Τομέας Γυναικών ΕΛ.Α για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας σήμερα. Η γυναίκα δεν μπορεί παρά να είναι πρωταγωνιστής της καθημερινής ζωής. Είναι μια ημέρα μνήμης για τα δικαιώματα των γυναικών σε έναν ανδροκρατούμενο κόσμο. Είναι η πιο σημαδιακή ημέρα για το γυναικείο φύλο που αφορά τους αγώνες καθημερινών γυναικών που με το θάρρος τους έγραψαν ιστορία και την έγραψαν αλλιώς.

Η μητρότητα, η καλοσύνη, η αγάπη , η χαρά, η ευγνωμοσύνη, η υγεία, η ομορφιά, η φιλία, η συντροφικότητα, η εξουσία, η παράδοση, η δύναμη, η αρχοντιά είναι γένους θηλυκού όπως η ΓΥΝΑΙΚΑ, η οποία γιορτάζει σήμερα σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη.

Ποια είναι όμως η θέση της γυναίκας σήμερα;

Μπορεί η γυναίκα στον Δυτικό κόσμο να έχει κερδίσει ισότιμα δικαιώματα με τον άνδρα, όμως ο αγώνας για την ίση μεταχείριση των γυναικών που κυνηγάμε τα όνειρά μας και αφήνουμε το στίγμα μας μέσα από σκληρή δουλειά, το ταλέντο, την εξειδίκευση, απαλλαγμένο από διακρίσεις, αποδεικνύει ότι η γυναίκα του σήμερα δεν ανήκει στο ασθενές φύλο…

Ο ρόλος μας σήμερα είναι πιο πολυπαραγοντικός από ποτέ, γιατί πρέπει να ισορροπήσουμε μεταξύ των ρόλων του συζύγου, του συντρόφου, της φίλης, της μάνας, της κόρης της εργαζόμενης. Συνειδητοποιημένη και ασυμβίβαστη, η γυναίκα του σήμερα, γεμάτη σιγουριά ισορροπεί και φέρνει σε πέρας τους πολλαπλούς ρόλους της.

Εμείς οι γυναίκες δεν πρέπει να ξεχνάμε την ταυτότητά μας. Η χειραφέτηση μας, ως προς τις ελευθερίες μέσα στη ζωή και στους χώρους εργασίας, είναι πολύ σημαντικός, γιατί Θηλυκά γεννιόμαστε, Γυναίκες γινόμαστε.

ΧΡΌΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΌΛΕΣ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ!

Ελένη Μωυσιάδου – Γρ. Τύπου Α.Μ.Θ

NEA

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *