Π. Κουρτζίδης: Ο Γ. Τράγκας δεν έκανε καν βουλευτής, πόσω μάλλον υπουργός ή πρωθυπουργός, δεν υπηρέτησε ποτέ κανένα τομέα του δημοσίου για να επωφελήθηκε ή και να υπεξαίρεσε δημόσιο χρήμα

Σε συνέχεια των δημοσιευμάτων αναφορικά με την περιουσία του εκλιπόντος ιδρυτή των Ελεύθερων Ανθρώπων, Γιώργου Τράγκα, ο νέος πρόεδρος του κόμματος, Πάρις Κουρτζίδης, προέβη στην εξής δήλωση:

«Έχω επανειλημμένα αναφερθεί σε συνεντεύξεις μου για την περιουσία του ιδρυτή του κινήματος Ελεύθεροι Άνθρωποι. Θέλω, ωστόσο, να προσθέσω και να επισημάνω: Αν οι αρχές του κράτους έχουν να αποδείξουν κάτι συγκεκριμένο που δεν είναι νόμιμο, όφειλαν να το είχαν ήδη πράξει όσο ακόμη ήταν στη ζωή. Αλλά και τώρα πρέπει να ελέγξουν τα πάντα και να ξεκαθαρίσουν το ομιχλώδες τοπίο που μόνο τους αντιπάλους του κόμματος ευνοεί, ως επικοινωνιακή προπαγάνδα, δημιουργώντας εντυπώσεις και προσβάλλοντας τη μνήμη του. Όπως τόνισα και στην πρόσφατη συνέντευξή μου στο STAR, ο Γιώργος Τράγκας δεν έκανε καν βουλευτής, πόσω μάλλον υπουργός ή πρωθυπουργός. Δεν υπηρέτησε ποτέ κανένα τομέα του δημοσίου για να επωφελήθηκε ή και να υπεξαίρεσε δημόσιο χρήμα.

Εντούτοις, ανεξαρτήτως του πραγματικού μεγέθους της περιουσίας, καλώ τους κληρονόμους να ενεργήσουν -έστω κι αυτή την ύστατη ώρα- ως πραγματική οικογένεια και να κάνουν ότι είναι δυνατόν για τη νομιμότητα, αλλά και τη δίκαιη μεταξύ τους μοιρασιά. Πολλώ δε μάλλον να υπερασπιστούν και να αποκαταστήσουν το όνομα του Γιώργου Τράγκα. Να έρθουν να εκπληρώσουμε μαζί τις τελευταίες επιθυμίες του. Να εισφέρουν στην οικονομική αυτοτέλεια του κινήματος ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, αλλά και να συστήσουμε το «Ίδρυμα ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΑΓΚΑΣ». 

Και για να είμαι ξεκάθαρος: Στη διοίκηση και τη διαχείριση του Ιδρύματος θα εκπροσωπούνται όλες οι πλευρές και με πλήρη διαφάνεια και δημοσιότητα, ώστε να προσφέρουμε σε όσες περισσότερες οικογένειες και πολίτες δοκιμάζονται. Έχουν ανάγκη. Σε νέα παιδιά που θέλουν να σπουδάσουν και σήμερα υποσιτίζονται, γιατί το κράτος είναι ανήμπορο και ανίκανο να αντεπεξέλθει. Σε ανθρώπους που κινδυνεύουν να χάσουν την πρώτη κατοικία τους, όχι γιατί γεννήθηκαν κακοπληρωτές, αλλά γιατί χτυπήθηκαν βάναυσα από τις πολιτικές, τα μνημόνια και τις μίζες των διαχρονικά συστημικών πολιτικών προσώπων.

Και κάτι ακόμα: Στο Ίδρυμα θα πρέπει να διατεθεί όλο το δημοσιογραφικό υλικό της 50χρονης δημοσιογραφικής πορείας του Γιώργου Τράγκα. Δεν γνωρίζω έως σήμερα που βρίσκεται πλέον αυτός ο δημοσιογραφικός θησαυρός. Ο αείμνηστος δημοσιογράφος, μιλώντας σε στενούς του συνεργάτες και σε εμένα προσωπικά, είχε την επιθυμία όλο αυτό το σπουδαίο έργο του να είναι κληρονομιά για τους νέους δημοσιογράφους. 

Εν κατακλείδι: Αξίζει να εκπληρωθούν οι τελευταίες επιθυμίες του Γιώργου. Αυτή είναι η έμπρακτη ανταπόδοση της αγάπης που του πρόσφεραν εκατοντάδες χιλιάδες ακροατών. Οι άνθρωποι πρέπει να τον θυμούνται για ότι θετικό πρόσφερε ή και θέλησε να προσφέρει στον τόπο.»

• Στο σύνδεσμο που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε βίντεο με αποσπάσματα από τη συνέντευξη του προέδρου των Ελεύθερων Ανθρώπων, Πάρι Κουρτζίδη, στο STAR και τον δημοσιογράφο Σπύρο Σιγούρο, για την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»: 

https://youtu.be/rwbnzAyaTXI
NEA

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *