήσει από την έκδοση της εν λόγω εφημερίδας»!

 

 Σε κάθε περίπτωση, λοιπόν, οι ισχυρισμοί Καλογρίτσα διά του συνηγόρου του Ανδρέα Λοβέρδου (ΚΙΝΑΛ) δείχνουν να είναι έωλοι, κι έτσι από την Κουμουνδούρου δικαιούνται να λένε ότι πρόκειται περί σκευωρίας αντιποίνων (εν είδει Novartis) και αντιπερισπασμού (βλ. χάλια οικονομίας, εργασιακός μεσαίωνας, σκάνδαλα απευθείας αναθέσεων, γαλάζιο παρακράτος από αποκαλύψεις ΕΥΠ, Αιγαίο - ελληνοτουρκικά κοκ).

 

Ειδικότερα, στον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι, εν μέσω πανικού για όσα συμβαίνουν στην οικονομία, αλλά και λόγω ενοχής για τις αποκαλύψεις που αφορούν το γαλάζιο παρακράτος, η Νέα Δημοκρατία και το Μαξίμου έβγαλαν από τη ναφθαλίνη το «χαρτί Καλογρίτσα».

 

Μάλιστα, επιπροσθέτως, επισημαίνουν ότι:

 1. Ο κ. Καλογρίτσας είναι αυτός τον οποίο η ΝΔ αποκαλούσε αναξιόπιστο και απατεώνα που προσπαθεί να πάρει άδεια τηλεοπτικού σταθμού, κάτι που δεν έγινε γιατί τον έκοψε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ενώ ο Μητσοτάκης μιλούσε ειρωνικά για τα «βοσκοτόπια» του κ. Καλογρίτσα και τον παρουσίαζε ως αναξιόπιστο, τώρα τον εμφανίζει ως τον πλέον αξιόπιστο και καλεί τους πολίτες να βοσκήσουν στα λιβάδια της αλήθειας του.
 2. Τι συμβαίνει πραγματικά με την υπόθεση που περιγράφεται; Πρόκειται για μια αστική διαφορά μεταξύ δύο ιδιωτών, δηλαδή για ανεξόφλητο χρέος 3 εκατομμυρίων του κ. Καλογρίτσα σε επιχειρηματικό όμιλο. Ο κ. Καλογρίτσας δεν επιστρέφει χρήματα που του καταβλήθηκαν για υπεργολαβία έργου και τώρα, εκ των υστέρων, ισχυρίζεται ότι τα χρήματα δόθηκαν για τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Δικηγόρος του κ. Καλογρίτσα που υποστηρίζει αυτή τη γραμμή, είναι ο Αντρέας Λοβέρδος, που διώκεται για τη Novartis και του οποίου ο συνεργάτης εμπλέκεται στην υπόθεση του παρακράτους που αποκάλυψε ο κοριός της ΕΥΠ. Ο αντιπερισπασμός, πέρα από φθηνός, είναι εμφανής.
 3. Οι ισχυρισμοί του κ. Καλογρίτσα και του συνηγόρου του, κ. Λοβέρδου, για δήθεν εικονικά τιμολόγια 3 εκατ. ευρώ, απορρίφθηκαν από την ελβετική Δικαιοσύνη, που τον υποχρέωσε να καταβάλει τα χρήματα αυτά στη CCC.
 4. Παρά τους όψιμους ισχυρισμούς του κ. Καλογρίτσα και του συνηγόρου του κ. Λοβέρδου για δήθεν εικονικά τιμολόγια και εικονικό έργο, ισχυρισμοί που απορρίπτονται από το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο, ο ίδιος ο κ. Καλογρίτσας τον Οκτώβριο του 2016, έναν μήνα δηλαδή μετά που κηρύχθηκε έκπτωτος από το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, μέσω της εταιρίας του επιβεβαίωνε τη συμμετοχή του στο κατασκευαστικό έργο ως υπεργολάβος, όπως προκύπτει από email της εταιρίας του προς τη CCC, το οποίο συμπεριλαμβάνεται στην απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου.
 5. Επί τέσσερα χρόνια, η ΝΔ υποστήριζε πως ο κ. Καλογρίτσας πήρε δάνεια από την Τράπεζα Αττικής με τη βοήθεια του ΣΥΡΙΖΑ, για να κάνει κανάλι. Τώρα, ξαφνικά, το αφήγημα άλλαξε και υποστηρίζει πως τα πήρε από ιδιώτη; Άρα, τόσα χρόνια έλεγε ψέματα η ΝΔ;
 6. Ακόμα και αν δεχθούμε ότι όντως πήρε χρήματα από ιδιώτη, κάτι που είναι αντικείμενο δικαστικής διαμάχης, τότε γιατί είναι μεμπτό αυτό για τη ΝΔ και όχι ότι η εφημερίδα Πρώτο Θέμα χρηματοδοτήθηκε και μάλιστα από την ίδια offshore που χρηματοδοτήθηκε και η εταιρία της συζύγου του Πρωθυπουργού;
 7.  Η ΝΔ κάνει πολιτική αξιοποιώντας όσα αναφέρουν μεταξύ τους κάποιοι αντίδικοι σε αγωγές, τα οποία ως γνωστόν δεν μπορεί να είναι όλα αληθή. Είναι σαν να κάνει πολιτική ο ΣΥΡΙΖΑ με βάση όσα έχει πει σε αγωγή του κάποιος για τον Μητσοτάκη. Έτσι θα γίνει η πολιτική αντιπαράθεση; Αυτά που αποκαλύπτονται για το παρακράτος όμως, δύο μέρες τώρα, δεν είναι ισχυρισμοί σε κάποιες αγωγές, αλλά επίσημες καταγραφές της ΕΥΠ που αποδεικνύουν ανατριχιαστικά πράγματα και εμπλοκή υπουργών της ΝΔ στο παρακρατικό κύκλωμα.
 8. Το σίγουρο είναι πως όταν οι αρμόδιοι υπουργοί της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ εντόπισαν  ότι ο κ. Καλογρίτσας δεν πληρούσε τους όρους, τον απέκλεισαν από τον διαγωνισμό, διαψεύδοντας τους τότε ισχυρισμούς της ΝΔ για δήθεν «κόκκινο» κανάλι και καναλάρχη. Τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του κ. Καλογρίτσα δεν είναι σε θέση να τα γνωρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αντιθέτως, ίσως να τις γνωρίζουν καλύτερα τόσο ο οικογενειακός συνέταιρος του και υπουργός, κ. Θεοδωρικάκος, όσο και άλλοι υπουργοί του Κ. Μητσοτάκη.

 

ΥΓ.: Φυσικά, την ίδια ώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά ο πάλαι ποτέ «Νο2» του Μεγάρου Μαξίμου, πρώην υπουργός, Νίκος Παππάς, οφείλουν να δώσουν επαρκείς πολιτικές και ηθικές εξηγήσεις, σχετικά με τον αν ήθελαν να βοηθήσουν τον κ. Καλογρίτσα να αποκτήσει κανάλι. Κι αν ναι, ο Μαρινάκης είπε αλήθεια (έστω και με καθυστέρηση ετών) ότι του τον έστειλαν στο γραφείο του για να δανειστεί χρήματα; Ο κ. Καλογρίτσας λέει αλήθεια (μέσα βέβαια σε πολλά άλλα που δεν αποδεικνύονται ως αληθή) ότι διαμεσολάβησαν να πάρει τη δουλειά από την αλλοδαπή εταιρεία (όχι εικονικά), ως πραγματική εργολαβία, προκειμένου να μπορέσει μέρος των χρημάτων αυτών να τα έδινε για την τηλεοπτική άδεια, την οποία τελικά έχασε;

 Add new comment

Plain text

 • No HTML tags allowed.
 • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
 • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV