Παπαγγελόπουλος: «Κανένας τζούφιος θόρυβος δεν θα καλύψει τη φωνή του μουεζίνη στην Αγιά Σοφιά» | piperata.gr Skip to main content
Παπαγγελόπουλος: «Κανένας τζούφιος θόρυβος δεν θα καλύψει τη φωνή του μουεζίνη στην Αγιά Σοφιά»

Παπαγγελόπουλος: «Κανένας τζούφιος θόρυβος δεν θα καλύψει τη φωνή του μουεζίνη στην Αγιά Σοφιά»

Ψήφο κατά συνείδηση και απαλλαγμένη κομματικές σκοπιμότητες ζήτησε στην παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου συζητείται από το πρωί το πόρισμα της πλειοψηφίας για παραπομπή του στο Ειδικό Δικαστήριο, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

 

Στην ομιλία του που ξεπέρασε τη μια ώρα, ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης για τον οποίο ΝΔ και ΚΙΝΑΛ ζητούν την ποινική του δίωξη για οκτώ αδικήματα, εκ των οποίων τα τέσσερα κακουργήματα, ανέφερε πως η υπόθεση Novartis δεν είναι σκευωρία αλλά σκάνδαλο και πως στόχος της πλειοψηφίας είναι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας.

 

«Κανένας τζούφιος θόρυβος δεν θα καλύψει τη φωνή του μουεζίνη στην Αγιά Σοφιά και τις τουρκικές παραβιάσεις και δεν θα καλύψει το θόρυβο των γεωτρυπάνων στα εθνικά μας ύδατα», είπε, συνδέοντας την παραπομπή του με τα εθνικά θέματα.

 

Ανεβάζοντας τους τόνους, υποστήριξε πως «σήμερα αποδεικνύεται πως η Προανακριτική Επιτροπή λειτούργησε σαν κατοχικό δικαστήριο απέναντι μου με ναζιστές αξιωματικούς».

 

Στην ομιλία του που χειροκροτήθηκε από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ παρέθεσε σειρά εντάσεων για την έρευνα που διεξήχθη, κάνοντας λόγο για ανυπόστατο κατηγορητήριο με ψευδείς καταθέσεις από εισαγγελείς.

 

«Η δημοκρατία μας διολισθαίνει σε αυταρχικό κράτος με φασίζουσες νοοτροπίες, αν δεν αντιδράσουμε κινδυνεύουμε να μετατραπούμε σε μπανανία», είπε σε άλλο σημείο ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης.

 

Εκτίμησε τέλος, ότι η παραπομπή του θα ερμηνευθεί από το λαό ως προσπάθεια συγκάλυψης των μεγάλων σκανδάλων, ως χορήγηση ασυλίας και ως νομιμοποίηση της μίζας.

 

«Αν σήμερα με την ψήφο σας νομιμοποιήσετε τη μίζα δεν αποκλείεται ο λαός μας να μετατρέψει τη λέξη δημοκρατία σε μιζοκρατία και την ανάλογη μετατροπή και στο όνομα της παράταξης σας», είπε.Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV