Η απάντηση του PIPERATA.GR στο εξώδικο Τσιλιγκίρη-Κούγια: Δεν ξέρατε, δεν ρωτάγατε; | piperata.gr Skip to main content
Τσιλιγκίρη_Μαρινάκης

Η απάντηση του PIPERATA.GR στο εξώδικο Τσιλιγκίρη-Κούγια: Δεν ξέρατε, δεν ρωτάγατε;

Με έκπληξη λάβαμε εξώδικη διαμαρτυρία από την πρόεδρο του ΣΕΦ, Χριστίνα Τσιλιγκίρη, για δημοσίευμα που αφορούσε σε καταγγελία της αθλητικής ρεπόρτερ Αργυρώς Γιαννουδάκη την οποία κι έκανε στον προσωπικό λογαριασμό της στο Facebook, σχετικά με απευθείας ανάθεση σε ιδιωτική εταιρεία για τη φύλαξη του Σταδίου.

 

...διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη

Αναφορικά με την ουσία του εξωδίκου, η κυρία Τσιλιγκίρη θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι πλέον κατέχει δημόσια θέση και ως εκ τούτου διαχειρίζεται δημόσιο χρήμα, οπότε θα πρέπει να αποδεχτεί το ότι θα κρίνεται και πολιτικά και δημοσιογραφικά. Και πως μέσα στα δικά της καθήκοντα είναι το να δίνει απαντήσεις, κι αυτές οφείλει να είναι επαρκείς… Όχι να στέλνει εξώδικα, τα οποία αποδεικνύεται ότι είναι και απαράδεκτα, διότι διαστρεβλώνουν -έστω και εν μέρει- την αλήθεια.

 

Όταν υπάρχει επώνυμη δημόσια καταγγελία που συνοδεύεται από επιχειρήματα, πόσω μάλλον όταν αυτή γίνεται από μία διακεκριμένη αθλητική δημοσιογράφο, που μάλιστα εργαζόταν στο γραφείο Τύπου του ΣΕΦ και απομακρύνθηκε όταν ανέλαβε την προεδρία η κυρία Τσιλιγκίρη, έχουμε υποχρέωση να αναδεικνύουμε την είδηση που πηγάζει μέσα από όσα υποστηρίζει, τα οποία αφορούν δημόσιο χρήμα. Όπως φυσικά έχουμε υποχρέωση να φιλοξενούμε και την απάντηση του καταγγελλόμενου.  

 

Η κυρία Τσιλιγκίρη, όμως, μας μέμφει, δια του δικηγόρου της, κ. Αλέξη Κούγια, ακόμη και γιατί -λέει- το άρθρο δεν φέρει υπογραφή. Μα, δεν τους είπε κανένας ότι, όσα δημοσιεύματα δεν φέρουν υπογραφή συντάκτη, τότε είναι της δημοσιογραφικής ομάδας της ροής ειδήσεων και την ευθύνη την έχει ακέραια η «ταυτότητα» του μέσου ενημέρωσης; Με πρώτον απ’ όλους τον εκδότη-διευθυντή;

 

Παρότι, λοιπόν, δεν έχω καμία δημοσιογραφική και συντακτική εμπλοκή επί του κειμένου, αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη του δημοσιεύματος. Και δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να ζητήσω και δημοσίως συγγνώμη αν είχαμε σφάλει πραγματικά σε κάτι. Άλλωστε δεν υιοθετήσαμε τίποτα, όπως ψευδώς και δολίως λέει το εξώδικο. 

 

Επιπροσθέτως, πρέπει να ενημερώσω δημοσίως ότι δεν φιλοξενήσαμε δήλωση-απάντηση τής κυρίας Τσιλιγκίρη (μέσα σ' αυτό το δημοσίευμα), διότι πολύ απλά δεν υπήρξε τέτοια εκείνη την ημέρα. Μάλιστα, όταν το δημοσιογραφικό τιμ της ροής του PIPERATA.GR την αναζήτησε, η ίδια κρύφθηκε… Παρότι δεν ήταν επιβεβλημένο αυτό, όπως αναγράφει ο δικηγόρος κ. Αλέξης Κούγιας στο εξώδικο τής πελάτισσας του. Η κυρία Τσιλιγκίρη είναι δημόσιο πρόσωπο και οφείλει να απαντά αμέσως σε ζητήματα διαφάνειας. Η είδηση τής ήταν ήδη γνωστή, καθώς είχε δημοσιευθεί και από αθλητικά σάιτ με πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα και εγκυρότητα. Εκτός αν το γραφείο Τύπου του ΣΕΦ, πλέον, δεν κάνει σωστά τη δουλειά του… Οπότε άργησε να ενημερωθεί η ίδια και επ' αυτού...  

 

Ατυχώς λοιπόν διαμαρτύρεται. Γιατί παρότι ήταν δική της υποχρέωση να απαντήσει δημόσια, πράγμα που δεν έκανε αμέσως, εμείς την αναζητήσαμε. Ίσως δεν βγήκε στα τηλέφωνα για να μας μιλήσει επειδή έχει πέσει ερυθρόλευκο εμπάργκο στα PIPERATA... Ίσως γιατί δεν ήθελε να στεναχωρήσει τον πρώην εργοδότη της... Ίσως όμως και γιατί δεν αισθάνθηκε αμέσως την ανάγκη να δώσει επαρκή δημόσια απάντηση.

 

Εν τούτοις, με εξαιρετικά αργά αντανακλαστικά, τοποθετήθηκε δημοσίως τέσσερις ημέρες μετά. Συγκεκριμένα, εμμέσως πλην σαφώς, απάντησε στις καταγγελίες της Γιαννουδάκη, μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Facebook. Την καθυστερημένη απάντηση της το PIPERATA.GR τη φιλοξένησε σχεδόν αμέσως όταν έγινε, δηλαδή λίγη ώρα μετά από τη στιγμή που την ανάρτησε, κάτι που περιέργως και τεχνηέντως δεν αναφέρεται στο εξώδικο.

Μάλιστα, κάνοντας μία γρήγορη αναζήτηση στο διαδίκτυο, αυτή την απάντηση-ανακοίνωση φιλοξένησαν -πλην του PIPERATA.GR- μόνο κάποια σάιτ συμφερόντων του πρώην εργοδότη της. Κι όμως, σε μια προσπάθεια μάλλον να κατασκευαστεί κατηγορία σε βάρος του PIPERATA.GR, ισχυρίζονται κιόλας ότι σκόπιμα δεν δημοσιεύσαμε την άποψη Τσιλιγκίρη και μάλιστα τονίζουν στο εξώδικο ότι είχαμε και πρόθεση να θίξουμε την τιμή και την υπόληψή της.

 

Εν κατακλείδι, δεν έχουμε τίποτα περισσότερο να προσθέσουμε στο παρόν δημοσίευμα, ούτε φυσικά να αφαιρέσουμε από το αρχικό (δείτε ΕΔΩ). Άλλωστε, ακριβώς κάτω από εκείνο υπάρχει (upd) παραπομπή στο ξεχωριστό δημοσίευμα του PIPERATA.GR (δείτε το ΕΔΩ αλλά και παρακάτω), με το οποίο φιλοξενήσαμε άμεσα την απάντηση-ανακοίνωση που έδωσε την 21η Ιουλίου 2020 η κυρία Τσιλιγκίρη, έστω κι αν αυτή έγινε με πολύ μεγάλη καθυστέρηση (τεσσάρων ημερών), καθώς οι καταγγελίες ήταν από τις 17 Ιουλίου 2020!

f

Το εξώδικο... 

Έτσι, για μία ακόμη φορά σεβόμενη τη δεοντολογία, κι αφού ακριβώς από πάνω παραθέσαμε το απαντητικό δημοσίευμα της 21ης Ιουλίου, ακολούθως δημοσιεύουμε ολόκληρη την εξώδικη απάντηση-διαμαρτυρία της κυρίας Τσιλιγκίρη, την οποία, όπως θα δείτε παρακάτω, υπογράφει... ο κ. Αλέξης Κούγιας!

 

f

 

 

 

 

f

 

ΥΓ.: Ενημερωτικά, κυρία Τσιλιγκίρη και κύριε Κούγια, σε κάθε δημοσίευμα ενός σάιτ όλοι οι τίτλοι είναι αυτομάτως με έντονα μαύρα γράμματα. Δεν έχει ο συντάκτης και το μέσο άλλη επιλογή... Εδώ λοιπόν «κολλάει» η σοφή λαϊκή ρήση: Καλά, δεν ήξερες, δεν ρώταγες;

 

ΥΓ.(2): Τελικά, το παραπάνω ρητό ταιριάζει γάντι και ως σχόλιο-απάντηση γενικά στο εξώδικο, καθώς αποδεικνύεται ότι είχαμε φιλοξενήσει απάντηση-ανακοίνωση της προέδρου του ΣΕΦ σχετικά με τις καταγγελίες Γιαννουδάκη για την επίμαχη απευθείας ανάθεση, κάτι που, όπως και τότε, έτσι και σήμερα, αποδεικνύει περίτρανα ότι επουδενί υιοθετήσαμε ή υιοθετούμε σχολιασμούς του στυλ «βούτηξε στο μέλι»... Το PIPERATA.GR αν διέθετε πληροφορίες ή και στοιχεία ότι η κυρία Τσιλιγκίρη «βουτάει στο μέλι» θα το κατήγγελλε με δικό του δημοσιογράφο, τεκμηριώνοντας το μάλιστα, σε αποκλειστικά δικό του δημοσίευμα!

 

ΥΓ.(3): Τα δικηγορικά έξοδα του επίμαχου άστοχου και αχρείαστου εξωδίκου είναι ατομικά ή χρεώθηκαν στον προϋπολογισμό του ΣΕΦ; Ρωτώ, γιατί πληροφορούμαστε ότι ακολούθησαν κι άλλα παρόμοια για το ίδιο θέμα, τόσο προς τη Γιαννουδάκη, όσο και προς τα ΜΜΕ που φιλοξένησαν τις καταγγελίες της δημοσιογράφου;

 

ΥΓ.(4): Το τιμητικό γεγονός ότι το παρόν εξώδικο υπογράφει ο ίδιος ο κ. Αλέξης Κούγιας, δεν θέλω να πιστέψω ότι έχει σχέση με τη μήνυση που του έχω υποβάλλει, ούτε με την αγωγή που φοβάται ότι θα του κάνω, αλλά και επουδενί με την εκδίκαση της υπόθεσης Hilton... Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV