Featured Πιπεράτα παρασκήνια

Συγκλονιστική αποκάλυψη Καραϊβάζ στο bloko: Έγινα στόχος του «νόμιμου παρακράτους»

Η στήλη «Πιπεράτα Παρασκήνια» επανέρχεται, τηρώντας τη ρητή δέσμευση, πρωτίστως προς τους αναγνώστες της ότι, κι αυτή τη «βρώμικη υπόθεση» θα την πάει μέχρι τέλους.

…διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη

Η σύγκρουση με το «νόμιμο παρακράτος», με τους εκτελεστές της Δημοκρατίας και τους στυγερούς εγκληματίες της ελευθεροτυπίας, ειδικά μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, οφείλουμε να την κάνουμε ολομέτωπη. Άλλωστε, «η δημοσίευση είναι η ψυχή της Δικαιοσύνης».

Αυτό το ειδεχθές έγκλημα είναι πολύ πιθανό να μην έκλεισε τον κύκλο εξολόθρευσης όλων όσοι ξέρουν και μπορούν να αποκαλύψουν την πυραμίδα του παρακράτους, τους διεφθαρμένους της ΕΛ.ΑΣ και τον αρχηγικό ρόλο επιφανών, υπεράνω κάθε υποψίας, μέσα στην ελληνική μαφία.

Όμως, οι διεφθαρμένοι επιφανείς, οι ηθικοί αυτουργοί, οι εντολείς, οι ιθύνοντες του σχεδιασμού και της εκτέλεσης «συμβολαίου θανάτου» του Καραϊβάζ, επέλεξαν η δολοφονία ακόμη κι ενός δημοσιογράφου να γίνει με τη γνωστή σε αυτούς προκλητική απαξία για την ανθρώπινη ζωή, μέρα μεσημέρι, έξω από το σπίτι του, συγκεντρώνοντας σκόπιμα όλα τα φώτα της δημοσιότητας, μόνο και μόνο για να περάσει ένα σαφές μήνυμα: η φίμωση του Τύπου. Να τρομοκρατηθούν όσοι ακόμη τολμούν και συνεχίζουν να κάνουν ερευνητική και αποκαλυπτική δημοσιογραφία στην Ελλάδα.

Για αυτόν ακριβώς το λόγο, η αντίδραση του υποφαινόμενου είναι άμεση, η σύγκρουση μαζί τους ολομέτωπη… ώστε να μην περάσει το μήνυμα αυτό, κι αν είναι δυνατό, η αποκάλυψη όλων των διεφθαρμένων εντολέων… να επιτευχθεί!

Πριν από μόλις 4 μήνες, δολοφονήθηκε, με έναν πανομοιότυπο τρόπο, ένας ιδιότυπος φίλος του Καραϊβάζ. Ο Δημήτρης Καπές ή Καπετανάκης. Για πολλούς θεωρούνταν ο άνθρωπος που πήρες τα ηνία… αντικαθιστώντας τους Σπύρο Παπαχρήστο και Δημήτρη Μάλαμα, οι οποίοι μέχρι να δολοφονηθούν -κι αυτοί με πανομοιότυπο τρόπο-, ήταν πιο ψηλά στην πυραμίδα.

Ο πρώτος δολοφονήθηκε την πρωτομαγιά του 2018. Ο δεύτερος -γνωστός και ως «τραπεζίτης», καθώς είχε την ευθύνη διαχείρισης των χρημάτων που εισέπραττε ο πρώτος, ο οποίος ήταν πρώην αστυνομικός (ΕΚΑΜίτης) με κύκλο πελατείας, κορυφαίους οικονομικούς παράγοντες, αλλά και με υψηλόβαθμες πολιτικές διασυνδέσεις- δολοφονήθηκε την 29η Οκτωβρίου 2019.

Δηλαδή, μέσα σε σχεδόν δύο χρόνια έφυγαν από τη ζωή άνθρωποι – «κλειδιά», που ήξεραν πρόσωπα και πράγματα.

Ο Γιώργος Καραϊβάζ, είχε παραδεχτεί δημόσια, μετά τη δολοφονία του Καπέ ότι, τόσο αυτός ο ιδιότυπος φίλος του, όσο και ο Μάλαμας -που τον γνώρισε μέσω αυτού-, ήταν πληροφοριοδότες του, σχετικά με τα δρώμενα στην ελληνική μαφία, αλλά και πως και με ποιους διεφθαρμένους επιφανείς… διαπλεκόταν αυτή.

Παρακάτω θα διαβάσετε αυτολεξεί τι έγραφε στο bloko.gr ο αείμνηστος Γιώργος Καραϊβαζ, όταν δολοφονήθηκε ο Καπές. Tι αποκάλυπτε με ιδιαίτερα αιχμηρό τρόπο. Πως ο ίδιος έγινε στόχος του «νόμιμου παρακράτους», αλλά και γιατί τα συγκεκριμένα «συμβόλαια θανάτου» δεν ήταν ξεκαθάρισμα λογαριασμών -όπως θέλει να ισχυρίζεται η ΕΛΑΣ- αλλά θυσίες στο βωμό μιας νέας τάξης πραγμάτων…

Δολοφονούν ανθρώπους – «κλειδιά» και… καθαρίζουν στοιχεία: Τα περίεργα παιχνίδια με τα κινητά Παπαχρήστου

Με εντολή του ίδιου του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κι αφού χρειάστηκαν να βγουν στο φως οι μαγνητοφωνήσεις της ΕΥΠ για το κύκλωμα των διεφθαρμένων της ΕΛ.ΑΣ, βγήκαν από τα συρτάρια που αράχνιαζαν στην κρατική ασφάλεια στη ΓΑΔΑ (και επί 12 μήνες θητείας του) δύο κινητά τηλέφωνα του δολοφονημένου Σπύρου Παπαχρήστου και διαβιβάστηκαν στο αρμόδιο ερευνητικό τμήμα της ΔΕΕ, με την αυστηρή εντολή να παραδοθούν σε συγκεκριμένο αξιωματικό… ο οποίος και ανέλαβε την «ετεροχρονισμένη εξέτασή τους», χωρίς κανείς άλλος να μπορεί να έχει πρόσβαση στην ανάλυση των δεδομένων που υπήρχαν…

Το συμπέρασμα μέχρι σήμερα υψηλόβαθμων πηγών του Piperata.gr είναι πως… τα δύο αυτά κινητά τηλέφωνα, που κανείς από την ημέρα της δολοφονίας του Παπαχρήστου δεν ήθελε να «μιλήσουν», είναι ότι θα παραμείνουν για πάντα σιωπηλά…

Άλλωστε, από τις πρώτες ώρες μετά την δολοφονία Παπαχρήστου, ξημερώματα 1ης Μάη του 2018, η Ασφάλεια Αττικής δέχθηκε αφόρητες πιέσεις για δύο πράγματα:

  • Πρώτον, να μην «πειραχτούν» τα κινητά τηλέφωνα του θύματος,
  • και το δεύτερο, να μην γίνει κατ’ οίκον έρευνα, όπως θα έπρεπε να γίνει και γίνεται σε κάθε ανάλογη σοβαρή υπόθεση.

Και πράγματι τίποτε από τα δύο δεν έγινε πότε, μέχρι που στάλθηκαν με εντολή Χρυσοχοϊδη στην ΔΕΕ τα κινητά τηλέφωνα.

Πληροφορίες του Piperata.gr, από τότε, ανέφεραν, ότι μετά τη δολοφονία του Σπύρου Παπαχρήστου, εμφανίστηκαν στο σπίτι του στην Γλυφάδα ένας απόστρατος αξιωματικός της Αστυνομίας -με κομβική τότε θέση σε αμερικανική υπηρεσία ασφαλείας-, ένας πολιτικός, ένας επιχειρηματίας και ένας «μυστικοσύμβουλος» του τότε υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος μάλιστα συνδεόταν στενά με τον δολοφονημένο και είχε παίξει σημαντικό ρόλο σε πολλών ειδών παρεμβάσεις, οι οποίες πλέον εξετάζονται από την Δικαιοσύνη.

Τα δύο κινητά τηλέφωνα του Σπύρου Παπαχρήστου, για όσους εμπλέκονται με την έρευνα της Εισαγγελίας Διαφθοράς, αλλά και για όσους τον γνώριζαν καλά, αποτελούν κάτι σαν την «Κιβωτό της Διαθήκης», αναφορικά με τη διαπλοκή μεταξύ πολιτικών, επιχειρηματιών, αστυνομικών και ροής «μαύρου χρήματος» στην Ελλάδα.

Φίλοι του και συνεργάτες του, αλλά και η έκθεση της ΕΥΠ, αναφέρουν ότι ο δολοφονημένος πρώην αστυνομικός, χρησιμοποιούσε τις εφαρμογές Viber και WhatsApp, κάτι που αποδεικνύεται και από τις ελάχιστες καταγραφές συνομιλιών του που υπάρχουν, αναλογικά, στην τεράστια έκθεση τηλεφωνικών παρακολουθήσεων της ΕΥΠ.

Από αυτές, λένε οι γνωρίζοντες, πραγματοποιούσε επαφές με πρόσωπα που δεν θα ήθελαν σε καμία περίπτωση να εμπλακούν καθ΄οιονδήποτε τρόπο… σε μια αστυνομική και, στη συνέχεια, εισαγγελική έρευνα.

Έτσι, προφανώς, δικαιολογείται η ασφυκτική πίεση που είναι σε θέση να γνωρίζει η στήλη ότι ασκήθηκε, τότε, στην Ασφάλεια Αττικής, τόσο από τον 7ο όροφο της Κατεχάκη, όσο και προσωπικά από τον «μυστικοσύμβουλο» πρώην υπουργού… και «στενό συνεργάτη της Αρχιεπισκοπής» Β.Κ., για να παραμείνουν τα δύο κινητά μακριά από κάθε είδους έρευνα και ανάλυση… Όπερ και εγένετο!

Τα δύο κινητά λοιπόν, και ειδικότερα αυτό που τελειώνει σε 660, βασικό τηλέφωνο επικοινωνίας του, έμειναν επί μακρόν -κι ας άλλαξαν τρεις Αρχηγοί, τέσσερις Υπουργοί και δύο Κυβερνήσεις, σε ένα επτασφράγιστο συρτάρι της Ασφάλειας Αττικής.

Από το περιβάλλον του δολοφονημένου Σπύρου Παπαχρήστου λένε στο Piperata.gr ότι, το πρώτο διάστημα η εφαρμογή Viber έδειχνε πως είχε να χρησιμοποιηθεί μεγάλο χρονικό διάστημα. Στη συνέχεια, όμως, που η στήλη ερευνά την τύχη αυτών των κινητών… μας είπαν ότι είδαν από τις λίστες επαφών τους, των εφαρμογών Viber – WhatsApp, το όνομα του Σπύρου Παπαχρήστου να εξαφανίζεται(!), κάτι που για τους γνωρίζοντες σημαίνει ότι… οι εφαρμογές αυτές απεγκαταστάθηκαν περιέργως πρόωρα από τα δύο κινητά!

Τελικά γιατί τα κινητά τηλέφωνα του Σπύρου Παπαχρήστου κρατήθηκαν μακριά από την προανάκριση, μέχρι που ξέσπασε η υπόθεση της έρευνας της ΕΥΠ;

Θα δώσει απαντήσεις η δικαστική έρευνα ή το ερώτημα θα μείνει για πάντα αναπάντητο;

Γιώργος Καραϊβάζ: Τον σκότωσαν ανήμερα τής γιορτής τής συζύγου του – Νέα τάξη ή ξεκαθάρισμα;

«Ο Δημήτρης Καπές, αρέσκονταν να λέει πως είχε ξεπεράσει κατά πολύ το προσδόκιμο ζωής των φίλων του. Οι περισσότεροι έλεγε, από τα 40 τους είναι στο νεκροταφείο. Άρα, κάθε μέρα για αυτόν ήταν κερδισμένη. Μέχρι χθες. Ανήμερα της γιορτής της συζύγου του. Ίσως κι αυτός να ήταν ο βασικός λόγος που τον πέτυχαν τόσο “χαλαρό”.

Με τον Καπέ, συναντηθήκαμε το ’96 δια μέσω του δικηγόρου του, κ. Γιάννη Αλετρά, αμέσως μετά από ένα δισέλιδο αφιέρωμα στο συνδικάτο του εγκλήματος για την εφημερίδα “Εξουσία”. Το κίνητρο του για την επικοινωνία, όπως μου διευκρίνισε, ευρισκόμενος στην φυλακή, ήταν μία φωτογραφία. Μία φωτογραφία που απαθανάτιζε τον ίδιο, τη σύζυγο του και τον τότε πρόσφατα δολοφονημένο κουμπάρο του, Σωτήρη Κούση, στο μπαλκόνι τού σπιτιού του. Το ενδιαφέρον του Καπέ ήταν να μάθει που την βρήκα.

Υποσημείωση. Για τη δολοφονία του κουμπάρου του, ήταν ο υπ’ αριθμόν ένα ύποπτος. Όχι ως φυσικός αυτουργός, αλλά ως ηθικός, καθώς εμφανιζόταν ότι τον “έστησε” μπροστά στις κάννες των όπλων πληρωμένων φονιάδων, την ώρα που εκείνος έβγαινε από ξενοδοχείο στο Κορωπί.

Τη φωτογραφία ποτέ δεν του είπα πού και πως τη βρήκα. Ίσως το κατάλαβε μετά, όταν πήρε τον πλήρες φάκελο της υπόθεσης του, καθώς δεν ήταν στη δικογραφία που τότε τον ενδιέφερε. Ήταν όμως ένα στιγμιότυπο από την παρακολούθηση τους, από αστυνομικούς του τμήματος ανθρωποκτονιών.

Έκτοτε, συμπτύχθηκε μεταξύ μας μια ιδιότυπη σχέση και θα έλεγα πως -τώρα πλέον μπορώ να το πω- η καλύτερη και μακράν η πιο αξιόπιστη πηγή ενημέρωσης για τα τεκταινόμενα, διαλαμβανόμενα στο χώρο της μαφίας.

Ο Δημήτρης ή θα σου έλεγε, ή όχι. Αυτό όμως που θα σου έλεγε, ανταποκρίνονταν στο έπακρο της πραγματικότητας. Βλέπετε, η φυσιολογία της δουλειάς μας είναι ν’ αναζητούμε πηγές και μάλιστα φορείς ενημέρωσης με υψηλό δείκτη γνωσιολογίας και αξιοπιστίας.

Δεν το έκρυψα ποτέ, ίσα ίσα που ήταν τιμή μου, πως  κατέθεσα ως μάρτυρας σε υπόθεση του, στη διάρκεια της οποίας η αστυνομία και δη το τμήμα τράφικινγκ του οργανωμένου… που διεύθυνε ο κ. Βανικιώτης, είχε σκευωρήσει κατάφωρα. Κι αυτό είχα πει και στον εισαγγελέα και στο δικαστήριο. Πως μπορεί από την ενημέρωση μου να τον θεωρώ υπαίτιο διάπραξης δέκα δολοφονιών μεταξύ των οποίων και του κουμπάρου του. Αλλά δεν έχει καμία σημασία τί θεωρώ εγώ. Σημασία έχει τί μπορεί να στοιχειοθετήσει η αστυνομική έρευνα και πως εσείς θα τα αξιολογήσετε. Και όσες φορές τα έχετε αξιολογήσει τα τελευταία χρόνια τον κρίνατε αθώο. Αυτό όμως που σε καμία περίπτωση δεν μπορώ ν’ ανεχτώ ως πολίτης και ως δημοσιογράφος και δη του αστυνομικού ρεπορτάζ, είναι η παραπλάνηση της δικαιοσύνης από την αστυνομία με κατασκευασμένα στοιχεία. Η σύζυγος του τότε μου είπε, πού και να ήσουν μάρτυρας κατηγορίας.

Ποια ήταν τα παραχαραγμένα στοιχεία; Κατηγορήθηκε για υπόθεση σωματεμπορίας, χωρίς ποτέ το τμήμα που… διηύθυνε ο κ. Βανικιώτης, να συμπεριλάβει πλείστες όσες αναφορές και καταθέσεις του Καπέ στο Ηθών, πως ήταν ιδιοκτήτης ροζ γραφείου με συχνές δημοσιεύσεις αγγελιών στις εφημερίδες. Αυτή και μόνη η λεπτομέρεια κατέρρεε το κατηγορητήριο. Όμως το τμήμα που… διηύθυνε ο κ. Βανικιώτης, την αποσιώπησε. Σκόπιμα. Παράνομα.

Τότε ήταν που για πρώτη φορά άρχισαν να… “κυκλοφορούν” ανώνυμες επιστολές προς τις εσωτερικές υποθέσεις για την ύπαρξη κυκλώματος μέσα στην αστυνομία, με υψηλό δείκτη συμμετοχής δικής μου, που καναλιζάραμε την διαφθορά.

Σύντομα, οι εμπιστευτικές επιστολές “διέρρευσαν” σε δημοσιογράφους και μέσα, τα ονόματα των οποίων είχαν κάποια στιγμή αναφανεί ως έμμισθων συνεργατών της ΚΥΠ.

Δεν ξέρω εάν αυτό ήταν αλήθεια. Με παραξενεύει όμως η σύμπτωσιολογία της γραφής. 

Έκτοτε, έμαθα να ζω με την μομφή. Και ξέρετε κάτι; Δεν με ένοιαζε, ούτε και με νοιάζει. Οι υπογραφές στα κείμενα και οι τίτλοι των εφημερίδων ή των σάιτ, ήταν η καλύτερη απόδειξη πως… είχα γίνει στόχος του νόμιμου παρακράτους. Μεγαλύτερη τιμή δεν θα μπορούσα να επιδιώξω.

Υποσημείωση δεύτερη. Όλοι οι αξιωματικοί που μπήκαν στο πλαίσιο της ανώνυμης και των ανώνυμων επιστολών, αποστρατεύθηκαν μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Ο κ. Βανικιώτης, σε τυχαία συνάντηση μας έξω από τη ΓΑΔΑ, μου είπε πως δεν είχε καμία σχέση και πως είναι άδικο να τον ψέγω. Του απάντησα πως συνομιλητές μου καθιστώ όσους νομίζω, σύμφωνα με τα αξιακά μου κριτήρια, πως έχουν αξιοπρέπεια. Ενδεχομένως να κάνω λάθος, πρόσθεσα, αλλά δεν τον τοποθετώ στην χωρία αυτής της κατηγορίας των συνομιλητών μου.

Η ζωή είναι ένας απροσδιόριστης μορφής και τροχιάς κύκλος. Μέσω του Δημήτρη, γνώρισα κι έναν άλλο Δημήτρη… και δια μέσω αυτών, γνώρισα πολύ καλά την παιδιάστικα αφελή μέχρι τότε προσέγγιση μου, στο πως λειτουργεί το σύστημα.

Μεγαλοειχειρηματίες, πολιτικοί, δημοσιογραφικά μεγαλοστελέχη, εκκλησία, αστυνομία, δικαιοσύνη, κακοποιοί. Περιπεπλεγμένοι σ’ ένα κύκλο δυναστείας και καταδυνάστευσης των αφελών ρομαντικών οδοιπόρων -κατά παράφραση του Ρουσσώ- που εν πολλοίς συγκροτούν το μεγάλο κοινωνικό στρώμα.

 Ένας κύκλος που όλοι γνωρίζουν όλους και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η κυκλοφορία και το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος. Έτσι είναι η ζωή, όπως πλέον την έμαθα και αδυνατούσα να δω, μέχρι που γνώρισα τους δύο Δημήτρηδες…

Έχει πλέον τεράστιο ενδιαφέρον να δούμε υπό την οπτική που προαναφέραμε, εάν οι δολοφονίες τους είναι κοινότυπα ξεκαθαρίσματα λογαριασμών, ή θυσιάστηκαν στο βωμό μιας νέας τάξης πραγμάτων που έρχεται.

ΥΓ: Το κείμενο αποτελεί το δικό μου κατευόδιο στον Δημήτρη Καπέ. Αντίο φίλε!».

Η έρευνα της στήλης «Πιπεράτα Παρασκήνια» του Piperata.gr, οι αποκαλύψεις, οι αναδημοσιεύσεις από bloko – Καραϊβάζ (καθόλου τυχαία επιλεγμένες) συνεχίζονται…

Στο μεταξύ, ο υποφαινόμενος ρωτά ευθέως το Μαξίμου: Παρακολουθούμε;

 

 

 

 

 

LEAVE A RESPONSE

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *