Σκουρλέτης: Ο Μητσοτάκης έχει παθητική στάση προς την Τουρκία | piperata.gr Skip to main content
Σκουρλέτης: Ο Μητσοτάκης έχει παθητική στάση προς την Τουρκία

Σκουρλέτης: Ο Μητσοτάκης έχει παθητική στάση προς την Τουρκία

Για απουσία υπό την πίεση των γεγονότων κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ο Πάνος Σκουρλέτης.

 

Ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έπρεπε να πάει χθες στην Ολομέλεια της Βουλής προκειμένου να ενημερώσει τους πολίτες και τα πολιτικά κόμματα για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και πρόσθεσε ότι αντί για ξεχωριστές συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς θα έπρεπε να έχει συγκληθεί το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών.

 

«Κάτω από την πίεση των χθεσινών γεγονότων επιλέγει να δει τους αρχηγούς της αντιπολίτευσης έναν-έναν ξεχωριστά. Αλλά θυμηθείτε τι δεν έχει κάνει όλο το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

 

Είναι ένας χρόνος χαμένος. Υιοθετεί στο εσωτερικό υψηλούς τόνους, αλλά στην διπλωματική σκακιέρα ακολουθεί παθητική στάση. Προώθησε με καθυστέρηση το θέμα της ΑΟΖ, δεν εκμεταλλεύτηκε τα διπλωματικά όπλα, ουσιαστικά παρακολουθεί την τουρκική πλευρά να κλιμακώνει την στρατηγική της», σημείωσε. 

 

"Τον τόνο στη Βουλή χθες τον έδινε ο Σαμαράς"

 

Παράλληλα, ο κ. Σκουρλέτης υποστήριξε ότι η χθεσινή διαδικασία στην Ολομέλεια της Βουλής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ήταν η κορύφωση ενός κυβερνητικού σχεδίου που σκοπό δεν είχε να διερευνηθεί το σκάνδαλο Novartis αλλά να υπάρξει συσκότιση της υπόθεσης και να ενοχοποιηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

«Διαπιστώσαμε όλοι ότι τον τόνο στην συζήτηση έβαλε ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Αντ. Σαμαράς.

 

Φαίνεται ότι κατέχει τέτοια θέση στην κυβερνητική παράταξη που να διαμορφώνει το τέμπο και το προφίλ της, με μία διχαστική πολιτική παρουσία. Η Δικαιοσύνη και η Δημοκρατία είναι σε κατάσταση πολιορκίας, κυριολεκτικά, αυτή είναι η αίσθηση από την χθεσινή συζήτηση», τόνισε ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Τέλος, ο Πάνος Σκουρλέτης κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι ενώ θέλει να εμφανίζεται ως «ευρύτερης αποδοχής» η πολιτική του καθορίζεται και διαμορφώνεται από ένα σκληρό κομμάτι «που εχθρεύεται την Αριστερά όχι για λόγους πολιτικής διαφωνίας αλλά επιδιώκοντας την εξόντωσή της». Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV