Συνέντευξη Βαγγέλη Ξανθάκη (υπ. βουλευτής ΕΛΑ)

Ο υποψήφιος βουλευτής της «Ελληνικής Ανατροπής» στο Νότιο Τομέα Αθηνών, κ. Βαγγέλης Ξανθάκης, εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν να πολιτευτεί αλλά και γιατί ζητάει τη ψήφο εμπιστοσύνης από τους συμπολίτες του.

Ο κ. Ξανθάκης είναι υπεύθυνος στον Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Μεταναστευτικής Πολιτικής.


Eιστέ υποψήφιος βουλευτής σταoν Νότιο Τομέα. Γιατί πολιτεύεστε και γιατί να βάλει κάποιος δίπλα στο όνομα σας έναν σταυρό;

Όλοι έχουμε διαπιστώσει ότι δεν υπάρχει φωνή αλήθειας και λογικής από καμία πλευρά των κοινοβουλευτικών κομμάτων, λένε ψέματα και ψηφίζουν τοξικά και επικίνδυνα προκαλώντας  ολέθρια την καταστροφή της ζωής των Ελλήνων. Δεν μπορούμε πλέον να παρασυρθούμε από κενές υποσχέσεις.  Η Ελλάδα οδηγείται από ήττα σε ήττα  κάθε ημέρα εδώ και χρόνια με τον δικομματισμό και τελικά στον γκρεμό!  Η επιστροφή και η κατάκτηση των δικαιωμάτων μας για ελευθερία δεν πρέπει να λησμονούνται. Αντίθετα με ισχυρές πολιτικές πρέπει να ανακτηθούν.

Είμαι ένας από τους υποψήφιους βουλευτές που συμμετέχουν για πρώτη φορά σε βουλευτικές εκλογές. Συμμετέχω με τον πολιτικό συνασπισμό ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ, που δημιουργήθηκε από τους Έλληνες Πολίτες για την Ελλάδα. Πιστεύω ότι σε αυτές τις εκλογές πρέπει να επιλέξουμε νέους ανθρώπους στην πολιτική, με ήθος και με αξίες. Ένας από αυτούς θεωρώ ότι είμαι κι εγώ. Αν όλοι απλώς παραιτηθούμε η αλλαγή δεν θα συμβεί ποτέ για αυτό τον λόγο πολιτεύομαι και ζητώ την δική σας ψήφο εμπιστοσύνης.

Διανύουμε μια δύσκολη για τη χώρα περίοδο. Τι σας ώθησε να ασχοληθείτε με την πολιτική σε αυτή τη συγκυρία;

Η ελληνική κοινωνία είναι αντιμέτωπη με μια πρωτόγνωρη κρίση. Μετά το τσουνάμι  της πανδημίας, το οποίο ανέτρεψε τις ζωές όλων μας, είμαστε αντιμέτωποι και με την ενεργειακή κρίση. Στο λαό κυριαρχεί δικαιολογημένα ένα έντονο αίσθημα αγανάκτησης και απογοήτευσης, ιδιαίτερα μεταξύ των νέων, οι οποίοι διαπιστώνουν ότι απουσιάζει το όραμα και οι πολιτικές οντότητες των υπαρχόντων κομμάτων, όπου δεν δίνουν απολύτως καμία ελπίδα και καμία προοπτική. Δεν σας κρύβω ότι προβληματίστηκα πάρα πολύ για όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα. Σκέφτηκα, όμως, ότι έχω τρεις επιλογές. Η μία επιλογή ήταν να απομακρυνθώ και να απέχω από την πολιτική γενικά, και  από τα κοινά. Η άλλη να κρίνω, να κατακρίνω, και να τους αποδοκιμάζω, αλλά παραμένοντας αμέτοχος. Και η τρίτη να συμμετέχω επι της ουσίας και να προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις και συνεργαζόμενος με όσους μοιράζονται τις ίδιες ιδέες, έγνοιες και προβληματισμούς,  να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε τα πράγματα και να κινηθούμε ως χώρα και ως κοινωνία για πρώτη φορά προς τη σωστή κατεύθυνση για το καλό όλων μας.

Ποιες είναι οι φιλοδοξίες σας με την υποψηφιότητά σας με τον συνασπισμό ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ στον Νότιο Τομέα της Β΄ Αθηνών;

Επιδιώκουμε να φέρουμε σωστά αποτελέσματα για την ταλαιπωρημένη πατρίδα μας και ειδικά για τον άτυχο λαό μας. Λειτουργούμε δίκαια και ενωτικά για την κοινωνία μας, ώστε να σταθούν ξανά στα πόδια τους όλοι οι Έλληνες, έπειτα από τις κατάμαυρες τετραετίες της ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και του ΣΥΡΙΖΑ που προκάλεσαν στην κυριολεξία την ολική καταστροφή.

Δεν τρέφω αυταπάτες. Γνωρίζω πόσο δύσκολο είναι να αλλάξει η πολιτική κουλτούρα του Έλληνα και νοοτροπίες δεκαετιών, αλλά αξίζει να προσπαθήσουμε όλοι μαζί, για το καλό του συνόλου. Αξίζει αυτός ο αγώνας για να επανέλθει η ηθική, η ασφάλεια, η ισότητα, η αλήθεια και η εντιμότητα στην πολιτική ζωή της χώρας, διότι σήμερα δεν υπάρχει.

Πιστεύω η καθαρότητα της επαγγελματικής μου πορείας καθώς και η προσωπική μου εμπειρία από τη μαχόμενη καθημερινότητα της ζωής, μου δίνει προβάδισμα. Σίγουρα δεν είμαι  αποκομμένος από την υπάρχουσα πραγματικότητα, είμαι κι εγώ μέρος αλλά και θύμα, αυτής της άθλιας πραγματικότητας που προκάλεσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
Είμαι σκληρά εργαζόμενος, ενεργός ακτιβιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πάντα  πολιτικά δραστήριος Έλληνας πολίτης, που πιστεύει βαθύτατα στη Δημοκρατία και την Ελευθερία.

Ποια θεωρείτε ότι είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Έλληνας πολίτης σήμερα και ποιες ενέργειες θα κάνατε για την επίλυσή τους σε περίπτωση εκλογής σας;

Στο πλαίσιο μιας συνέντευξης θα προσπαθήσω να αναφέρω δύο βασικά προβλήματα του ελληνικού λαού. Πέραν των ανοιχτών εθνικών μας θεμάτων και της ανάγκης για εθνική επιβίωση, θα έλεγα ότι η πρώτη προτεραιότητα που πρέπει να δοθεί είναι στα ζητήματα Παιδείας. Και όταν αναφέρομαι στην παιδεία, δεν εννοώ μόνο αυτό καθαυτό το σχολείο και την τυπική εκπαίδευση.
Προτεραιότητα της Πολιτείας, λοιπόν, πρέπει να είναι η σωστή προετοιμασία των μαθητών και των νέων μας για τις ανάγκες της ψηφιακής εποχής, η στήριξη στις νεοφυείς επιχειρήσεις, στην έρευνα και την καινοτομία, με στόχο τη διεύρυνση της οικονομικής βάσης της χώρας.  Καθώς και στη δημιουργία μιας πιο στέρεης οικονομικής προοπτικής, χωρίς τις πολιτικές του παρελθόντος που οραματίζονται πάντα τα κυβερνώντα κόμματα, στοχεύοντας το «θύμα», τον φτωχό Έλληνα πολίτη. Όλα αυτά  είναι αλληλένδετα. Επείγουν όλα.

Ποια είναι κατά τη γνώμη σας η «απειλή» στις ερχόμενες εκλογές ;

Η βασική απειλή
είναι το αν θα γίνει ανεκτή η διαπλοκή και η διαφθορά των παλαιών κυβερνήσεων ή αν θα τεθούν τα πραγματικά  θεμέλια για την αληθινή αλλαγή, την οποία έχει ανάγκη η κοινωνία μας και η οποία μπορεί να είναι καθαρή και σίγουρη μόνο με τον συνασπισμό της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ.

Πιστεύετε ότι μια πολυκομματική Βουλή θα ισοδυναμεί με Βουλή-Βαβέλ, που δεν θα είναι αποδοτική και θα βάλει τη χώρα σε νέες περιπέτειες;

Πιστεύω το αντίθετο! Δεν ασπάζομαι δηλώσεις ελιτισμού. Φυσικά ούτε έχω διάθεση να επικρίνω τις όποιες επιλογές των πολιτών. Εμείς ως
ΕΛΑ – ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ζητούμε την θετική ψήφο των Ελλήνων, χωρίς να κινδυνολογούμε και χωρίς να εκδηλώνουμε προσβλητικές για τη δημοκρατία αναφορές, όπως κάνουν οι κυβερνώντες σήμερα.
Έχουμε τις θέσεις, τις προτάσεις και την αξιοπιστία που μπορούν να βοηθήσουν την χώρα μας ουσιαστικά από την επόμενη ημέρα.
Υποστηρίζουμε ότι ένας ισχυρός Συνασπισμός θα οδηγήσει στις συθέμελες αλλαγές που ζητά πραγματικά η κοινωνία μας.
Διεκδικούμε την ψήφο των Ελλήνων πολιτών με ήθος, με σεβασμό και με μια δέσμευση: Να υπηρετούμε το δημόσιο συμφέρον και την επόμενη μέρα των εκλογών.

Πώς απαντάτε στον απογοητευμένο Έλληνα πολίτη που απέχει από τις κάλπες; Γιατί να ψηφίσει τον πολιτικό συνασπισμό ΕΛΑ;

Αρχικά, αν δεν ψηφίσει, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτε από αυτά που τον δυσαρέστησαν και τον απογοήτευσαν όλα αυτά τα πέτρινα χρόνια. Δεν μπορούμε να επιζητάμε διαφορετικά αποτελέσματα κάνοντας τις ίδιες πράξεις. 
Τον καλώ λοιπόν, να ψηφίσει ΕΛΑ – ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ γιατί είμαστε το ριζοσπαστικό κοινωνικό κέντρο. Γιατί με τον ριζοσπαστισμό θα επέλθουν οι συθέμελες αλλαγές που ο λαός έχει ανάγκη. Γιατί στο επίκεντρο της πολιτικής μας, είναι πάνω απ’ όλα ο άνθρωπος και γι’αυτό μιλάμε για ένα κοινωνικό και όχι πολιτικό κέντρο. 

Στα μάτια του λαού η πολιτική είναι συνώνυμο της διαφθοράς. Πώς αλλάζει αυτή η αντίληψη;

Εφαρμόζοντας το τι πρέπει να είναι και όχι το τι είναι – για εμένα τουλάχιστον – η πολιτική.
Από την πρώτη μέρα αυτής της προσπάθειας έχω πει , ότι για μένα πολιτική είναι να αισθάνομαι τον παλμό της κοινωνίας, να παρατηρώ και να μαθαίνω μέσα από την κοινωνία. Να εργάζομαι για ένα καλύτερο μέλλον που θα χτίσουμε για τους νέους του τόπου. Να συμβιβάζομαι μόνο προς όφελος της χώρας μου, να βρίσκω λύσεις στα καθημερινά προβλήματα του πολίτη και όχι να δημιουργώ περισσότερα. Να αξιολογώ και να αποφασίζω με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και όχι το ιδιωτικό. Κυρίως, όμως, πολιτική είναι να σέβομαι, να αγαπώ  την χώρα μου και τους πολίτες που ζουν σε αυτή.


Εσείς προσωπικά, ποιους στόχους έχετε θέσει; Ποιες είναι οι δικές σας προτεραιότητες εάν οι πολίτες σας τιμήσουν με τη ψήφο τους και σας εκλέξουν βουλευτή;

Στο επίκεντρο της πολιτικής μας είναι πάντα ο Άνθρωπος. Αυτό είναι και το κοινωνικό κέντρο που τάσσεται ιδεολογικά η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ. Ασφαλώς, μαχόμαστε για την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος και όχι του δημοσίου χρήματος, με γνώμονα το δίκαιο και την τήρηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ατομικών ελευθεριών. Προτεραιότητα για εμένα προσωπικά, είναι η πάταξη της διαπλοκής και της αδιαφάνειας. Να τελειώσουμε επιτέλους με την ευνοιοκρατία και την αναξιοκρατία που επικρατεί στην Ελλάδα.

Τι χρειάζεται να γίνει κατά την γνώμη σας προκειμένου η χώρα μας να ανακάμψει;

Η  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ και τα στελέχη της θα κάνουν αυτό που οι προηγούμενοι  δεν τόλμησαν, θα βάλουν προτεραιότητα τον λαό! Η άμεση μείωση φόρων, ο ενδελεχής έλεγχος, η προστασία 100% στην πρώτη κατοικία και αξιοπρέπεια στην Υγεία, τα κίνητρα για επενδύσεις που αποφέρουν πραγματικές νέες θέσεις εργασίας, η ενίσχυση της ρευστότητας της αγοράς, η στήριξη των φυσικών προσώπων και των μικρών επιχειρήσεων που θέλουν να πληρώσουν αλλά δεν μπορούν. Όλα αυτά εμπεριέχονται στο πρόγραμμά μας και είναι ζητήματα που θα δώσουν το έναυσμα για την ανάκαμψη της χώρας.
 

Αυτό που πρέπει να θυμούνται οι ψηφοφόροι για εσάς πριν μπουν στις κάλπες;

Ότι δεν είμαι «επαγγελματίας» πολιτικός, ούτε «παιδί» του κομματικού σωλήνα. Ότι ψηφίζουν έναν άνθρωπο που θα τους εκπροσωπεί -με όλη τη σημασία της λέξεως- στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Ότι έχω και την θέληση και την αγωνία να παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις, για να επιστρέψει το χαμόγελο σε όλους τους πολίτες.  Για να γίνουν ξανά περήφανοι όλοι οι Έλληνες. Για αυτό τον λόγο άλλωστε μπήκα και στην πολιτική. ΕΛΑ λοιπόν και εσύ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!

NEA

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *