Δευτέρα, Μάι 17, 2021

Ροή ειδήσεων

Συζητήσεις για συγκυβέρνηση Μητσοτάκη – Παπανδρέου

Η φημολογία ότι ο Μητσοτάκης σχεδιάζει να στήσει αιφνιδίως κάλπες στις 4 Ιουλίου, δύο χρόνια μετά την εκλογή του στην πρωθυπουργία, έχει φουντώσει για τα καλά και το κυριότερο είναι ότι αυτήν την ημερομηνία τη διακινούν πλέον και συνεργάτες του.

Από τη στιγμή που παρήλθε το 18μηνο άρα και η διενέργεια εκλογών με λίστα, χάθηκε και η πιθανότητα να ελέγξει την κοινοβουλευτική του ομάδα, ενώ ο κομματικός μηχανισμός είναι ανύπαρκτος. Συνεπώς, όσο καθυστερεί να λάβει την απόφαση τόσο μειώνονται οι πιθανότητες ελέγχου α) του αποτελέσματος που θα προκύψει από την απλή αναλογική και β) του ενδοπαραταξιακού παιχνιδιού.

Στις κατ’ ίδιαν συζητήσεις του λέει ότι δεν τον συμφέρει να κάνει εκλογές γιατί διαθέτει ήδη 158 βουλευτές ενώ και αυτοδυναμία να πάρει με το νέο σύστημα δεν θα εξασφαλίσει παραπάνω από 151-152 έδρες.

Οι συζητήσεις με το ΠΑΣΟΚ για συγκυβέρνηση

Εκείνα όμως που συζητά με το ΠΑΣΟΚ δεν τα λέει σε κανέναν, παρά μόνον κάποια στον Γεραπετρίτη, άλλα στον Σκέρτσο και που και που στον Σημίτη. Κατ΄ αρχήν με τη Φώφη, παρά τις εκατέρωθεν προσπάθειες, δεν βρίσκει εύκολα κοινό βηματισμό εκτιμώντας ότι σε ενδεχόμενη συγκυβέρνηση (όπως το 2012), εκείνη θα εγείρει πολλές παραπάνω αξιώσεις από τον Βενιζέλο.

Με τους Λοβέρδο και Ανδρουλάκη τα πάει πολύ καλύτερα ωστόσο βλέπει ότι δεν τραβάνε ενώ έχουν ήδη ηττηθεί από την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ σε προηγούμενες αναμετρήσεις. Όσο κι αν ακούγεται παράξενο, εκείνον που θεωρεί … συνεργάσιμο είναι ο Γιώργης ο Παπανδρέου! Εσχάτως το όνομα του πρώην πρωθυπουργού διακινήθηκε ως το πιο ικανό που θα μπορούσε να κάνει ζημιά στη Γεννηματά.

Ήδη κάποιοι βουλευτές από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ με τους οποίους βρίσκεται σε ανοιχτή επικοινωνία ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ και στενότερος συνεργάτης του Χ. Καστανίδης, φαίνονται πρόθυμοι να ακολουθήσουν το εγχείρημα του ΓΑΠ αν προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές και να «στήσουν» δικό τους «μαγαζί» με την παλιά ατζέντα του ΠΑΣΟΚ.

Τα Piperata.gr είναι σε θέση να γνωρίζουν ότι γίνονται τέτοιες κουβέντες αλλά η πολιτική επιχειρηματολογία είναι πραγματικά φαιδρή και ιστορικά επικίνδυνη.

Ο Μητσοτάκης κόβει πρώτος το νήμα με διαφορά και γίνεται πρωθυπουργός με τη στήριξη του κόμματος του ΓΑΠ το οποίο εκμεταλλεύεται τη διάλυση –ανυπαρξία του ΚΙΝΑΛ. Κι ο Παπανδρέου θα γίνει χειροκροτητής του Μητσοτάκη; Στην Ελλάδα, ποτέ μη λες ποτέ… Πόσω ακόμη;

Latest Posts

Viral Posts