Οπερέτα «Μαυρογιαλούρων»

Διαβάζουμε στο ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ: «Το ΄΄Υπάρχει και φιλότιμο΄΄ είναι μια ελληνική κωμική ταινία της Φίνος Φιλμ του 1965 σε σκηνοθεσία Αλέκου Σακελλάριου, με πρωταγωνιστή τον Λάμπρο Κωνσταντάρα. Το κινηματογραφικό έργο βασίστηκε στο θεατρικό έργο «Ανώμαλη προσγείωση», μια διαχρονική κωμωδία που έγραψαν οι Αλέκος Σακελλάριος – Χρήστος Γιαννακόπουλος και την οποία ανέδειξε ο Λάμπρος Κωνσταντάρας με την ερμηνεία του στον κινηματογράφο. Το όνομα του πρωταγωνιστικού ρόλου ΄΄Μαυρογιαλούρος΄΄ έχει γίνει μέρος της πολιτικής ορολογίας στην Ελλάδα. Η ταινία έχει παιχτεί πολλές φορές στην τηλεόραση και παραμένει δημοφιλής ακόμη και πολλά χρόνια μετά την πρώτη παράστασή της».

Αντί προλόγου, διαλέξαμε αυτό το απόσπασμα για να καταλάβει κάποιος πώς βγήκε το όνομα «Μαυρογιαλούρος» στην πολιτική, το οποίο μάλιστα συνεχίζει να αποτελεί «πιπίλα» σε πολλά ΜΜΕ.

Σήμερα, το όνομα «Μαυρογιαλούρος» τείνει να «σκεπάσει» σχεδόν το σύνολο των μελών του υπουργικού συμβουλίου. Όποιος κάνει βόλτα στο διαδίκτυο, θα διαπιστώσει πως αρκετά μέλη της κυβέρνησης, δεν ασχολούνται με το υπουργείο τους, αλλά έχουν βγει στην γύρα για να πείσουν τους πολίτες ότι αξίζει να τους ψηφίσουν, αφού έχουν καταλάβει και οι ίδιοι πως ο πολιτικός χρόνος αυτής της κυβέρνησης ολοκληρώνεται.

Γράφονται ήδη αρκετά παραπολιτικά, στις εφημερίδες και στα sites, ότι συνεχίζουν να κόβουν… πίτες (!), να αυξάνουν τις επισκέψεις τους στις τοπικές οργανώσεις της Ν.Δ, ορισμένοι δε να βάζουν και εισιτήριο για να μιλήσουν (σ.σ. βλέπε Νίκο Παναγιωτόπουλο), άλλοι πίνουν καφέδες σε σπίτια (κυρίως… πλουσίων) ενώ μερικοί άλλοι καλούν φίλους σε ταβέρνες!

Αυτή είναι σήμερα η Νέα Δημοκρατία. Αυτοί μας κυβερνούν.

Υπάρχει όμως λύση.

Όπως λέει ο πρόεδρος των ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, κ. Πάρις Κουρτζίδης:

–         Σπάσε ΤΩΡΑ τα συστημικά κομματικά και τα όποια δήθεν αντισυστημικά δεσμά…

–         Απελευθερώσου ΤΩΡΑ από ιδεολοψίες, φοβίες, κομματικές αγκυλώσεις και επιλογές οικογενειακής παράδοσης…

–         Κλείσε ΤΩΡΑ τα αυτιά σου σε κάθε λογής πατριδοκάπηλο νεο-γιάπη…

–         Μη χάνεις άλλο καιρό σε ευκαιριακά, δήθεν επαναστατικά σχήματα…

–         Σαφώς έχεις επιλογή: Γίνε ΤΩΡΑ ελεύθερος άνθρωπος και πραγματικά δημοκράτης – πολίτης!

NEA

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *