Επεισόδια Σύνταγμα: Ποινική δίωξη κατά των συλληφθέντων για απόπειρα ανθρωποκτονίας  | piperata.gr Skip to main content
Επεισόδια Σύνταγμα

Επεισόδια Σύνταγμα: Ποινική δίωξη κατά των συλληφθέντων για απόπειρα ανθρωποκτονίας 


Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικού άσκησε ο εισαγγελέας, την Παρασκευή, μετά από τη διαβίβαση της δικογραφίας για τα επεισόδια που ξέσπασαν την Πέμπτη στο Σύνταγμα ενόψει της ψήφισης του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις.

 

Η κατηγορία για το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση αφορά, σύμφωνα με πληροφορίες, την επίθεση με μολότοφ σε ευθεία βολή από κοντινή απόσταση σε βάρος αστυνομικού που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του.

 

Σημειώνεται ότι κατά τα χθεσινά επεισόδια τραυματίστηκαν και άλλοι αστυνομικοί ενώ ο κ. Χρυσοχοΐδης σε δηλώσεις του αναφέρθηκε σε «δολοφονική επίθεση κατά αστυνομικών δυνάμεων».

 

Παράλληλα, ποινική δίωξη για τρία κακουργήματα ασκήθηκε και στους εννέα συλληφθέντες την Πέμπτη, οκτώ άνδρες και μία γυναίκα για τα κακουργηματικού βαθμού αδικήματα της κατοχής εκρηκτικών υλών κατ' εξακολούθηση , της έκρηξης κατ' εξακολούθηση και της απόπειρας βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

 

Ακόμη στους εννέα αποδίδονται ανά περίπτωση τα πλημμελήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, επικίνδυνης σωματικής βλάβης, βίας κατά αστυνομικών υπαλλήλων, ελευθέρωσης κρατουμένου και σε απόπειρα, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, απείθειας, εξύβρισης και παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

 

Οι κατηγορούμενοι έλαβαν προθεσμία από τον ανακριτή που θα χειριστεί την δικογραφία για να απολογηθούν την Δευτέρα.

 

Σε συμπαράσταση των συλληφθέντων είχαν συγκεντρωθεί στα δικαστήρια δεκάδες φίλοι και αλληλέγγυοι που φώναζαν συνθήματα.Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV