Άρης: Αγοράζει τον Ματέο Γκαρσία μέσω Ολυμπιακού - Η διευκόλυνση και τα ερωτήματα  | piperata.gr Skip to main content
Άρης: Αγοράζει τον Ματέο Γκαρσία μέσω Ολυμπιακού - Η διευκόλυνση και τα ερωτήματα 

Άρης: Αγοράζει τον Ματέο Γκαρσία μέσω Ολυμπιακού - Η διευκόλυνση και τα ερωτήματα 

Διευκόλυνση στον Άρη κάνει ο Ολυμπιακός, για την απόκτηση του Ματέο Γκαρσία.

 

Ο Άρης είναι έτοιμος να αποκτήσει τον Ματέο Γκαρσία από τον Ερυθρό Αστέρα, διαψεύδοντας δημοσιεύματα που τον θέλουν να τον παίρνει δανεικό από τον Ολυμπιακό.

 

Το σενάριο και η αντίδραση του Άρη

 

Το σενάριο που κυκλοφόρησε είναι πως οι Πειραιώτες θα αγοράσουν τα δικαιώματα του 23χρονου Αργεντινού, έναντι 2 εκατ. ευρώ από τους Σέρβους και στη συνέχεια θα τον παραχωρήσουν δανεικό στους «κίτρινους».

 

Η αντίδραση της ΠΑΕ Άρης ήταν άμεση, διευκρινίζοντας πως εκείνη θα αγοράσει τα δικαιώματα του Ματέο Γκαρσία, με τον Ολυμπιακό να μεσολαβεί, λόγω του ban των «κίτρινων».

 

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης εξήγησε χαρακτηριστικά: «Ο Άρης αγοράζει τα δικαιώματα του παίκτη από την σέρβικη ομάδα. Η διαδικασία θα γίνει μέσω του Ολυμπιακού λόγω του γεγονότος ότι το ban που έχει ο Άρης δεν του επιτρέπει να εγγράψει ποδοσφαιριστές, προκειμένου ο παίκτης να μην χαθεί και καταλήξει σε κάποια άλλη ομάδα».

 

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι άνθρωποι του Άρη: «Τον παίκτη δεν τον παίρνει δανεικό από τον Ολυμπιακό ο Άρης, αλλά τον αγοράζει από τον Ερυθρό Αστέρα, καταβάλλοντας ένα σημαντικό τίμημα όπως έχει συμφωνηθεί».

 

Τη φετινή σεζόν ο Αργεντινός άσος μέτρησε συνολικά 24 συμμετοχές με 5 γκολ και 2 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις με τον Ερυθρό Αστέρα.

 

Τα ερωτήματα

 

Τι σημαίνει ότι η διαδικασία αγοράς του Ματέο Γκαρσία θα γίνει μέσω του Ολυμπιακού;

 

Ποιος θα πληρώσει τελικά το αντίτιμο στον Ερυθρό Αστέρα και πόσο είναι αυτό (στη Σερβία μιλούν για 2 εκατομμύρια);

 

Πως ο Άρης θα ξεπληρώσει τον Ολυμπιακό για αυτή την οφειλή; Με τι εγγυήσεις;

 

Σε ποιο χρονικό ορίζοντα; Πώς γίνεται ο παίκτης να αγοραστεί από τον Ολυμπιακό, αλλά να ανήκει στον Άρη; Πώς γίνεται να παίζει δανεικός στον Άρη, ενώ -σύμφωνα με τον Άρη- θα ανήκει στον Άρη;

 

Μήπως εδώ έχουμε μία μορφή δανειοδότησης από τον Ολυμπιακό στον Άρη (γιατί πώς να πιστέψουμε ότι ο Άρης θα δώσει κάποια εκατομμύρια στον Ολυμπιακό για να γίνει «μπροστινός» του και να πληρώσει τους Σέρβους);

 

Μήπως με λίγα λόγια έχουμε μία περίπτωση συνιδιοκτησίας ενός περιουσιακού στοιχείου; Δεν αποτελεί αυτή η δοσοληψία κυριαρχική επιρροή από έναν σύλλογο, σε κάποιον άλλον;

 

 

 Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV