Μητσοτάκης : Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί προσβάλλει τον παγκόσμιο πολιτισμό | piperata.gr Skip to main content
Μητσοτάκης

Μητσοτάκης : Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί προσβάλλει τον παγκόσμιο πολιτισμό

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, εξέφρασε με γραπτή του δήλωση το βράδυ της Παρασκευής, πως η Ελλάδα καταδικάζει την απόφαση της Τουρκίας να προχωρήσει στη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, κάνοντας λόγο πως προσβάλλει τον οικουμενικό της χαρακτήρα.

 

«Η Ελλάδα καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την απόφαση της Τουρκίας να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί. Η απόφαση αυτή -και μάλιστα 85 χρόνια από την ανακήρυξή της ως μουσείου- προσβάλλει τον οικουμενικό χαρακτήρα της. Πρόκειται για επιλογή που προσβάλλει επίσης όλους όσοι αναγνωρίζουν το μνημείο ως κτήμα του παγκόσμιου πολιτισμού. Και, βεβαίως, επηρεάζει όχι μόνο τις σχέσεις της Τουρκίας με την Ελλάδα, αλλά και τις σχέσεις της με την Ευρωπαϊκή Ένωση, την UNESCO και την παγκόσμια κοινότητα συνολικά», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

 

«Είναι θλιβερό ότι η τουρκική ηγεσία, που εργάστηκε το 2005 για τη Συμμαχία των Πολιτισμών, επιλέγει σήμερα να κινηθεί στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση», κατέληξε στην ανακοίνωσή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
 Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV