Συνάντηση Πάρι Κουρτζίδη με υγειονομικούς σε αναστολή εργασίας στη Θεσσαλονίκη

Ο πρόεδρος των ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, κ. Πάρις Κουρτζίδης, την τέταρτη ημέρα της περιοδείας του στη Βόρεια Ελλάδα, συναντήθηκε με εκπροσώπους των υγειονομικών που η κυβέρνηση έχει θέσει σε αναστολή εργασίας. 

Κατά την διάρκεια των συναντήσεων, οι εκπρόσωποι των υγειονομικών τόνισαν στον πρόεδρο του ΕΛ.Α πως χωρίς να έχουν διαπράξει κανένα πειθαρχικό παράπτωμα ή αδίκημα, εδώ και επτά μήνες παραμένουν όμηροι με μηδέν ευρώ μισθό και με απαγόρευση εργασίας οπουδήποτε αλλού, βάσει του αντίστοιχου νόμου. Και όλα αυτά επειδή τόλμησαν να ασκήσουν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της ελεύθερης βούλησής τους, της αξιοπρέπειας, της αυτοδιάθεσης του σώματός τους, και της ενημερωμένης συναίνεσής τους!

Οι εκπρόσωποι των υγειονομικών επισήμαναν ακόμα πως το υπουργείο Υγείας, διόγκωσε τις ανάγκες του Ε.Σ.Υ., καθώς με τις τιμωρητικές αναστολές εκδίωξε από τα νοσοκομεία εξειδικευμένο προσωπικό με εμπειρία στην αντιμετώπιση του covid, η οποία αποκτήθηκε από την περσινή μάχη της πανδημίας. Με αυτό τον τρόπο, όπως υπογραμμίστηκε, όχι μόνο δεν ενισχύθηκαν οι δομές υγείας του ΕΣΥ, αλλά αντιθέτως οι δομές υποστελεχώθηκαν μη μπορώντας να αντιμετωπίσουν την πανδημία!

Από την πλευρά του, ο κ. Πάρις Κουρτζίδης ανέφερε πως τόσο ο ίδιος όσο και οι ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, από την πρώτη κιόλας στιγμή χωρίς αστερίσκους, στάθηκαν και στέκονται στο πλευρό όλων των ηρώων – όπως τους έχει χαρακτηρίσει – υγειονομικών, είτε βρίσκονται σε αναστολή, είτε όχι. 

Ο πρόεδρος του ΕΛ.Α, όπως έχει δεσμευθεί δημόσια, υπογράμμισε ότι θα συνεχίσει να δίνει σκληρή μάχη, μέχρι τελικής δικαίωσης, ώστε οι άνθρωποι αυτοί να επιστρέψουν στην εργασία και στο κοινωνικό λειτούργημα τους. Κάτι το οποίο, όπως ανέφερε, θα γίνει αργά ή γρήγορα. 

Στη συζήτηση, σχεδιάστηκαν μάλιστα οι νέες πρωτοβουλίες και δράσεις, με τις δύο πλευρές να αναφέρουν  πως πρέπει να αναζητηθούν συμμαχίες στους κοινωνικούς φορείς.

Ο κ. Πάρις Κουτζίδης μετά την συνάντηση, επισήμανε πως σε ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα που αφορά πολλές οικογένειες που έχουν μείνει χωρίς χρήματα για αρκετούς μήνες, τα κόμματα που είναι στη Βουλή συνεχίζουν να σφυρίζουν αδιάφορα.  Όσον αφορά τα κόμματα εκτός Βουλής, τα ευκαιριακά – όπως τα χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΕΛ.Α που δήθεν «κόπτονται» για την τύχη των υγειονομικών σε αναστολή, χρησιμοποιούν φωτοβολίδες, υπερβολές και ατεκμηρίωτες θέσεις, που καταστούν την όλη προσπάθεια γραφική ή δίνουν άλλα δικαιώματα αποπροσανατολίζοντας την κοινή γνώμη για τον ηρωικό αγώνα που δίνουν οι υγειονομικοί. 

NEA

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *