Στη «μαύρη αγορά» ο οπλισμός που έστειλε η Ελλάδα στην Ουκρανία;

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ και ο πρόεδρος κ. Πάρις Κουρτζίδης από την πρώτη στιγμή είχαν αναφερθεί στον οπλισμό που έχει στείλει η Ελλάδα στην Ουκρανία, θέτοντας συγκεκριμένα ερωτήματα, τα οποία όμως η ελληνική κυβέρνηση έχει αρνηθεί να απαντήσει. 

Προφανώς γιατί πολλές μεταφορές οπλικών συστημάτων προς την χώρα του Ζελένσκι έγιναν εν κρυπτώ. Άλλωστε, οι Αμερικανοί, μετά το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, κάρφωσαν τον Έλληνα πρωθυπουργό, λέγοντας ένα μεγάλο «ευχαριστώ» για όσα κάνει με τα οπλικά συστήματα που στέλνει στην Ουκρανία.

Τώρα όμως, τίθενται και άλλα ερωτήματα.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Στις αρχές Ιουλίου, βγήκε ο επικεφαλής της Interpol, Γιούργκεν Στοκ, προειδοποιώντας ότι τα όπλα που στέλνει η Δύση στην Ουκρανία, μετά τη λήξη του πολέμου, θα καταλήξουν στη «μαύρη» αγορά! Επεσήμανε δε ότι ήδη ομάδες εγκληματιών προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση πολέμου και να καρπωθούν τα όπλα, «ακόμη και εκείνα που χρησιμοποιούνται από τον στρατό και των βαρέων όπλων».

Πρόσθεσε ακόμη ότι «είμαστε σε επαφή με τις χώρες μέλη. Οι εγκληματίες ενδιαφέρονται για όλα τα είδη όπλων. Κάθε όπλο που μπορεί να μεταφερθεί μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εγκληματικούς σκοπούς».

Αλήθεια, θα ενημερώσει κανείς από την κυβέρνηση τι έχει γίνει τελικά; Ποιον ενημερώνει η Interpol;

Πάμε παρακάτω.

Στη συνέχεια των δηλώσεων του επικεφαλής της Interpol, Γιούργκεν Στοκ, ήρθε η Ευρωπαία Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Ίλβα Γιόχανσον, η οποία με την σειρά της εξέφρασε την ανησυχία της ότι όπλα που έχουν σταλεί από τη Δύση στην Ουκρανία δεν βρίσκονται στα «σωστά χέρια».

Ειδικότερα και πριν από τη συνάντηση των Ευρωπαίων υπουργών Εσωτερικών στην Πράγα, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολλά όπλα στην Ουκρανία και δεν είναι όλα στα σωστά χέρια.  Γνωρίζουμε από την εμπειρία μας στον πόλεμο στη πρώην Γιουγκοσλαβία, ότι ακόμη έχουμε προβλήματα με τη διακίνηση όπλων προς τις οργανωμένες εγκληματικές ομάδες, γεγονός το οποίο τροφοδοτεί τη βία και τα εγκληματικά δίκτυα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Έχουμε κάποιες ενδείξεις αλλά επιπλέον γνωρίζουμε από τη μέχρι τώρα εμπειρία μας ότι συνήθως τα όπλα κυκλοφορούν μετά ή κατά τη διάρκεια (σ.σ. των πολεμικών συγκρούσεων) και ξέρουμε πόσα όπλα είναι στην Ουκρανία και φυσικά ότι δεν είναι όλα στα σωστά χέρια, όλη την ώρα».

Με λίγα λόγια, ο οπλισμός που έστειλε η Ελλάδα στην Ουκρανία, ενδέχεται να μην έφτασε ποτέ και πλέον να πωλείται από κάποιους «μεσάζοντες» στην μαύρη αγορά.

Το ερώτημα είναι ποιοι έχουν υπογράψει την «μεταφορά» των οπλικών συστημάτων. Ποιοι έχουν επιφορτιστεί να μάθουν τι απέγινε ο οπλισμός, αν χρησιμοποιήθηκε κοκ.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ επιμένει. Όλα στο φως! Όσο κρύβονται κάποιοι στο σκοτάδι, θα πρέπει να ελεγχθούν από την Δικαιοσύνη. Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες πρέπει να μαθαίνουν πάντα την αλήθεια και μόνο αυτή. 

NEA

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *