Featured Πιπεράτα παρασκήνια

Ανατροπή: Συσχετίζονται οι δικογραφίες αρπαγής δημοσιογράφου και απόπειρας δολοφονίας Τζήλου

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του PIPERATA.GR, διατάχθηκε προκαταρκτική έρευνα για τον συσχετισμό δύο πολύκροτων δικογραφιών που δείχνουν να έχουν τουλάχιστον ένα κοινό κατηγορούμενο ως δράστη, ενώ μοιράζονται κι άλλα περίεργα στοιχεία που φαίνεται να τις συνδέουν.

…διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη

Πρόκειται για την υπόθεση του Hilton με την αρπαγή, την απειλή ζωής και την παράνομη βία κατά του υποφαινόμενου δημοσιογράφου από άνδρες της επίσημης συνοδείας του εφοπλιστή και ιδιοκτήτη ΜΜΕ, καθώς και της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη, με την υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του διαιτητή Τζήλου.

Αξίζει να τονιστεί ότι από τα ευρήματα και τις ταυτοποιήσεις που έκαναν οι ελληνικές και βρετανικές αρχές προέκυψε ότι μεταξύ των υποθέσεων υπήρξε κοινός δράστης, ο οποίος ανήκει στην επίσημη συνοδεία του κ. Μαρινάκη.

Επιπλέον, ένας ακόμη «φρουρός» του ιδίου μεγαλοεπιχειρηματία που φέρεται να είναι δράστης στην υπόθεση αρπαγής, κι ενώ του έχει ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη για παράνομη βία σ’ ότι αφορά την υπόθεση Hilton, παράλληλα φέρεται να αναφέρεται και στη δικογραφία απόπειρας ανθρωποκτονίας Τζήλου ως ύποπτος για συνέργεια ή ηθική αυτουργία.

Εκτός από έναν τουλάχιστον κοινό κατηγορούμενο -ταυτοποιημένο- δράστη, οι δύο υποθέσεις δείχνουν σε πολλά σημεία παρόμοια σχεδίαση και μεθοδολογία, ενώ «μοιράζονται» κι άλλα, πολλά και περίεργα στοιχεία…

Αξίζει να τονιστεί ότι και στις δύο πολύκροτες δικογραφίες αναφέρονται πρόσωπα, αλλά και αριθμοί σταθερών και κινητών τηλεφώνων που χρησιμοποιήθηκαν από δράστες, συνεργούς και ηθικούς αυτουργούς, τα οποία ανήκουν στη ναυτιλιακή εταιρία Capital και την «ΠΑΕ Ολυμπιακός», ιδιοκτήτης των οποίων είναι ο κ. Μαρινάκης, ο οποίος για την υπόθεση Hilton κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε παράνομη βία κατά δημοσιογράφου για αυτό και του ασκήθηκε ποινική δίωξη από τον εισαγγελέα Χαράλαμπο Μαστοραντωνάκη (Μάιος 2020).

Να θυμίσουμε ότι η υπόθεση Τζήλου πήγαινε να κλείσει με την εκδίκαση κατά των δύο μόνο ταυτοποιημένων δραστών, εκ των οποίων ο ένας είναι φυγόδικος, χωρίς να αναζητούνταν οι άλλοι δύο δράστες και οι πιθανοί συνεργοί και ηθικοί αυτουργοί.

Αλλά και η υπόθεση Hilton, είχε δρομολογηθεί να εκδικαστεί σε βαθμό πλημμελήματος (παράνομης βίας) με κατηγορούμενους τον κ. Μαρινάκη, τον διευθυντή των Ακαδημιών ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού Αντώνη Πίκουλα και πέντε ανδρών της «φρουράς» του μεγαλοεπιχειρηματία.

Όμως, η καταγγελία-αναφορά του υποφαινόμενου δημοσιογράφου προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, έφερε τα πάνω-κάτω, καθώς προκάλεσε την άμεση καταλυτική παρέμβαση του κ. Βασίλη Πλιώτα, ο οποίος διαπίστωσε ότι αυτή βασίζεται στα ακράδαντα ευρήματα και τα πορίσματα των ελληνικών και βρετανικών αρχών, όπως και σε μεγάλη δημοσιογραφική έρευνα της στήλης, που στοιχειοθετεί ακόμη περισσότερο ότι είναι πολύ πιθανόν να πρόκειται για εγκληματική συμμορία που ενεργεί κατ’ εξακολούθηση. 

Έτσι, οι δικαστικές εξελίξεις αναμένεται πλέον να είναι καταιγιστικές σε πολλά επίπεδα, καθώς από στιγμή σε στιγμή πρόκειται να ασκηθεί και η ποινική δίωξη κατά του διευθυντή της Δίωξης Εκβιαστών της ΓΑΔΑ, ο οποίος σύνταξε ψευδή βεβαίωση που ευνόησε τους κατηγορούμενους του «Hilton»…

Περαιτέρω έρευνα δρομολογείται και για τέσσερις ακόμη -ανώτερους και ανώτατους- αξιωματικούς, που εμπλέκονται στις υποθέσεις «Hilton» και Τζήλου.

 

ΥΓ.: Το ρεπορτάζ συνεχίζεται, περισσότερα και πιο αποκαλυπτικά, οσονούπω…

 

LEAVE A RESPONSE

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *