Πάρις Κουρτζίδης: Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ έρχεται για να ξεκαθαρίσει επιτέλους το τοπίο στην Δικαιοσύνη

Στα τέλη Ιανουαρίου, ο πρωθυπουργός μιλώντας από το βήμα της Βουλής επί της πρότασης μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, είχε αναφερθεί με στόμφο στην υπόθεση της Novartis, λέγοντας: «Δύο πρώην πρωθυπουργοί, 4 στελέχη του κόμματός μας, στοχοποιήθηκαν στο πλαίσιο αυτής της σκευωρίας. Η πιο άθλια σκευωρία που κατασκευάστηκε ποτέ. Ντροπή σας! Μας κάνετε και κηρύγματα για το κράτος δικαίου… Δεν έχω πολλά να πω περί δημοκρατίας για αυτούς που στοχοποίησαν 10 κορυφαία πολιτικά πρόσωπα. Η αθλιοδέστερη σκευωρία με το όνομα Novartis. Κατηγορούνται πια γιατί δημοσίευσαν ψεύτικά στοιχεία, όχι για την άποψή τους. Αυτό δεν είναι δημοσιογραφία, είναι συμμορία».

Τελικά, μετά από παλινωδίες και χρονοβόρες διαδικασίες που έβλαψαν πρόσωπα και καταστάσεις, ήρθε το δικαστικό συμβούλιο να βάλει ένα τέλος στην εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης και της μετατροπής του σκανδάλου Novartis σε δήθεν σκευωρία.

Κανείς δεν παραπέμπεται για τους χειρισμούς του στην συγκεκριμένη υπόθεση! Μάλιστα, δεν παραπέμπονται καν οι δημοσιογράφοι που στοχοποιήθηκαν, την ενοχή των οποίων για δήθεν συμμετοχή τους σε σκευωρία, είχε προαναγγείλει και διακαώς ποθούσε ο ίδιος ο κύριος Μητσοτάκης.

Με το βούλευμα που εκδόθηκε χθες στο παρά πέντε (ο πρόεδρος και μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου είχαν ήδη συνταξιοδοτηθεί), το οποίο παρουσιάστηκε από πλήθος ΜΜΕ ως παραπομπή στο Ειδικό Δικαστήριο του Δ. Παπαγγελόπουλου και της Ελ. Τουλουπάκη, η πρώην επικεφαλής της καταργημένης εισαγγελίας κατά της διαφθοράς, παραπέμπεται τελικά για κατάχρηση εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος, ενώ ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης παραπέμπεται για το κακούργημα της ηθικής αυτουργίας στην κατάχρηση εξουσίας, καθώς και για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος.

Παραπέμπονται, όμως, στο Ειδικό Δικαστήριο όχι για την Novartis, αλλά για τη μη έγκαιρη αποστολή των μηνύσεων που είχαν υποβάλλει βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής -και είχαν παραδοθεί αρχικά στην Ελένη Ράικου-, κατά του Ανδρέα Ξανθού και του Παναγιώτη Κουρουμπλή για την παράλειψη έκδοσης ενός δελτίου φαρμάκων.

Είναι πλέον πασιφανές πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγο πριν παραδώσει τα κλειδιά της εξουσίας, βρίσκεται πολλαπλώς εκτεθειμένος, καθώς η απόπειρα συγκάλυψης κατέρρευσε με κρότο!

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ζητάει επιτέλους την αποκατάσταση της ελληνικής Δικαιοσύνης και φυσικά την απόδοση δικαιοσύνης στο σκάνδαλο Novartis που τόσο ζημίωσε το δημόσιο συμφέρον.

Ζητάμε επίσης την άμεση παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, ώστε να βρεθούν εδώ και τώρα εκείνοι που με προφανή στόχο παραπλάνησαν δημοσιογράφους, οι οποίοι από ευθιξία αλλά και από κατακραυγή της κοινής γνώμης παραδέχτηκαν ότι ανώτατες δικαστικές πηγές τους τροφοδότησαν με fake news, κάτι το οποίο είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο όταν πρόκειται για άκρως απόρρητες διαδικασίες.

Ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ, Πάρις Κουρτζίδης, από την ημέρα που πήρε την ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης στο ιδρυτικό Συνέδριο, ήταν ξεκάθαρος!

Θυμίζουμε απόσπασμα της ομιλίας του, η οποία ΣΗΜΕΡΑ είναι τόσο επίκαιρη όσο ποτέ άλλοτε: «Όλοι μιλούν περί Δημοκρατίας, ολίγοι όμως την κατανοούν και τη σέβονται, ενώ ακόμη πιο λίγοι έχουν πραγματικά τη θέληση, αλλά και την ικανότητα για να την αποκαταστήσουν, ή αν προτιμάτε να τη διαφυλάττουν και να την εφαρμόζουν.

Ζητούμενα πλέον είναι η δικαιική και κοινωνική δικαιοσύνη. Η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη.

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι τα επιτεύγματα της μεταπολίτευσης, όπως αποδείχθηκε άλλωστε με την πρόσφατη χρεοκοπία του 2010, στηρίχθηκαν σε σαθρές βάσεις, στις ρεμούλες, στις μίζες, στον εσωτερικό και εξωτερικό δανεισμό, με αποτέλεσμα σήμερα οι προαναφερθέντες στόχοι να βρίσκονται σε διαρκή κρίση και να παραμένουν ζωντανά πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά ζητούμενα.

Η διαπλοκή, τα μικρά και μεγάλα συμφέροντα, έχουν καταπατήσει και απομειώσει το κοινωνικό κράτος. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, με κοινοβουλευτικές και δήθεν δημοκρατικές διαδικασίες «νυκτός» παραβιάζει συνεχώς το Σύνταγμα, έχοντας αναδείξει στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα, στην Προεδρία της Δημοκρατίας, ένα πρόσωπο κλειδί, μεταξύ πολιτικής, δικαστικής και οικονομικής εξουσίας.

Ο νεομητσοτακισμός προάγει καθημερινά την αναξιοκρατία, το νεποτισμό, τη συστηματική παραπλάνηση των πολιτών, τη διαφθορά και τη σπατάλη. Η κατάσταση αυτή, οδηγεί τη χώρα στο να παραχωρήσει ακόμη και ότι δεν είχε μέχρι σήμερα.

Η πολιτική και η δικαιοσύνη έχουν υποταχθεί στη διαπλοκή και στα κυκλώματα, ενώ η αναποτελεσματικότητα οδηγεί την παιδεία και τους νέους στην παρακμή.

Ήρθε λοιπόν ο καιρός, άπαντες να σηκωθούν από τον καναπέ. Να λάβουν ανατρεπτικές αποφάσεις πάνω από την κάλπη. Να επιλέξουν την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!»

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

1/7/2022

NEA

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *