Featured Πιπεράτα παρασκήνια

Βαγγέλης Μαρινάκης: Προσδιορίστηκε η δίκη για παράνομη βία κατά δημοσιογράφου

Για τις 25 Ιουνίου 2021 προσδιορίστηκε η δίκη του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος κατηγορείται με κλητήριο θέσπισμα του εισαγγελέα Χαράλαμπου Μαστοραντωνάκη για ηθικός αυτουργός (εντολέας και καθοδηγητής) παράνομης βίας σε βάρος δημοσιογράφου από τουλάχιστον 12 μπράβους εκ των οποίων οι 5 ταυτοποιήθηκαν από τη διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ και τις βρετανικές αρχές και ανήκουν στην επίσημη προσωπική «φρουρά» του εν λόγω εφοπλιστή, ιδιοκτήτη ΜΜΕ και ποδοσφαιρικών συλλόγων (Ολυμπιακός, Νότιγχαμ Φόρεστ).

…διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη

Πρόκειται για την πολύκροτη υπόθεση που έλαβε χώρα στο λόμπι του ξενοδοχείου Hilton στο κέντρο της Αθήνας και εξελίχθηκε μέχρι και στα γραφεία της εφημερίδας axia news, όπου πραγματικός εκδότης ήταν ο σημερινός διευθυντής των ακαδημιών ποδοσφαίρου του  Ολυμπιακού, Αντώνης Πίκουλας, ο οποίος κατηγορείται για συνέργεια στην παράνομη βία.

Παρότι η αλήθεια είναι ότι βάσει των στοιχείων και των μαρτυριών, ο ηθικός αυτουργός, ο συνεργός και οι δράστες έπρεπε να είχαν ήδη κατηγορηθεί και για τη τέλεση του αδικήματος της αρπαγής (κακούργημα).

Παρ’ αυτά, ο εισαγγελέας αδικαιολόγητα, χωρίς καν να αναφέρεται στο γιατί κατά την κρίση του δεν υπήρξε αρπαγή, τελικά τους κατηγόρησε μόνο για παράνομη βία.

Να θυμίσουμε ότι, σύμφωνα με τα ακράδαντα και απολύτως «δεμένα» στοιχεία που προέκυψαν από τους Έλληνες «αδιάφθορους» και τη συνδρομή των βρετανικών αρχών, η αρπαγή τεκμηριώθηκε και περιγράφεται στα σχετικά πορίσματα.

Κάτι το οποίο θα επισημανθεί στην επικείμενη δίκη, ενώ ήδη έχουν τροχιοδρομηθεί και περαιτέρω νομικές και δικαστικές ενέργειες, προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο τέλεσης και άλλων αδικημάτων, όπως είναι η σύσταση συμμορίας, ο συσχετισμός της απόπειρας δολοφονίας Τζήλου και όχι μόνο…

Στη υπό διερεύνηση υπόθεση περί σύστασης συμμορίας, φαίνεται να συμμετέχουν με τον έναν ή άλλο τρόπο και 4-5 ανώτεροι και ανώτατοι αξιωματικοί της ΓΑΔΑ.

Ήδη για τον έναν φερόμενο ως εμπλεκόμενο, ο αντεισαγγελέας Εφετών Παναγιώτης Καψιμάλης παρήγγειλε την ποινική δίωξη του και την περαιτέρω έρευνα, γιατί εξέδωσε υπηρεσιακά ψευδή βεβαίωση, ισχυριζόμενος ότι αναζήτησε βίντεο-ντοκουμέντο και δεν βρέθηκε, ενώ αυτό υπήρχε(!), βοηθώντας έτσι στη συγκάλυψη της αρπαγής δημοσιογράφου.

Να θυμίσουμε ότι η επίμαχη δίκη του κ. Μαρινάκη και των λοιπών συνεργατών του, έχει αναβληθεί δύο φορές, δικαιολογημένα:

  • Αρχικά, τον Σεπτέμβριο του 2020, λόγω ύποπτου κρούσματος που είχε έρθει σε επαφή με τον δικηγόρο του υποφαινόμενου,
  • κι εν συνεχεία τον περασμένο Φεβρουάριο, αυτοτελώς, λόγω lockdown.

Το ιστορικό του Hilton…

Στις 15 Μάρτιου του 2018 στήθηκε ενέδρα σε βάρος του υποφαινόμενου δημοσιογράφου, στο lobby του ξενοδοχείου Hilton, από μια «στρατιά» ανδρών της επίσημης «φρουράς» του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη.

Οι μπράβοι του εφοπλιστή δια της απειλής όπλου και υπό ασφυκτική πίεση και απειλές σε βάρος ακόμη και της οικογένειας του, απαίτησαν ασκώντας παράνομη βία από τον υποφαινόμενο δημοσιογράφο να λογοδοτήσει για αποκλειστικό ρεπορτάζ του στο Piperata.gr με το οποίο ερχόταν στο φως της δημοσιότητας το -τότε επικείμενο- πόρισμα της εισαγγελέα Ειρήνης Τζίβα, σχετικά με τα «αμαρτωλά εμβάσματα» χρηματοδότησης του ταξιδιού του ναρκόπλοιου «Noor one». Αποκλειστικό ρεπορτάζ το οποίο μάλιστα δέκα ημέρες μετά επιβεβαιώθηκε περίτρανα με την επίσημη έκδοση του πορίσματος Τζίβα και την ποινική δίωξη του εφοπλιστή.

Οι άνδρες της «φρουράς» του εφοπλιστή και ιδιοκτήτη ΜΜΕ και ποδοσφαιρικών συλλόγων σε Ελλάδα και Αγγλία, απειλώντας τον υποφαινόμενο δημοσιογράφο τον υποχρέωσαν να μεταβεί παρά τη θέλησή του, επιβιβαζόμενος στο όχημα του Πίκουλα και εγκαταλείποντας έξω από το Hilton τη μηχανή του, υπό τη δική τους συνοδεία με αυτοκινητοπομπή και μηχανοπομπή, στα γραφεία της εφημερίδας axia news, προκειμένου να αναρτήσει κείμενο συγγνώμης. Κείμενο που ο Βαγγέλης Μαρινάκης μέσω τηλεφωνικής κλήσης στο κινητό του ενός μπράβου του απαίτησε, ζητώντας από τον δημοσιογράφο να εμπλέξει τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και το περιβάλλον του ότι σε συνεργασία με την εισαγγελέα Ειρήνη Τζίβα έκαναν τη διαρροή, στήνοντας δικογραφία σε βάρος του.

Μάλιστα, έως ότου συντάξει ο υποφαινόμενος δημοσιογράφος το νέο κείμενο «συγγνώμης» και κρατήσει «κατεβασμένο» (μη δημοσιευμένο) το πραγματικά έγκυρο αποκλειστικό δημοσίευμα του, οι μπράβοι του Μαρινάκη είχαν περικυκλώσει το κτίριο της axia news και απειλούσαν ότι θα δολοφονήσουν το υποφαινόμενο το ίδιο κιόλας βράδυ.

Μετά την εν λόγω δημοσίευση που απαίτησε ο κ. Μαρινάκης, κι αφού πείστηκαν οι μπράβοι του και ο κατηγορούμενος ως συνεργός του, εκδότης, Αντώνης Πίκουλας, ο υποφαινόμενος δημοσιογράφος προσήλθε στη ΓΑΔΑ και κατήγγειλε το περιστατικό καθώς και όλες τις λεπτομέρειες.

Από εκείνη τη στιγμή η Ασφάλεια και η Διεύθυνση του τμήματος Εκβιαστών, αναλαμβάνοντας δράση προχώρησαν στην έρευνα της υπόθεσης, εξασφαλίζοντας το επίμαχο βίντεο από το Hilton και ταυτοποιώντας του πέντε δράστες από τους τουλάχιστον 12 – 14 συνολικά. Ωστόσο, επέδειξαν αδικαιολόγητη σπουδή, ώστε η δίωξη των κατηγορούμενων να περιοριστεί τεχνηέντως μόνο στην παράνομη βία και να μην αποδειχθεί η αρπαγή, δηλαδή η αφαίρεση της ελευθερίας του υποφαινόμενου δημοσιογράφου και η μεταφορά του παρά τη θέληση του στα γραφεία της axia news για να δημοσιεύσει ότι υπαγόρευσε και παρήγγειλε μέσω των μπράβων του ο υπόδικος εφοπλιστής.

Το αποτέλεσμα ήταν ο υποφαινόμενος δημοσιογράφος να προχωρήσει σε νέα καταγγελία – αναφορά σχετικά με τη δόλια μεθόδευση της διεύθυνσης Εκβιαστών της ΓΑΔΑ, στην τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και στον τότε αρχηγό της ΕΛΑΣ, κι έτσι η υπόθεση να ανατεθεί στη διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων υπό την εποπτεία της εισαγγελέα Αρβανίτη.

Οι Έλληνες «αδιάφθοροι», ζητώντας την άρση τηλεφωνικού απορρήτου μετά από νέα στοιχεία και μαρτυρίες που τεχνηέντως είχαν αποκρύψει οι αστυνομικοί της ΓΑΔΑ, διαπίστωσαν ότι πράγματι πρόκειται για αρπαγή (κακούργημα) και ζήτησαν τη συνδρομή των βρετανικών αρχών, καθώς διαπίστωσαν τηλεφωνικές επικοινωνίες με βρετανικό αριθμό κινητού. Μάλιστα, ο δορυφόρος έδειχνε ότι το κινητό βρισκόταν επί αγγλικού εδάφους, γεγονός που συμβάδιζε απόλυτα με τις καταγγελίες του υποφαινόμενου ότι ο κ. Μαρινάκης τηλεφωνούσε από Αγγλία.  Και τελικά αποδείχθηκε η ηθική αυτουργία του κ. Μαρινάκη!

Ειδικότερα, ζητήθηκε η συνδρομή των αγγλικών μυστικών υπηρεσιών και της βρετανικής εγκληματολογικής διεύθυνσης, καθώς και η άρση του αγγλικού τηλεφωνικού απορρήτου. Έτσι ακολούθησε το άνοιγμα συγκεκριμένων συνομιλιών του εν λόγω υπόδικου, πλέον, επιχειρηματία, με κάποιους από τους δράστες που πρωταγωνίστησαν στην αρπαγή και την παράνομη βία.

Από την ολοκλήρωση της έρευνα προέκυψε ξεκάθαρα η αρπαγή, εν τούτοις, ο νέος εισαγγελέας που ανέλαβε την υπόθεση μετά την αλλαγή της κυβέρνησης αποφάνθηκε μόνο για την παράνομη βία, εκδίδοντας κλητήριο θέσπισμα κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη και έξι συνολικά συνεργατών του.

Ωστόσο, συνεχίζουν να διαφεύγουν, καθώς δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί, 7 – 9 τουλάχιστον δράστες.

LEAVE A RESPONSE

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *