Πάρις Κουρτζίδης: Σκάνδαλο Εμφιετζόγλου με «την σήραγγα της Ειδομένης του ΟΣΕ»

Σκάνδαλο που θα μπορούσε να προκαλέσει νέα σιδηροδρομική τραγωδία, καταγγέλλει ο δημοσιογράφος και πρόεδρος της Ελληνικής Ανατροπής, Π.Κουρτζίδης για το έργο της σήραγγα της Ειδομένης, που για λογαριασμό της ΕΡΓΟΣΕ, έχουν υλοποιήσει, σε δύο φάσεις η Μηχανική (α’φάση) και η πρώην θυγατρική της Θόλος (β’ φάση). του Π.Εμφιετζόγλου.

Συγκεκριμένα και για το επίμαχο σημείο αναφέρει ότι:

“Πρωτίστως ο κ. Εμφιετζόγλου οφείλει εμπράκτως να διαχωρίσει την πολιτική του δράση από τις εργολαβικές επιχειρήσεις και τις εργοληπτικές δραστηριότητες που έχει με το ευρύτερο δημόσιο.

Δεύτερον και εξίσου σημαντικό, αν όχι σοβαρότερο, ειδικά λόγω του πολύνεκρου εγκλήματος στα Τέμπη, οφείλει να δώσει επαρκείς απαντήσεις στο ερώτημα που έχω ήδη θέσει (και πλέον το θέτω και δημοσίως), σχετικά με σοβαρά θολά σημεία που αφορούν στη σήραγγα της Ειδομένης. 

Ένα έργο που, για λογαριασμό της ΕΡΓΟΣΕ, φέρονται να έχουν υλοποιήσει, σε δύο φάσεις η «Μηχανική ΑΕ» (α’ φάση) και η πρώην θυγατρική αυτής, η «Θόλος ΑΕ» (β’ φάση).

Οι πληροφορίες και οι καταγγελίες που έχουν περιέλθει σε γνώση μου από πρώην διοικητικά στελέχη της «ΟΣΕ», παρότι δεν έχουν πλήρως διασταυρωθεί ακόμη, δεν μου επιτρέπουν ως δημοσιογράφος – ερευνητής, αλλά και ως πολιτικός αρχηγός ενός αληθινά ριζοσπαστικού κοινωνικο-πολιτικού συνασπισμού ανατροπής των στρεβλών και των αμαρτωλών αυτού του έρμου τόπου, στο όνομα καμίας πολιτικής σύμπραξης ή πατριωτικής ένωσης, ή και όποιου πολιτικού και κομματικού συμφέροντος, να τις αγνοήσω, καθώς έχουν να κάνουν με σοβαρά κατασκευαστικά προβλήματα που φέρεται να εμφανίζει το έργο υποδομής, δηλαδή η σήραγγα (τεχνικό Τ6) που ανήκει στη διπλή σιδηροδρομική γραμμή 300 μ. Θεσσαλονίκης-Ειδομένης.

Πόσω μάλλον, σε μια τέτοια στιγμή εθνικής τραγωδίας, εγκληματικών καθυστερήσεων, παραλείψεων, αμαρτωλών συμβάσεων και κακοτεχνιών, όπου χάθηκαν αδίκως τόσες ανθρώπινες ζωές, εκ των οποίων οι περισσότερες νέων!

Χωρίς πάντως να προδικάζω, ξεκαθαρίζω και τονίζω ότι απλώς θέτω καίρια εύλογα ερωτήματα, απαιτώντας μάλιστα έτσι και αλλιώς επαρκείς δημόσιες εξηγήσεις, ένθεν και ένθεν, απ’ όλους τους εμπλεκόμενους με τον έναν ή άλλο τρόπο, σχετικά με το αν πράγματι στη σήραγγα Ειδομένης, που δεν έχει λειτουργήσει, υπάρχουν έντονες ρηγματώσεις στη βάση των τοιχωμάτων, διαμήκεις ρωγμές, καθώς και εισροές υδάτων, γενικά μια σειρά κακοτεχνιών!;

Κι αν είναι έτσι, γιατί το ελληνικό δημόσιο και το αρμόδιο υπουργείο Μεταφορών παρέλαβε το έργο αυτό (αν όντως το έχει παραλάβει) και επί υπουργίας ποιου;

Γιατί το ελληνικό δημόσιο δεν απαίτησε σχετική αποζημίωση και άμεση επιδιόρθωση της σήραγγας, προσφεύγοντας ακόμη και στη δικαιοσύνη, εδώ και πέντε ολόκληρα χρόνια!;”

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος της ΕΛΑ διαχώρισε τη θέση του κόμματος όσον αφορά τη συμμετοχή της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ στον συνασπισμό ΠΑΤΡΙΔΑΣ – ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Επειδή με ρωτάτε, αλλά κι επειδή γράφονται και λέγονται πολλά, οφείλω να πάρω δημόσια ξεκάθαρη θέση (όπως κάνω πάντα ως δημόσιος λειτουργός, είτε ως δημοσιογράφος – ερευνητής, είτε ως πρόεδρος της Ελληνικής Ανατροπής), σχετικά με το αν τελικά θα συμμετέχουμε στον συνασπισμό της «Πατριωτικής Ένωσης» του κ. Πρόδρομου Εμφιετζόγλου, μετά τη θορυβώδη και περιπετειώδη προσχώρηση σ’ αυτόν του κόμματος «ΠΑΤΡΙ.Δ.Α» του Κωνσταντίνου Μπογδάνου.

Ως ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ έχω ήδη ενημερώσει τον επικεφαλής της «Δύναμης για την Ελλάδα» ότι επιθυμώ να διακοπούν οι συζητήσεις που γίνονταν για να συμμετέχουμε από κοινού στην «Πατριωτική Ένωση».

Η καταρχήν συμφωνία που ήρθα προ μηνός, κατόπιν πρωτοβουλιών που είχα λάβει, την οποία δημοσίως και αποκάλυψα σε τηλεοπτική συνέντευξη μου (στο Μαξίμου ακούει και τον Νίκο Νικολόπουλο), με τους Πάνο Παναγιωτόπουλο (Δύναμη για την Ελλάδα) και Κωνσταντίνο Μπογδάνο (ΠΑΤΡΙ.Δ.Α), προέβλεπε ξεκάθαρες προϋποθέσεις και ήταν απόρροια μίας πολύμηνης, επίμονης και επίπονης προσπάθειας, προκειμένου να επιτευχθεί η θρυλούμενη συνένωση που επιζητούσαν πάμπολλοι πολίτες.

Από την πλευρά του, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, το πρωί της Τρίτης 14/3, με ενημέρωσε τηλεφωνικά ότι προχωράει σε μεμονωμένη ανακοίνωση.

Από την πλευρά μου ευχαρίστησα τον Κωνσταντίνο για την ενημέρωση, επαναβεβαίωσα την πολιτική φιλία μας, καθώς και την πρόθεση μου για τη μέγιστη δυνατή συνένωση, όπως πράγματι και την υποστήριξη μου, αλλά επεσήμανε ότι εκκρεμούν και επείγει να δοθούν απαντήσεις – εγγυήσεις σε πάρα πολύ σοβαρά ζητήματα που αφορούν άμεσα την πλευρά του κ. Εμφιετζόγλου.

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του, έλαβε αμέσως μετά την τηλεφωνική επικοινωνία μας, στο ανώτερο όργανο του κόμματος του, την απόφαση να ανταποκριθεί η ΠΑΤΡΙ.Δ.Α στο μεμονωμένο κάλεσμα Εμφιετζόγλου, χωρίς όμως μέχρι κι αυτή την ώρα να μας έχουν δοθεί επαρκείς εξηγήσεις στα εξαιρετικά σοβαρά ζητήματα διαφάνειας και πολιτικής ηθικής, αλλά και πολιτικού λόγου, στρατηγικής και προεκλογικής εκστρατείας.

Πρωτίστως, ο κ. Εμφιετζόγλου οφείλει εμπράκτως να διαχωρίσει την πολιτική του δράση από τις εργολαβικές επιχειρήσεις και τις εργοληπτικές δραστηριότητες που έχει με το ευρύτερο δημόσιο».

NEA

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *