Πάρις Κουρτζίδης (πρόεδρος ΕΛΑ): Γιατί ο πρωθυπουργός δεν έχει καταδικάσει την τρομοκρατική επίθεση των λαθρέμπορων στο πρατήριο του προέδρου Πρατηριούχων;

Το ΕΛΑ καταδικάζει με το πιο απερίφραστο τρόπο την εκφοβιστική επίθεση με καλάζνικοφ στο πρατήριο υγρών καυσίμων του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων Θέμη Κιουρτζή τα ξημερώματα της Πέμπτης στην Θεσσαλονίκη.

Το ΕΛΑ δηλώνει την πλήρη συμπαράσταση προς τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας σε μια συντονισμένη προσπάθεια φίμωσης και εκφοβισμού. Η τρομοκρατία και η εγκληματικότητα δεν έχει θέση σε μια δημοκρατική  κοινωνία.

Ο πρόεδρος του ΕΛΑ, κ. Πάρις Κουρτζίδης, τους τελευταίους μήνες συνεργάζεται στενά με τον κ. Θέμη Κιουρτζή στο πλαίσιο της ενημέρωσής του και της διαμόρφωσης θέσεων του κόμματος για την άμεση και αποτελεσματική καταπολέμηση του λαθρεμπορίου, του αθέμιτου ανταγωνισμού των διυλιστηρίων και της αισχροκέρδειας μέσω της διαμόρφωσης χρηματιστηριακών τιμών στα καύσιμα.

Μάλιστα, η επίθεση έγινε λίγες εβδομάδες μετά την συνάντηση που είχε ο πρόεδρος του ΕΛΑ με τον κ. Θέμη Κιουρτζή στο πρατήριό του, στην Θεσσαλονίκη, εκεί όπου άγνωστοι το γάζωσαν με σφαίρες από καλάσνικοφ. Σε αυτή τη συνάντηση, ο κ. Πάρις Κουρτζίδης ενημερώθηκε εκτενώς για το πως μπορεί να πέσουν οι τιμές στα καύσιμα καθώς και το πως μπορούν να εντοπιστούν οι λαθρέμποροι από τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους. Ενημερώθηκε όμως και για τον τρόπο με τον οποίο το ίδιο το κράτος λειτουργεί υπέρ των νταβατζήδων και των λαθρέμπορων.  

Σε συνέχεια αυτής της συνάντησης, ο πρόεδρος του ΕΛΑ υποδείκνυε σε όλες τις συνεντεύξεις και δηλώσεις του όλα τα στρεβλά και αμαρτωλά που αντιμετωπίζει ο κλάδος, καθώς και τους κινδύνους που διατρέχουν και τους εκφοβισμούς που έχουν υποστεί όσοι εκπρόσωποι δεν έχουν συμβιβαστεί με το βρώμικο σύστημα, όπως ο Θέμης Κιουρτζής. Κάτι που επίσης συζητήθηκε εκτενώς μεταξύ προέδρου ΕΛΑ και προέδρου Πρατηριούχων κατά την διάρκεια συνάντησής τους, όταν και ενημερώθηκε ο κ. Κουρτζίδης ότι στο ίδιο πρατήριο είχε τοποθετηθεί προ καιρού και χειροβομβίδα για εκφοβισμό του η οποία όμως δεν είχε εκραγεί.

Την ίδια ώρα, προκύπτουν ερωτήματα από την στάση του Μεγάρου Μαξίμου στο αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων για συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία ενώ έχει ζητηθεί εδώ και ένα χρόνο, παραμένει στον αέρα!

Ως εκ τούτου, ο πρόεδρος του ΕΛΑ, κ. Πάρις Κουρτζίδης, ρωτάει ευθέως τον πρωθυπουργό:

·         Γιατί δεν έχει καταδικάσει δημόσια την τρομοκρατική επίθεση των λαθρέμπορων στο πρατήριο του κ. Κιουρτζή;

·         Γιατί δεν δέχεται να συναντήσει τόσο καιρό το προεδρείο της Ομοσπονδίας;

·         Τι φοβάται και τι συγκαλύπτει;Σε κάθε περίπτωση, καλούμε την Πολιτεία και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να πράξουν τα δέοντα προκειμένου να βρεθεί ο δράστης και οι ηθικοί αυτουργοί της επίθεσης.

NEA

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *