Featured Πιπεράτα παρασκήνια

Με σωματεία-«μαϊμού» εξέλεξαν αναπληρωτή πρόεδρο ΕΛΟΠ και εκπρόσωπους ΕΟΕ; (έγγραφα)

Μπορεί οι αρχαιρεσίες για το διοικητικό συμβούλιο να έγιναν στην Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης (ΕΛΟΠ) και μάλιστα να αναδείχθηκαν οι εκπρόσωποι (τακτικός και αναπληρωματικός) στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ), ωστόσο, οι εγκληματικές παραλείψεις και οι επιλεκτικές παρεμβάσεις του υφυπουργού Αθλητισμού και της ΓΓΑ δεν διέσωσαν το ιστορικό αυτό άθλημα, καθώς οι περισσότεροι εκ των διοικούντων συνεχίζουν τον ολισθηρό κατήφορο και τις έκνομες πράξεις.

…διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη

Μία νέα καταγγελία προς το Piperata.gr και ειδικά στην στήλη «Πιπεράτα Παρασκήνια», αυτή τη φορά από ανώνυμο αποστολέα, ο οποίος δείχνει να ξέρει πρόσωπα και πράγματα, έρχεται να ρίξει «ατομική βόμβα» στο χώρο της Πάλης, αλλά και της ΕΟΕ!

Σύμφωνα με τα στοιχεία-«βόμβα» που ήρθαν ανωνύμως στη διάθεσή μας -ημέρα Σάββατο 3 Απριλίου 2021- και άμεσα (σήμερα, 5 Απριλίου 2021) αναφέραμε και διαβιβάσαμε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου και προς κάθε αρμόδια αρχή, το σωματείο «Α.Γ.Σ. Κερκίωνας» που υπέδειξε ως εκπρόσωπο του αυτόν που εξελέγη αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΛΟΠ και αναπληρωματικός εκπρόσωπος στην ΕΟΕ, φέρεται να είναι «μαϊμού»!

Σε δέμα που συνοδευόταν από επιστολή – καταγγελία, ο άγνωστος αποστολέας επισημαίνει ότι πρόκειται για «μαϊμού σωματείο», το οποίο εμφανίζεται ως «ενεργό», δηλαδή να είναι μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης από το 2010, που μάλιστα εκπροσωπήθηκε στις πρόσφατες αρχαιρεσίες (30 Μαρτίου 2021), ψήφισε και εξέλεξε ως τακτικό εκπρόσωπο του στο ΔΣ τον Δημήτρη Τραμπάκουλα, ο οποίος αναδείχθηκε αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΛΟΠ, ενώ εξελέγη και αναπληρωματικός εκπρόσωπος της Πάλης στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ).

Ο καταγγέλλων στο επίμαχο δέμα που απέστειλε είχε τέσσερα (4) βιβλία από τα έξι (6) που οφείλει να τηρεί ένα αθλητικό σωματείο, τα οποία έχουν μεν θεωρηθεί την εποχή της ιδρύσεως του, αλλά είναι… ολόλευκα!

Όμως, για να είναι ενεργό ένα σωματείο θα πρέπει να έχει μέλη, Διοικητικό Συμβούλιο, να συνεδριάζει η Γενική Συνέλευση του, κι εν περιλήψει να ασκεί διοικητική και αθλητική δραστηριότητα που να αποτυπώνεται έμπρακτα στα βιβλία του.

Έτσι, γεννώνται εύλογα ερωτήματα, όπως, άλλωστε, εν πολλοίς, ορθώς επισημαίνονται ορισμένα από αυτά και στην καταγγελία:

Πως είναι δυνατόν να έχει διοικητική δραστηριότητα όταν δεν έχει στην κατοχή του τα προβλεπόμενα βιβλία του νόμου 2725/1999 (Αθλητικός Νόμος) και να διαπιστώνεται ότι από την ημέρα της θεώρησης τους, από την αρμόδια αρχή (Νομαρχία Αθηνών), πως αυτά είναι εντελώς λευκά (μη συμπληρωμένα);

Δηλαδή, πως είναι δυνατόν να μην τα έχει στην κατοχή του και να μην τα έχει τηρήσει επί σειρά ετών, το όποιο επίμαχο Διοικητικό Συμβούλιο;

Μάλιστα, όπως προκύπτει από αυτά τα τέσσερα βιβλία που λάβαμε φαίνεται πως δεν έχει καταγεγραμμένο μητρώο μελών και γενικά δεν αποδεικνύεται καμία διοικητική δραστηριότητα του.

Ο άγνωστος αποστολέας ισχυρίζεται ότι δεν έχουν ουδέποτε δηλωθεί επισήμως ως απολεσθέντα τα επίμαχα βιβλία, διότι πρόκειται για «μαϊμού σωματείο». Δηλαδή, για σωματείο που ιδρύθηκε, αλλά μετέπειτα δεν υπήρξε ενεργό.

Κι όλα αυτά, σε συνέχεια των πρόσφατων δημόσιων καταγγελιών που έκανε με συνέντευξή του ο μέχρι πρότινος α’ αντιπρόεδρος της ΕΛΟΠ, Δημήτρης Κολιτσόπουλος, ο οποίος, αποκαλύπτοντας «Σόδομα και Γόμορα», αναφέρθηκε και σε σωματεία «μαϊμού», κατονομάζοντας τόσο τον εν λόγω σύλλογο (Α.Γ.Σ. Κερκίωνας Χαϊδαρίου), όσο και τον Ηρακλή Ζεφυρίου που εκπροσώπησε ο γνωστός διεθνολόγος Κωνσταντίνος Φίλης, ο οποίος εξελέγη τακτικός εκπρόσωπος στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή!

Ειδικότερα, αναφερόμενος στις μεθόδους που χρησιμοποιεί ο Κώστας Θάνος για να ελέγχει την Ομοσπονδία Πάλης και τις αρχαιρεσίες της, κατήγγειλε: «Το ίδιο έκανε και σε μένα με τα βιβλία και τη σφραγίδα του Ηρακλή Ζεφυρίου… Τα έδωσα σε κάποιον φίλο μου (τώρα αυτός από ότι έμαθα είναι φυλακή για χρέη προς το δημόσιο) και ο Θάνος του τα πήρε, κι έτσι έχει πλέον ένα ακόμη σωματείο μαϊμού στα χέρια του. Ότι έκαναν και με τον Κερκίωνα Χαϊδαρίου. Τώρα, έτσι, κατέστρεψαν και τα δύο αυτά σωματεία».

Το Piperata.gr δεν ξέρει αν καταστράφηκαν ή ευνοήθηκαν παρανόμως αυτά τα σωματεία, όμως, δεν μπορεί να παραβλέψει ότι ο Δημήτρης Κολιτσόπουλος είναι αυτός που ανέδειξε τον Θάνο, τον Τραμπάκουλα και άλλους αθλητές – παράγοντες, που τώρα βρίσκονται στη διοίκηση της ΕΛΟΠ. Την ίδια ώρα που ο ίδιος ήταν στα ιδρυτικά στελέχη τόσο του «Κερκίωνα» όσο και του Ηρακλή Ζεφυρίου, όποτε γνωρίζει πραγματικά πάμπολλα…

Να θυμίσουμε ότι ένας ακόμη παράγοντας και πρώην μέλος της διοίκησης της ΕΛΟΠ ως και τον Ιούλιο του 2020, ο Παντελής Αθανασίου, μιλώντας αποκλειστικά στο Piperata.gr είχε καταγγείλει κι αυτός ότι «ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας και Ολυμπιονίκης Κώστας Θάνος ήταν αυτός που συμπεριέλαβε τον Ιούλιο του 2020 στη λίστα με δικαίωμα ψήφου τον Αθλητικό Σύλλογο Φίλαθλοι Ξάνθης», τον οποίο, όμως, ο ίδιος, ως νόμιμος εκπρόσωπος, είχε διαλύσει πέντε μήνες νωρίτερα στο Πρωτοδικείο Ξάνθης. Και μάλιστα, για του λόγου το αληθές είχε προσκομίσει το παρακάτω έγγραφο – ντοκουμέντο, το οποίο τότε το Piperata.gr είχε φέρει στο φως της δημοσιότητας. 

 

 

 

 

Μάλιστα, ο Παντελής Αθανασίου παραδέχθηκε ότι είχε έρθει σε συμφωνία με τον κ. Θάνο την περίοδο 2017 – 18, παραδίδοντας του τόσο τα βιβλία και τη σφραγίδα του σωματείου «Φίλαθλοι Ξάνθης» όσο και του σωματείου «Ολυμπιάδα 2004», προκειμένου να τα «έφτιαχνε», ώστε να αποκτούσαν δικαίωμα ψήφου, με την προϋπόθεση ότι λίγους μήνες αργότερα εκείνος θα τα «μεταβίβαζε» σε «δικούς του ανθρώπους». Δηλαδή, ο κ. Θάνος θα τοποθετούσε «μπροστινούς» σε αυτά τα δύο σωματεία, ενώ στην πραγματικότητα θα τα διοικούσε ο ίδιος.

Όμως, επειδή περνούσαν οι μέρες, οι μήνες και τα χρόνια, ο Παντελής Αθανασίου άρχισε να φοβάται ότι θα μπλέξει, όπως έμπλεξε και σε υποθέσεις άλλες εξαιτίας του (έτσι υποστηρίζει στη συνέντευξη-καταγγελία του), καθώς δεν ολοκληρωνόταν η συμφωνία τους, αλλά ούτε ο Κώστας Θάνος του επέστρεφε τα βιβλία των σωματείων και τις σφραγίδες τους!

«Να φανταστείτε το 2018 ενώ αγωνίσθηκε μόνο ένας αθλητής των Φιλάθλων Ξάνθης, η ομοσπονδία Πάλης εμφάνισε ότι αγωνίσθηκαν 10 αθλητές σε 10 κατηγορίες! Το δε 2019 ενώ δεν αγωνίσθηκε κανένας αληθινός αθλητής του συλλόγου μου, η ΕΛΟΠ εμφάνισε ότι αγωνίσθηκαν και πάλι 10 αθλητές σε 10 κατηγορίες. Έτσι, κατάφερε και συμπεριέλαβε τους Φιλάθλους Ξάνθης στη λίστα των σωματείων που έχουν δικαίωμα τώρα να ψηφίσουν για την εκλογή νέου ΔΣ. Όμως του είχα πει, φέρε πίσω τα βιβλία αλλιώς θα πάω στο πρωτοδικείο και θα διαλύσω το σωματείο. Κάτι που έκανα τον Φεβρουάριο του 2020», δηλώνει χαρακτηριστικά αυτολεξεί ο Παντελής Αθανασίου, ο οποίος προσθέτει ότι έχει πλέον διαλύσει στο πρωτοδικείο και την «Ολυμπιάδα 2004».

Σε ερώτηση με ποια ιδιότητα ο κ. Θάνος έκανε αυτές τις συμφωνίες και πως μπορούσε να επιβάλλει το τι ήθελε εκείνος στο ΔΣ της ΕΛΟΠ, ο Παντελής Αθανασίου απαντά με ρητό και κατηγορηματικό τρόπο σε σχέση με τον μέχρι τότε πρόεδρο Δημήτρη Τραμπάκουλα και το ΔΣ που καθαιρέθηκε: «Ποιος Τραμπάκουλας; Ποιο διοικητικό συμβούλιο; Ό,τι ήθελε και ότι θέλει κάνει ο Θάνος. Αυτός είναι το αφεντικό. Ούτε μολύβι δεν μετακινεί κανείς εκεί μέσα στην Ομοσπονδία αν δεν το ξέρει ο Θάνος κι αν δεν έχει δώσει την έγκριση του. Αυτός ήταν και είναι στην πραγματικότητα ο πρόεδρος. Παραιτήθηκε λίγες ημέρες και καλά πριν την έκπτωση του, ξέροντας ότι θα καθαιρεθεί και έβαλε για πρόεδρο-μπροστινό τον Τραμπάκουλα. Μπροστινός του είναι αυτός. Όπως έκαναν τώρα και με τις εκλογές. Προκήρυξαν εκλογές, ενώ ήξεραν ότι θα καθαιρεθούμε από τη ΓΓΑ. Αυτά όλα ο Θάνος τα σκέφτεται, κι αυτός δίνει τις εντολές. Οι άλλοι όλοι κάθονται προσοχή στον Θάνο»!    

Στο εύλογο ερώτημα περί το αν γνωρίζει κι άλλα σωματεία να είναι «σφραγίδες», δηλαδή σύλλογοι-«μαϊμού», με τα οποία ο κ. Θάνος έχει κάνει παρόμοιες συμφωνίες, με τον ίδιο κατηγορηματικό τρόπο, το καθαιρεμένο μέλος του ΔΣ, Παντελής Αθανασίου, απαντά στο piperata: «Φυσικά! Κι άλλα είναι έτσι, σύλλογοι-«μαϊμού»! Αλλά εμένα με ένοιαζε τι έκανε με εμένα, με τους δικούς μου συλλόγους, κι ότι εγώ δεν ήθελα να μπλέξω». Και προσθέτει: «Κύριε Πάρι, τι να σας πω; Ξέρετε ότι υποτίθεται πως ήμουν μέλος του ΔΣ και ουδέποτε με κάλεσαν να πάω σε συνεδρίαση; Μερικές φορές με καλούσε τηλεφωνικά μόνο ο Θάνος και μου έλεγε έχουμε συμβούλιο, όμως, επειδή δεν είχε καμία τυπική αρμοδιότητα και θέση στο ΔΣ δεν το δεχόμουν αυτό που γινόταν. Με ποια αρμοδιότητα ήθελε να μου λέει τι θα έκανα; Δεν πήγαινα λοιπόν! Παρά μόνο του ζητούσα συνεχώς να μου φέρει τα βιβλία και τη σφραγίδα των σωματείων μου, κι αυτός με κορόιδευε και μου έλεγε περίμενε θα πάρουμε χρήματα από τη ΓΓΑ και θα αναπτύξουμε τους συλλόγους και διάφορα τέτοια για τα οποία δεν συμφωνούσα». 

Απαντώντας στο αν κλήθηκε να συμμετέχει στη συνεδρίαση της 24ης Ιουνίου όπου πάρθηκε η απόφαση για το διορισμό προσωρινής διοίκησης και διεξαγωγής εκλογών, ο Παντελής Αθανασίου απαντά ότι δεν ειδοποίησαν σχεδόν κανέναν και διευκρινίζει: «Μόνοι τους 2-3 άνθρωποι τα μαγείρεψαν όλα αυτά. Όπως πάντα. Εγώ το έμαθα μετά, όταν δηλαδή έμαθα και την καθαίρεση του ΔΣ και τη δική μου, ενώ με απορία είδα ότι είχε το θράσος ο Θάνος να βάλει στη λίστα των εκλογών και τους Φιλάθλους Ξάνθης που έχουν διαλυθεί με απόφαση πρωτοδικείου»! 

Παρ’ όλα αυτά, δεν κινήθηκε καμία αυτεπάγγελτη διαδικασία, ούτε από τον αθλητικό εισαγγελέα, ούτε από την ΓΓΑ!

Για αυτό σήμερα, το Piperata.gr έδωσε το έναυσμα, με την καταγγελία – αναφορά που έστειλε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και προς κάθε άλλη αρμόδια αρχή, προκειμένου να υπάρξει σε βάθος διερεύνηση των πεπραγμένων στην ΕΛΟΠ, προσδοκώντας επιτέλους να αποδοθεί δικαιοσύνη.

LEAVE A RESPONSE

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *