Ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ, Πάρις Κουρτζίδης, σπούδασε Δημοσιογραφία στο Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας.

Πριν μπει στη μάχιμη δημοσιογραφία, υπήρξε στενός συνεργάτης του καθηγητή πολιτικής επιστήμης και επικοινωνίας, Ιωάννη Μεταξά, έχοντας αποκτήσει Master πολιτικής επικοινωνίας & ΜΜΕ από το βρετανικό πανεπιστήμιο «Leicester».

κουρτζίδης

Γεννήθηκε στις 10 Δεκεμβρίου 1969 και είναι πατέρας δύο παιδιών: της Ευαγγελίας, που σπουδάζει Νομική στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου – και του Κωνσταντίνου, που σπουδάζει Οικονομικά στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

 

Διετέλεσε άτυπος σύμβουλος επικοινωνίας του προέδρου της ΝΔ, Κώστα Καραμανλή, όπως και των Εκπροσώπων Τύπου της ΝΔ, Άρη Σπηλιωτόπουλου και Θοδωρή Ρουσόπουλου, αντίστοιχα.

 

Υπήρξε στενός συνεργάτης, ειδικός σύμβουλος επί θεμάτων Τύπου και Πολιτικής Στρατηγικής, του γραμματέα πολιτικού σχεδιασμού της ΝΔ, Νίκου Καραχάλιου, επί ηγεσίας Κώστα Καραμανλή.

Για 25 και πλέον έτη, άσκησε ερευνητική – αποκαλυπτική δημοσιογραφία, ενώ επί πολλά χρόνια διέπρεψε στο πολιτικό ρεπορτάζ, έχοντας εξασφαλίσει αποκλειστικές συνεντεύξεις και πολιτικά θέματα για λογαριασμό πολλών εφημερίδων, ιστοσελίδων και περιοδικών:

Ελεύθερος, Αδέσμευτος Τύπος, Νέα Ελλάδα, Η Χώρα, Βραδυνή, Ανεξάρτητος, Το Καρφί, Το Παρόν, Η ΑΞΙΑ, Athens Voice, Η Καθημερινή, Ισοτιμία, Sportday, PRESS, ΚΛΙΚ, STATUS, PRIME, Playboy, ΓΥΝΑΙΚΑ, Το Παρασκήνιο, paraskhnio.gr, fmvoice.gr, axiaplus.gr, rp.news, rpn.com.cy, PIPERATA.GR κ.ά.

Με εξαιρετική επιτυχία διετέλεσε σύμβουλος έκδοσης στην Ελλάδα του μηνιαίου και του ετήσιου βρετανικού περιοδικού ECONOMIST, ενώ παράλληλα υπήρξε ειδικός σύμβουλος ανάπτυξης των έντυπων περιφερειακών μέσων του ομίλου “Η Καθημερινή ΑΕ”, καθώς και των ραδιοτηλεοπτικών μέσων του ομίλου του αείμνηστου Αριστείδη Αλαφούζου.

Ως ραδιοφωνικός παραγωγός εργάστηκε στους ANT1 radio, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM και Crash radio, ενώ ως παρουσιαστής ειδήσεων & πολιτικο-κοινωνικών εκπομπών, ρεπόρτερ και πολιτικός σχολιαστής/αναλυτής, εργάστηκε στους τηλεοπτικούς σταθμούς: Mega Channel, Extra Channel, Alpha TV.

Ως εκδότης, ο Πάρις Κουρτζίδης ξεχώρισε με τα περιοδικά Tripaki και Red Believers, την εβδομαδιαία εφημερίδα Village Voice και την ειδησεογραφική – αποκαλυπτική ιστοσελίδα PIPERATA.GR

Με παγκόσμια επιτυχία στέφθηκε η δίγλωσση έκδοσή του: «Ο γύρος του κόσμου μέσα από ήθη και έθιμα», η οποία το 2007 αναγνωρίστηκε επισήμως από όλες τις πρεσβείες των ξένων χωρών στην Αθήνα και τέθηκε υπό την αιγίδα της «UNESCO».

Ως επικεφαλής επικοινωνίας, στρατηγικής & μάρκετινγκ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης, σχεδίασε το 2013 την ελληνική καμπάνια με αποκορύφωμα το ιστορικό τελετουργικό (διεθνές event) της Αρχαίας Ολυμπίας.

Η καμπάνια υιοθετήθηκε επισήμως από τη Διεθνή Ομοσπονδία της Πάλης στη μάχη για την παραμονή του αθλήματος στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ήταν ο εμπνευστής του ελληνικού και διεθνούς συνθήματος για την παραμονή της Πάλης, όπως και του ανανεωμένου εμβλήματος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης.

Ήταν ο συντάκτης του ιστορικού πάπυρου, ο οποίος στάλθηκε στους Αθάνατους της ΔΟΕ, το περιεχόμενο του οποίου έκανε το γύρο του κόσμου μέσα από διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, συμβάλλοντας καταλυτικά στην ιστορική απόφαση για την επανένταξη του αθλήματος στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Εξελέγη από 178 χώρες-μέλη και ανέλαβε αντιπρόεδρος της πρώτης επιτροπής ειδικών συμβούλων επί θεμάτων Τύπου, Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ της Διεθνούς Ομοσπονδίας Πάλης.

Τον Μάρτιο του 2021 υπήρξε άτυπος σύμβουλος του αείμνηστου ιδρυτή και προέδρου του Κινήματος ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, Γιώργου Τράγκα, ενώ τον Ιούνιο του 2021 ανέλαβε Εκπρόσωπος Τύπου και επικεφαλής πολιτικού σχεδιασμού & προγράμματος του κόμματος. Μετά τον αδόκητο θάνατο του ιδρυτή, ο Πάρις Κουρτζίδης ανέλαβε μεταβατικός πρόεδρος, οδηγώντας τους ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ στο 1ο τακτικό – ιδρυτικό Συνέδριο τους, στο οποίο εξελέγη πανηγυρικά πρόεδρος, εξασφαλίζοντας συντριπτική πλειοψηφία σε ψηφοφορία που διεξήχθη από τη βάση του κινήματος.

Στις 19 Μαΐου 2022 παρουσιάζει επίσημα το νέο πολιτικό συνασπισμό υπό τον τίτλο ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ, σε μία κατάμεστη αίθουσα στο Grand Palace Hotel στη Θεσσαλονίκη, όπου συμμετέχουν και οι ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ως Κίνημα, καθώς και οι επικεφαλής κομμάτων, κινημάτων, φόρουμ, συλλογικοτήτων και προσωπικότητες του Ριζοσπαστικού Κοινωνικού Κέντρου. 

Στις 14 Σεπτεμβρίου του 2022, ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ, Πάρις Κουρτζίδης, συνοδευόμενος από κορυφαία ιδρυτικά στελέχη, καταθέτει την Ιδρυτική Διακήρυξη και το Καταστατικό της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ (ΕΛΑ) στον Άρειο Πάγο.