Οι ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ στηρίζουν έμπρακτα τους υγειονομικούς σε αναστολή εργασίας

Κλιμάκιο της Πολιτικής Επιτροπής των «ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ», αποτελούμενο από τους Γιάννη Κοντογιάννη, Βαγγέλη Παπουτσάκη και Φίλιππο Τσικμίσογλου, έδωσε το παρών στην συναυλία έξω από το υπουργείο Υγείας των υγειονομικών που τελούν σε αναστολή. Για ακόμα μια φορά, το ΕΛ.Α έδειξε την έμπρακτη υποστήριξη στα δίκαια αιτήματα αυτών των ανθρώπων που εν μια νυχτί βρέθηκαν στο δρόμο, όντας 7 μήνες απλήρωτοι, με προσωπική απόφαση Μητσοτάκη και μιας κυβέρνησης που αποδείχθηκε ανίκανη  να διαχειριστεί την υγειονομική κρίση, αφήνοντας πίσω χιλιάδες νεκρούς, θύματα του κορωνοϊού. Είναι η ίδια η κυβέρνηση που στο πρώτο κύμα πανδημίας χειροκροτούσε αυτούς τους υγειονομικούς ως ήρωες. Και σήμερα, επτά μήνες μετά, όλο αυτό το «σύστημα» που ποντάριζε στην διάλυσή τους λόγω φυσικής κόπωσης, ανέχειας και ψυχικής εξουθένωσης, τώρα διαπιστώνει έντρομο ότι το δίκτυο των υγειονομικών Αττικής που εν τω μεταξύ απαριθμεί 38 νοσοκομεία, δομές και το ΕΚΑΒ, με αμείωτη ένταση συνεχίζει απτόητο την όχληση.

Το ποτήρι όμως ξεχείλισε για την κυβέρνηση με την πανελλαδική συσπείρωση των υγειονομικών έξω από το υπουργείο Υγείας καθώς και με την απόφαση συναδέλφων να προχωρήσουν από 21/3 σε απεργία πείνας μπροστά από το υπουργείο. Η κίνηση της απεργία πείνας, παρόλο που μανιωδώς αποσιωπήθηκε από τα συστημικά μέσα, κατάφερε εν τέλει να διαπεράσει το τείχος της λογοκρισίας και να γνωστοποιηθεί, δημιουργώντας μεγάλη ευαισθητοποίηση του κόσμου, καθώς δύο υγειονομικοί απεργοί πείνας οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο.

Οι «ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ» και προσωπικά ο πρόεδρος Πάρις Κουρτζίδης έχουν πάρει σαφή και ξεκάθαρη θέση για το ανοιχτό ζήτημα των υγειονομικών οι οποίοι βρίσκονται σε αναστολή και κινδυνεύουν με απόλυση. Πριν από μερικές εβδομάδες, με επιστολή-παρέμβασή προς τον πρόεδρο της Βουλής, η οποία κοινοποιείται στον πρωθυπουργό, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τους υπόλοιπους αρχηγούς κομμάτων, τους βουλευτές αλλά και προς όλα τα στελέχη της κυβέρνησης, ο πρόεδρος του ΕΛ.Α ζητά να μη συνεχιστεί άλλο το ανάλγητο και αυταρχικό μέτρο της αναστολής εργασίας σε βάρος 7.000 και πλέον ελεύθερων ανθρώπων.

Στην ίδια επιστολή, ο Πάρις Κουρτζίδης δηλώνει χωρίς κανέναν αστερίσκο ότι όποιος τυχόν απολυθεί θα πρέπει να αποκατασταθεί και να επανέλθει στην εργασία του και δη στον υγειονομικό του τομέα, αμέσως μόλις η παρούσα κυβέρνηση γίνει παρελθούσα. Προτρέπει δε τους πολιτικούς αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων να δεσμευθούν από τώρα γι’ αυτό με δημόσια δήλωσή τους, κάτι που δεν έχει κάνει κανένας έως σήμερα!Επίσης, στην περιοδεία του στην Βόρεια Ελλάδα, ο Πάρις Κουρτζίδης συναντήθηκε με εκπροσώπους των υγειονομικών που τελούν σε αναστολή, τονίζοντας ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ θα συνεχίσουν να δίνουν σκληρή μάχη, μέχρι τελικής δικαίωσης, ώστε οι άνθρωποι αυτοί να επιστρέψουν στην εργασία και στο κοινωνικό λειτούργημα τους. Κάτι το οποίο, όπως ανέφερε, θα γίνει αργά ή γρήγορα.

NEA

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *