Πάρις Κουρτζίδης (πρόεδρος ΕΛ.Α): Αναφορά στον εισαγγελέα Αρείου Πάγου – Υπέπεσε σε παράβαση καθήκοντος με φωτογραφική (ν)τροπολογία ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης;

Ο πρόεδρος του ΕΛ.Α, κ. Πάρις Κουρτζίδης το πρωί της Παρασκευής (6/5) προέβη σε δεικτικό tweet με το οποίο προανήγγελλε την αποκάλυψη σκανδαλώδους τροπολογίας του υπουργού Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη, καθώς αυτή φέρεται να έγινε φωτογραφικά προκειμένου να διατηρήσει στη θέση του τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αχαΐας παρότι αυτός κατηγορείται με αμετάκλητο βούλευμα για απιστία σε βαθμό κακουργήματος, απάτης ύψους 200.000.000 ευρώ με την Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα.

Αμέσως μετά ο πρόεδρος του ΕΛ.Α και δημοσιογράφος, κ. Πάρις Κουρτζίδης, ερωτηθείς από δημοσιογράφους για το αινιγματικό tweet του, έκανε την παρακάτω διευκρινιστική και άκρως αποκαλυπτική δήλωση:

Στις 21 Μαρτίου 2022 ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης «μέσα» σε νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κατέθεσε «φωτογραφική» (ν)τροπολογία, προκειμένου να παραμείνει στις θέσεις του και να μην τεθεί σε αργία, ο «γαλάζιος» κατηγορούμενος με αμετάκλητο βούλευμα για απιστία σε βαθμό κακουργήματος,  νυν πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτωνας Μαρλαφέκας.

Ειδικότερα, το εδάφιο της παρ. 2 του άρθρου 92 του ν. 4497/2017 τροποποιήθηκε ως προς τις προϋποθέσεις θέσης σε αργία. Συγκεκριμένα, διαμορφώθηκε ως εξής:

«Όταν γίνεται παραπομπή για τα πλημμελήματα της πρώτης παραγράφου ή για κακούργημα με αμετάκλητο βούλευμα ή με απευθείας κλήση, κατά της οποίας έχει εξαντληθεί το δικαίωμα προσφυγής και εφόσον έχει επιβληθεί προσωρινή κράτηση, ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, θέτει τον κατηγορούμενο σε κατάσταση αργίας, μέχρι την έκδοση αμετάκλητης απόφασης του δικαστηρίου. Εάν εκδοθεί αμετάκλητη αθωωτική απόφαση, η αργία αίρεται αυτοδικαίως.»

Δηλαδή, όπως υπογραμμίζεται με έντονα μαύρα γράμματα, προστέθηκαν «φωτογραφικά» τα περί «προσωρινής κράτησης», ούτως ώστε να παραμείνει στις θέσεις που κατέχει ο εκλεκτός του υπουργού κ. Άδωνη Γεωργιάδη, κ. Πλάτωνας Μαρλαφέκας. Αυτή του προέδρου του Επιμελητηρίου Αχαΐας και αυτή του προέδρου της Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του ΕΦΕΠΑΕ (Ενδιάμεσος Φορέας Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Ανταγωνιστικότητας και Επιχειρηματικότητας).

Να θυμίσω ότι ο κ. Μαρλαφέκας βρίσκεται μεταξύ των 87 συνολικά προσώπων που παραπέμπονται με το 442/220 αμετάκλητο από τις 21/ Ιανουαρίου 2022 Βούλευμα σε δίκη, με την κατηγορία της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος, για την μεγάλη κομπίνα στην Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα ύψους 200.000.000 ευρώ, καθώς έχασαν τα χρήματά τους 15.000 μεριδιούχοι της τράπεζας,.

Όλα τα πρόσωπα που παραπέμπονται – σύμφωνα με το Βούλευμα – (μέλη των εκάστοτε  διοικήσεων της Τράπεζας, υπάλληλοι,  δανειολήπτες που ήταν διαχειριστές ή διευθύνοντες σύμβουλοι εταιρειών και φυσικά πρόσωπα) – εμπλέκονται διαχρονικά στην δυσώδη υπόθεση της «αρπαχτής» των 200 εκατ. ευρώ με όχημα την «αμαρτωλή» Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα.

Ως εκ τούτου, η «φωτογραφική» αυτή (ν)τροπολογία αποτελεί πρωτοφανές απροκάλυπτο σκάνδαλο, το οποίο ξέφυγε από το φως της δημοσιότητας, αλλά και της κοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης.

Η πρωτοφανής σκανδαλώδης μεθόδευση του εν λόγω υπουργού της κυβέρνησης Μητσοτάκη και αντιπροέδρου της ΝΔ, υπέρ ενός προσώπου που ελέγχεται από την Δικαιοσύνη με την βαρύτατη κατηγορία της κακουργηματικής απιστίας, προκαλεί σάλο, οργή, ενώ δηλώνει και προσπάθεια συγκάλυψης.

Ως πρόεδρος του ΕΛ.Α και δημοσιογράφος – λειτουργός δημοσίου συμφέροντος, την Δευτέρα 10 Μαΐου 2022, θα καταθέσω σχετική αναφορά προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου (η οποία θα κοινοποιηθεί και στον πρόεδρο της Βουλής, τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων), προκειμένου να πράξει τα δέοντα και να διερευνηθεί, αφενός αν ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης υπέπεσε στο αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, καθώς και σε όποιο άλλο, κι αφετέρου αν ο ίδιος ο πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ήταν γνώστης και ηθικός αυτουργός.

Το δεικτικό tweet του προέδρου του ΕΛ.Α, Πάρι Κουρτζίδη που είχε προηγηθεί της δήλωσης:

NEA

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *