Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για τα υπερκέρδη των Εταιρειών Ενέργειας

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, η κυβέρνηση Μητσοτάκη, φοβούμενη την οργή των πολιτών όπως καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις, αποκάλυψε ότι τα υπερέσοδα των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας μέσω της ληστρικής ρήτρας αναπροσαρμογής τοποθετούνται στα 600 εκ. ευρώ, με το σχετικό πόρισμα της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) να είναι στα χέρια του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα.

Το ΕΛ.Α αμφισβητεί το εν λόγω ποσό. Και ρωτάει ευθέως την κυβέρνηση εάν είναι το πραγματικό ή προέρχεται από ψαλίδισμα των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας. Εμείς επιμένουμε. Ο πρόεδρος του ΕΛ.Α, Πάρις Κουρτζίδης, έχει προτείνει την άμεση ανάγκη χάραξης νέας εθνικής πολιτικής για την ενέργεια, την οικονομία και την πραγματική ανάπτυξη για όλους τους Έλληνες. Απαιτούμε από την κυβέρνηση να πάρει σειρά μέτρων που θα ανακουφίσουν όλη την ελληνική κοινωνία και να επιστραφούν από τις εταιρείες ενέργειας άμεσα μέσω συμψηφισμών στα επόμενα τιμολόγιά τους.

Θυμίζουμε πως ο πρόεδρος του ΕΛ.Α, Πάρις Κουρτζίδης, έχει ζητήσει την κατάργηση της ρήτρας και όχι την αναστολή της, καθώς μόνο στην Ελλάδα εφαρμόστηκε σε οικιακά τιμολόγια. Η δε λύση για την πραγματική απομείωση του κόστους ενέργειας είναι, όπως έχουμε επισημάνει από την πρώτη στιγμή: Κατάργηση του ψευτοχρηματιστηρίου Ενέργειας με πλαφόν στην λιανική και όχι μόνο στην χονδρική. 

NEA

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *