Πάρις Κουρτζίδης: Οι Ελεύθεροι Άνθρωποι επενδύουμε έμπρακτα στη σημασία και την αξία των γυναικών

Ο Πρόεδρος του ΕΛΑ για την Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας:

«Η 8η Μαρτίου, η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, μπορεί να αποτελεί ευκαιρία κινητοποίησης για την εξάλειψη διακρίσεων, αλλά και της ωμής βίας κατά των γυναικών, εντούτοις δυστυχώς στην Ελλάδα τείνει να εορτάζεται από συνήθεια.

Για τους Ελεύθερους Ανθρώπους, ωστόσο, είναι ημέρα ανάδειξης και απόδοσης τιμής στους μακροχρόνιους και επίμονους αγώνες του γυναικείου κινήματος για διεκδίκηση και κατάκτηση των θεμελιωδών ελευθεριών και δικαιωμάτων που κάθε άνθρωπος, ανεξαρτήτου φύλου, αξίζει και πρέπει να κατέχει.

Με τις γυναικοκτονίες στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια να ξεπερνούν κάθε κακό προηγούμενο και να γίνονται ζήτημα πολιτικών αντιπαραθέσεων, αποτελεί άμεση ανάγκη η δημιουργία ενός θεσμικού πλαισίου που θα στηρίζει έμπρακτα και θα προστατεύει πραγματικά και ουσιαστικά τη γυναίκα, αλλά και την οικογένεια στο σύνολό της.

Είναι καθήκον της Πολιτείας και των πολιτικών δυνάμεων να εργαστούμε όλοι μαζί για μια κοινωνία χωρίς γυναικοκτονίες, χωρίς ενδοοικογενειακή βία, χωρίς βιασμούς και σεξουαλικές κακοποιήσεις/παρενοχλήσεις στο δρόμο, στο χώρο εργασίας, στο χώρο διασκέδασης ή και στο χώρο αθλητισμού. Χωρίς άνισους όρους εργασίας ή άθλησης, μεταξύ ανδρών – γυναικών. Να παύσουν πραγματικά, ουσιαστικά οι όποιες διακρίσεις.

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας δεν γίνεται να είναι ημέρα τυπικής εορτής ή και συνείδησης μόνο μία φορά το χρόνο. Οι ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ βρίσκονται κάθε ημέρα δίπλα σε κάθε γυναίκα. Καθημερινά δηλώνουμε και αποδεικνύουμε ότι είμαστε στο πλευρό όλων των γυναικών: Στη μητέρα, στη σύζυγο, στη σύντροφο, στην εργαζόμενη, στην αθλήτρια, στην πολιτικό.»

NEA

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *